در پی نشست وزیران دفاع ناتو و کشورهای همکار که در برلین آلمان برگزار شد، کشورهای عضو ناتو برای ادامه حمایت مالی و نظامی از افغانستان پس از ۲۰۱۷ توافق کردند.
در حاشیه این نشست «اورسولا فون در لاین»، وزیر دفاع آلمان در گفتگو با خبرنگاران، ضمن اظهار خشنودی از نتایج این نشست، گفت که میخواهیم ساختار امنیتی افغانستان را تقویت کنیم. ما هنوز در این کشور کارهای زیادی برای انجام داریم و میخواهیم دستاوردها را حفظ کرده و راه را برای پیشرفت هموار سازیم.
فون در لاین، گفت که طی گفتگو با کارشناسان نظامی ۲۰ کشور برای استقرار سربازانشان در شمال افغانستان، به منظور بخشی از ماموریت حمایتی ناتو، توافق حاصل شده است.
در این نشست، ناتو بر ادامه پشتیبانی نظامی و اقتصادی برای جلوگیری از تبدیل شدن دوباره این کشور به پناهگاه امن شورشیان تاکید کرد. اعضای شرکت کننده در این نشست اعلام کردند که طالبان باید جنگافزارهایش را زمین بگذارد، زیرا با جنگیدن پیروز نخواهند شد.
«معصوم ستانکزی»، سرپرست وزارت دفاع ملی افغانستان که به نمایندگی از این کشور در این نشست حضور داشت گفت: «نیروهای امنیتی افغانستان مسئولیتشان را انجام میدهند، ولی مبارزه با شورشیان ماموریتی است که به تنهایی نمیتواند انجام دهد. رویدادهای اخیر افغانستان نشان داد که مبارزه با نسل تازه شورشیان نیاز به همکاری بیشتر جهانی دارد. ثبات در افغانستان به ثبات در منطقه کمک خواهد کرد.»
وی افزود: «آرامش در این کشور جلوی فرار مغزها به ویژه جوانان را خواهد گرفت.»
ژنرال «جان کمبل»، فرمانده ناتو در افغانستان گفت: «نیروهای امنیتی افغانستان، تابستان امسال نبرد سختی را پشت سر گذاشتند. آنها بسیار انعطاف پذیر بودند، ولی بدون حضور ناتو موفق نمیشدند. این توافق پیام بسیار قاطعی به حکومت، نیروهای امنیتی و مردم افغانستان و همچنین نیروهای طالبان فرستاد، اینکه ائتلاف جهانی به حمایت خود از افغانستان ادامه میدهد و طالبان باید سلاح خود را زمین بگذارد.»
اگرچه ناتو نیروهای رزمی خود را از افغانستان خارج کرده ، ولی گروهی از این سربازان برای آموزش نیروهای محلی در منطقه حضور دارند.
از زمان پایان ماموریت رزمی ناتو در دی ماه ۱۳۹۳، ترس از افزایش نفوذ طالبان در منطقه حکمفرماست. این ترس از ماه گذشته، زمانی که طالبان کنترل قندوز پنجمین شهر افغانستان را به دست گرفته افزایش یافته است.
هفتهی گذشته آلمان اعلام کرد که برای حمایت از نیروهای افغان، ۱۳۰ سرباز به افغانستان اعزام خواهد کرد. در حال حاضر آلمان ۸۵۰ نیروی نظامی در این کشور دارد.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.