Search
Asset 2

پیامدهای سیاسی خرید توییتر توسط ایلان ماسک   

ایلان ماسک، مدیر اجرایی شرکت تسلا، در لس آنجلس در 3 دسامبر 2019. (Apu Gomes/Getty Images)

ایلان ماسک میلیاردر آمریکایی به شدت منتقد محدودیت‌های توییتر بوده است. موضوع خرید این پلتفرم و هدف آن برای ایجاد یک محیط باز و شفاف، بحث‌هایی در مورد تأثیراین امر بر روند انتخابات ایالات متحده، ایجاد کرده است.

به گفته هوگان گیدلی، سخنگوی سابق کاخ سفید در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، تصاحب توییتر توسط ایلان ماسک یک «معامله بزرگ» است.

گیدلی به استیو لنس، مجری برنامه کاپیتول تلویزیون ان‌تی‌دی گفت که اعضای رسانه‌ها، افراد مشهور و مقامات منتخب از فعال‌ترین کاربران توئیتر هستند. وی افزود که این مهم است زیرا چپ‌ها، اکثریت آن افراد یا نهادها را کنترل می‌کند. در نتیجه، هنگامی که اطلاعات به پلتفرم می‌رسد، شاهد «یکپارچگی ایدئولوژی یک طرف در یک موضوع» هستیم.

بر اساس مطالعه مرکز تحقیقات پیو، اکثر توییت‌ها از گروه کوچکی از کاربران بسیار فعال توییتر می‌آیند. حدود ۱۰ درصد از کاربران توییتر در ایالات متحده تقریباً ۸۰ درصد از تمام توییت‌ها را ارسال می‌کنند. این حساب‌های کاربری ۱۳۸ بار در ماه توییت می‌کنند، در حالی که میانگین کاربران توییتر دو بار در ماه توییت می‌کنند.

یک تصویر با اخباری در مورد تلاش ایلان ماسک برای تصاحب توییتر در شیکاگو، در ۲۵ آوریل ۲۰۲۲ توییت شده است. (Scott Olson/Getty Images)

گزارش جداگانه‌ای در اکتبر ۲۰۲۱ توسط مرکز تحقیقات رسانه فاش کرد که شرکت‌های فناوری بزرگ، تعداد بسیار بیشتری از اعضای جمهوری‌خواه کنگره را نسبت به همتایان دموکرات خود سانسور کرده‌‌‌‏اند: این نسبت ۵۴ به ۱ است.

گیدلی گفت که اعلام این خرید باعث خشم چپ‌ها شده است، نه به این دلیل که می‌توان آن‌ها را در توییتر مسدود کرد، بلکه به این دلیل که توییتر کسانی را که با آنها مخالف هستند سانسور نمی‌‌‌‏کند.

گیدلی احساس می کند که سیستم عامل‌های رسانه‌های اجتماعی بر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ تأثیر گذاشته است.

در طول این کمپین، توییتر گامی بی‌سابقه برای جلوگیری از انتشار گزارش‌های مربوط به ایمیل‌های هانتر بایدن به دلیل پرسش‌هایی درباره «منشأ این مواد» برداشت.

وی گفت «ما نتوانستیم در مبارزات انتخاباتی در مورد آن موضوع توییت کنیم. ما نمی‌توانستیم در پیام مستقیم خود در مورد آن صحبت کنیم. مطمئناً نمی‌توانستیم روی آن تبلیغاتی انجام دهیم. گیدلی گفت، با وجود اینکه ما تبلیغات داشتیم، آنها تبلیغات را اجرا نمی‌کردند، زیرا در مجموع می‌گفتند که این اطلاعات نادرست روسی است.»

«من فکر می کنم این یک مسئله جدی است. واقعاً بر نتیجه انتخابات تأثیر گذاشته است و کاملاً صادقانه بگویم، از بین بردن آزادی‌های متمم اول قانون اساسی، شر واقعی در این کشور است.»

محافظه کاران از خبر واگذاری توئیتر به ایلان ماسک استقبال کردند زیرا پیش‌بینی می‌‌‌‏کنند آزادی بیان بار دیگر در اولویت قرار گیرد و انتظار می‌رود این شبکه اجتماعی اقدامات سانسور مانند ممنوعیت در سایه و ممنوعیت‌های دائمی را کنار بگذارد.

علیرغم هدف اصلی ماسک برای احیای ایده ارتباطات باز، افراد طرف دیگر طیف سیاسی نگرانی خود را در مورد خطرات برای گفتمان عمومی ابراز کرده‌اند.

دیگر پلت‌فرم‌های اجتماعی نظیر فیس‌بوک، گوگل و آمازون نیز طیف گسترده‌ای از تهدیدات اغلب شدید را برای دموکراسی آمریکایی و حقوق اولیه شهروندان ایجاد می‌کند. به همین دلیل است که مجریان قانون و کنگره باید این توافق را به عنوان فرصتی برای برقراری مجدد ممنوعیت‌های واضح و قاطع در مورد هرگونه دستکاری ارتباطات توسط پلتفرم‌ها و حذف همه مدل‌های تجاری که بر چنین دستکاری‌هایی متکی هستند نگاه کنند.

برخی دیگر این دیدگاه را تکرار کرده‌اند که عموم مردم باید نگران توئیتری باشند که در دست ماسک است. بسیاری از افراد برجسته با گرایش چپ متعهد شده‌اند که این پلتفرم را ترک کنند. از جمله میا فارو بازیگر، هاوارد دین فرماندار سابق، میک فولی نویسنده و کشتی‌گیر حرفه‌ای سابق و چارلز بلو، ستون نویس نیویورک تایمز.

سناتور الیزابت وارن خرید توئیتر توسط ماسک را محکوم کرد و آن را «برای دموکراسی ما خطرناک» دانست. وی گفت «یک میلیاردر که دارایی خالص تخمینی‌اش از زمان شروع همه‌گیری تقریباً ۱۰ برابر شده است در شرف این است که تصمیم بگیرد میلیون‌ها نفر چگونه می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.»

مشخص نیست که منتقدان مالکیت توئیتر توسط ماسک نگران چه چیزی هستند. او قبل از اعلام این خبر اظهار داشت که امیدوار است «حتی بدترین منتقدان من در توییتر باقی بمانند، زیرا آزادی بیان همین است.»

در همین حال، باید دید آیا سیاست‌ها و عملکردهای پلتفرم در چرخه انتخاباتی ۲۰۲۲ تغییر خواهد کرد یا خیر.

توییتر کمی قبل از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ جنجال بزرگی برانگیخت. زمانی که لینک‌های نیویورک پست را درباره لپ تاپ هانتر بایدن مسدود کرد. جف برین، مدیر عامل کلودهاب، یک پلت فرم شبکه آنلاین برای تعامل اجتماعی، اجتماعی و سیاسی، می‌گوید مداخله توییتر برای سال‌ها آشکار بوده است.

وی به اپک تایمز گفت هرچه به انتخابات ۲۰۲۰ نزدیک‌‌‌‏تر شدیم سانسور و ساکت کردن صداها در توئیتر بیشتر شد. برین خاطرنشان کرد «سانسور نباید در عملکرد پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی گنجانده شود، زیرا این پلتفرم‌ها میدان استعدادهای امروزی هستند. او افزود این پلتفرم‌ها سیاست را تعیین می‌کنند و مردم باید بتوانند نظر خود را بیان کنند و همه حقایق را بشنوند.

کاخ سفید خاطرنشان کرد که دولت ایالات متحده ممکن است نیاز به اصلاح بخش ۲۳۰ داشته باشد. این یک قانون فدرال است که می گوید هیچ ارائه دهنده یا کاربر یک سرویس رایانه‌‌‌‏ای تعاملی، نباید به عنوان ناشر یا گوینده اطلاعاتی که توسط ارائه دهنده دیگری پخش شده، در نظر گرفته شود.

در حالی که دولت بایدن از اظهار نظر در مورد معامله ماسک برای خرید توییتر خودداری کرده، جن ساکی، سخنگوی مطبوعاتی، نگرانی بایدن در مورد قدرت رسانه‌های اجتماعی را اظهار کرد. ساکی روز دوشنبه به خبرنگاران گفت نگرانی‌های ما جدید نیست. رئیس‌جمهور مدت‌هاست که درباره نگرانی‌هایش درباره قدرت پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی، از جمله توییتر و دیگران، برای انتشار اطلاعات نادرست صحبت کرده است.

علاوه بر این، موضع حساب تعلیق شده ترامپ مطرح است. رئیس جمهور سابق، روز دوشنبه به چندین خبرگزاری تایید کرد که به توییتر باز نخواهد گشت و افزود که به زودی در تروث سوشیال  شرکت خواهد کرد.

ترامپ به جو کرنن از سی‌‌‌‏ان‌‌‌‏بی‌‌‌‏سی گفت «نه، من به توییتر بازنخواهم گشت. به زودی در تروث سوشیال خواهم بود. ما افراد زیادی را ثبت نام کرده‌‌‌‏ایم. من ایلان ماسک را دوست دارم. ازش خیلی خوشم میاد. او یک فرد عالی است زمانی که من در کاخ سفید بودم کارهای زیادی برای توییتر انجام دادیم. از رفتار توئیتر با من ناامید شدم. من به توییتر برنمی‌‌‌‏گردم.»

مطالب دیگر:

چین با هدف «سلطه جهانی» در حال توسعه مهمات هسته‌‏ای است

گروه نفوذ پکن پس از سال‌ها همکاری با بیل گیتس به دنبال مشارکت با مقامات دولتی کشاورزی آمریکا است

مستندی دربارۀ قاچاق گسترده آرای غیرقانونی در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی