Search
Asset 2

ارتباط استفاده بیش از حد از فولیک اسید در بارداری و افزایش خطر ابتلای نوزاد به اوتیسم

اوتیسم بارداری فولیک اسید
(Purestock/thinkstock)

 

مطالعات جدید نشان می‌‌‏دهد که مصرف بی‌‌‏رویه فولیک اسید در دوران بارداری خطر ابتلا به اوتیسم در نوزاد را افزایش می‌‌‏دهد.

دکتر «دانیل فالین»، یکی از نویسندگان این مطالعه در دانشگاه جانز هاپکینز در این خصوص گفت: «ما مدت طولانی فکر می‌‌‏کردیم که کمبود فولیک اسید در مادران باردار برای رشد کودک مضر است. اما این مطالعه به ما می‌‌‏گوید که مقدار بیش از حد آن نیز ممکن است آسیب زننده باشد.»

مصرف فولیک اسید که مکمل ویتامین B است برای رشد عصبی جنین ضروری است. مطالعات متعدد مشخص نموده که کمبود فولیک اسید در اوایل حاملگی به نقائص هنگام تولد و خطر اختلالاتی چون اوتیسم می‌‌‏شود.

در ۱۹۹۰، مقامات بهداشتی در سراسر امریکای شمالی به تمام مادران باردار مصرف روزانه این ویتامین را پیشنهاد کردند. با توجه به این پیشنهاد، فولیک اسید به بسیاری از محصولات غلات اضافه شد. اما حالا مطالعات نشان می‌‌‏دهند که سطوح بیش از حد این ویتامین ممکن است مضر باشد.

به گزارش سی‌‌‏تی‌‌‏وی نیوز، فالین گفت که مهم است که این مطلب برای جامعه علمی به رسمیت شناخته شود که استفاده بیش از حد اسید فولیک خطرناک است.

این بررسی بر روی ۱۳۹۱ زن باردار که بین سال‌‌‏های ۱۹۹۸ و ۲۰۱۳ فرزندشان را به دنیا آوردند، انجام شد. میزان فولیک اسید این مادران در سه هفته اول اندازه گیری شد. محققان دریافتند که اگر یک مادر جدید سطح بسیار بالایی از فولیک اسید را پس از زایمان داشته باشد، خطر ابتلای کودکش به اوتیسم دو برابر می‎شود.

استفاده بیش از حد از ویتامین B12 در مادران جدید نیز باعث افزایش سه برابری خطر ابتلا به این اختلال بود. اگر هر دو سطح اسید فولیک و ویتامین B12 با هم بالا می‌‌‏رفتند، خطر ابتلا به اوتیسم کودک ۱۷.۶ برابر افزایش می‌‌‏یابد. در همین حال، مادرانی که سطح متوسطی از اسید فولیک و ویتامین‌‌‏های مرتبط، چون B 12 در خونشان در زمان تولد کودک داشته باشند، خطر داشتن فرزند مبتلا به اوتیسم کاهش می‌‌‏یابد.

«یانگ این‌‌‏کیم»، استاد پزشکی در دانشگاه تورنتو و بیمارستان سنت مایکل در این باره گفت: «مطالعات انسانی و حیوانی نشان می‌‌‏دهد که استفاده بیش از حد از فولیک اسید در دوران بارداری ممکن است به آلرژی، آسم و افزایش خطر ابتلا به سرطان و اختلال شناختی منجر شود.»

«لوری مولن»، مدیر اجرایی اوتیسم کانادا گفت که نتیجه تحقیقات جدید نگرانی همه را درباره استفاده بیش از حد فولیک اسید و ویتامین B و خطر ابتلا به ASD افزایش داده است.

 ASD گروهی از اختلالات تکاملی است که بر تعامل اجتماعی کودکان و مهارت‌‌‏های ارتباطاتی و نیز علایق و رفتار آن‌‌‏ها تأثیر می‌‌‏گذارد.

به گفته وی پژوهش بیشتری باید انجام شود تا به رابطه پیچیده بین این ویتامین و اختلال پی برده شود.

محققان دانشگاه جانز هاپکینز در این باره گفتند که نمی‌‌‏خواهند این مطالعه زنان باردار را از مصرف اسید فولیک بازدارد. به همین دلیل مطالعات بیشتر برای تعیین سطح مناسبی از این ویتامین انجام خواهد گرفت.

فالین نیز گفت: «ما نیاز به بررسی بیشتری داریم؛ اینکه آیا سطح بالای این ویتامین واقعا یک عامل خطر برای اوتیسم محسوب می‌‌‏شود و هنگامی که دوز مصرفی بالا می‌‌‏رود چه اتفاقی می‌‌‏افتد؟ و آیا این مطلب در مورد مکمل‌‌‏ها مصداق دارد یا فقط در مورد رژیم غذایی غنی شده است؟»

وی همچنین گفت که پژوهش جدید درصدد یافتن دوز مناسب اسید فولیک و ویتامین B12 است.

فالین و تیم تحقیقاتی وی تصدیق کردند که مطالعه آن‌‌‏ها تنها یک رابطه میان فولیک اسید و بیماری اوتیسم پیدا کرده است و ثابت کند که سطوح زیاد ویتامین B12 و فولیک اسید در خون مادر باعث افزایش خطر ابتلای کودک به بیمار اوتیسم می شود. این یافته‌‌‏ها در نشست بین‌‌‏المللی تحقیقات اوتیسم در بالتیمور ۲۰۱۶ که روز جمعه برگزار می‌‌‏شود ارائه خواهد شد.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی