«تینگ ون یین»، نماینده کشور تایوان در رقابتهای نهایی انتخاب دختر شایسته جهان در سال ۲۰۱۵ که در هنان چین برگزار میشود، گفت پس از اینکه از پوشیدن ارسی که کشورش را تحت عنوان «چین تایپه» معرفی کرده بود امتناع کرده، از شرکت در مراسم اخراج شد.
ادعای تینگ بار دیگر خبرهای مربوط به «آناستازیا لین» دختر شایستهی کانادا را که گفته دعوت نامهای از چین دریافت نکرده منعکس کرد. لین تمرین کننده روش معنوی فالونگونگ است که از سال ۱۹۹۹ در چین تحت آزار و شکنجه قرار دارد. وی میگوید که پدرش در چین توسط حزب کمونیست چین تهدید شده است.
رژیم چین قبل از ورود تینگ به مراسم نهایی در وین به او هشدار داده بود که تحت فشارهای رژیم چین قرار خواهد گرفت.
تینگ در فیسبوک خود نوشته: «من سی هزار بار به آنها گفتم تایوان تایوان است. من در تایوان متولد شدم و ارسی من تایوان است، من نماینده تایوان هستم و قصد دارم به نام تایوان در این مراسم شرکت کنم.»
وی گفت: «مسئولان برگزاری مراسم به من گفتند یا ارسی خود را عوض کن یا خارج شو. آنها به من اجازه ندادند روی سن بروم و عکاسان نیز اجازه نداشتند از من عکس بگیرند.»
خبرگزاری «FOCUS TAIWAN» نوشت: « آنها گفتهاند که تینگ ارسی «چین تایپه» را عوض کرده است. این عنوانی است که در سالهای اخیر تحت فشار رژیم چین در بیشتر مراسم بینالمللی استفاده میشود.»
تینگ گفت: «من از کسانی که مرا تشویق کردند سپاسگذارم. اکنون که از مسابقه معلق شدهام به هتل برگشتم و زمان بیشتری برای فکر کردن دارم.»
وی به طرفدارانش گفت که فریب تصاویر مسحور کننده مراسم را نخورند. ما در طول این سه شب تمام مدت با لباسهای زیبا در کلوبهای شبانه به صحبت و رقص با مردان مشغول بودیم. من احساس میزبان کلوب بودن را داشتم.
تینگ نوشت: «شاید مصلحتی در پس خارج شدن من از مسابقه بوده است. ما پول زیادی برای شرکت در این رقابت پرداختیم، ولی رفتاری همانند زندانیان با ما شد.»
از سال ۲۰۰۱ کشور تایوان تحت نام رسمی تایوان R.O.C (جمهوری چین) در مسابقات شرکت کرده است.
در سال ۲۰۰۳، «بورلی چن»، دختر شایسته تایوان، تحت فشار سیاسی مجبور به استفاده از ارسی «چین تایپه» شد.
چن به Shanghaiist گفت: «در آن زمان برگزار کنندگان مراسم دو ارسی به من دادند، یکی چین تایپه و دیگری تایوان. به من گفته شد که در جلوی رسانهها از چین تایپه استفده کنم و در جایی که رسانهها نیستند میتوانم از عنوان تایوان استفاده کنم.»
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.