Search
Asset 2

ایمنی طبیعی افراد بهبود یافته از کووید۱۹ بهتر از افراد واکسینه شده است

ایمنی محققان با تجزیه و تحلیل داده‌های پایگاه سلامت مربوط به بازه زمانی ماه اوت تا سپتامبر دریافتند که هم شدت بیماری و هم شدت عفونت‌های ناشی
(Ahmad Ghababli/AFP via Getty Images)

بر اساس یک مطالعه جدید در اسرائیل، مصونیتی که افراد پس از بهبودی از کووید۱۹ از آن برخوردار می‌شوند، بهتر از ایمنی ناشی از واکسیناسیون است.

محققان با تجزیه و تحلیل داده‌های پایگاه سلامت مربوط به بازه زمانی ماه اوت تا سپتامبر دریافتند که هم شدت بیماری و هم شدت عفونت‌های ناشی از بیماری کووید۱۹ در بین واکسینه‌ شده‌ها بیشتر از افراد بهبود یافته از این بیماری است، که به عنوان افراد دارای ایمنی طبیعی شناخته می‌شوند.

برای نمونه، در افراد دارای ایمنی طبیعی، در بازه ۴تا ۶ ماه پس از بهبودیشان، نرخ بیماری، حدود ۱۰.۵ نفر در هر ۱۰۰هزار نفر بوده که این مقدار در مقابل نرخ بیماری ۶۹.۲ در هر ۱۰۰ هزار در میان واکسینه شده‌ها قابل توجه است.

همچنین تعداد موارد ابتلای شدید در میان واکسینه‌ شده‌ها حدود ۰.۹ درصد از کل موارد ابتلای شدید بود، این در حالی است که موارد ابتلای شدید در میان بهبود یافتگان حدود  ۰.۵ درصد از کل بیماران را شامل می‌شدند.

محققان دریافتند که ایمنی در برابر عفونت در بین افراد بهبود یافته و واکسینه شده به مرور زمان کاهش می‌یابد، اما این کاهش در بین واکسینه شده‌ها بیشتر بوده است.

آنها همچنین دو گروه دیگر را مورد مطالعه قرار دادند: افراد دارای ایمنی طبیعی (بهبود یافته از بیماری) که واکسن نیز دریافت کردند و افرادی که پس از دریافت واکسن، دچار بیماری شده و سپس بهبود یافته‌اند.

آمار ابتلا در هر دو گروه ذکر شده پایین بود. در مقایسه این دو گروه نیز، آمار ابتلا در میان کسانی که ابتدا ایمنی طبیعی را حاصل کردند و سپس واکسن دریافت کردند، اندکی کمتر بوده است.

ایر گلدبرگ، دانشیار مؤسسه فناوری اسرائیل که رهبری مطالعه نسخه پیش از انتشار را بر عهده داشت، در ایمیلی به اپک تایمز گفت: «ما دریافتیم که ایمنی در برابر نوع دلتا برای افراد واکسینه شده و افرادی که  قبلاً آلوده  شدند به مرور زمان کاهش می یابد و دریافت دوز اضافی، ایمنی را مجدد باز می‌گرداند.»

این مطالعه اثربخشی واکسن کووید۱۹ فایزر را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد، واکسنی که بیشترین استفاده را در اسرائیل دارد.

ایمنی با گذشت زمان حفظ می شود

ایمنی را می‌توان در مرحله اول از طریق آنتی‌بادی‌ها، که در برابر عفونت محافظت می‌کنند و در مرحله دوم از طریق سلول های T و سلول های B، که در برابر بیماری شدید ایمنی‌ ایجاد می‌کنند،  اندازه گیری کرد.

دکتر جفری کلاوسنر، استاد دانشکده پزشکی کک دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در ایمیلی به اپک تایمز گفت: «این سلول‌های ایمنی با گذشت زمان از بین نمی‌روند.»

اگرچه با گذشت زمان از زمان بهبودی یا تزریق واکسن، سطح آنتی بادی‌ها هم در افراد دارای ایمنی طبیعی و هم در افراد واکسینه شده کاهش می یابد، با این حال هر دو گروه از محافظت طولانی مدت در برابر بیماری شدید یا مرگ برخوردار هستند.

بر اساس تحقیقات اخیر صورت گرفته در کشور قطر، خطر ابتلا به بیماری‌های شدید در افرادی که ایمنی دارند ۹۰ درصد کمتر است.

طبق تحقیقات گسترده‌ای که شامل آخرین مطالعه انجام شده در کشور اسرائیل نیز است، افراد دارای ایمنی طبیعی در برابر عفونت و بیماری‌های شدید، ایمن‌تر هستند.

دکتر پاول الکساندر، اپیدمیولوژیست متخصص مراقبت اولیه کووید که ۱۴۱ مطالعه در مورد ایمنی طبیعی از جمله یک مطالعه بزرگ از اسرائیل که در ماه اوت منتشر شد، گردآوری کرده است – به اپک تایمز گفت: «اگر پیش از این به بیماری کووید مبتلا شده‌ و بهبود یافته‌اید، یافته‌های ما نشان می‌دهد که ایمنی طبیعی استواری دارید، که بسیار قوی‌تر و جامع‌تر از ایمنی حاصل از واکسیناسیون است.»

سوال

سوالی که  به وجود می‌آید این است که آیا افراد دارای ایمنی طبیعی نیز باید واکسینه شوند؟

جامعه علمی افرادی که این کار را انجام می دهند را  افراد دارای ایمنی ترکیبی می‌نامند.

مقامات ارشد بهداشتی ایالات متحده، از جمله دکتر آنتونی فائوچی، و برخی از دانشمندان، واکسیناسیون را در بین افراد دارای ایمنی طبیعی توصیه کرده‌اند.

آنها به مطالعاتی اشاره می‌کنند که نشان می‌دهد افراد دارای ایمنی ترکیبی از بالاترین سطح محافظت حداقل در برابر عفونت برخوردار هستند.

دکتر دیوید بولور، پزشک بیماری‌های عفونی و دانشمند دانشکده پزشکی دانشگاه مینه ‌سوتا، به اپک تایمز گفت: «افرادی که از عفونت اولیه خود جان سالم به در برده‌اند و سپس واکسینه می‌شوند (ایمنی ترکیبی)، نسبت به دیگران ایمنی قوی‌تری دارند.»

محققان اسرائیلی همچنین یک دوز را برای افراد دارای ایمنی طبیعی پیشنهاد می‌کنند، اما این موضوع در مورد همه صادق نیست.

دکتر هاروی ریش، استاد اپیدمیولوژی در دانشکده بهداشت عمومی ییل، در ایمیلی به اپک تایمز گفت: «واکسینه شدن پس از بهبودی از کووید دارای مزایای کمی است».

الکساندر اضافه کرده است که برخی از مطالعات نشان می‌دهد، واکسن زدن به بیماران بهبودیافته، می‌تواند منجر به عوارض جانبی بیشتری شود و گزارش‌‌های موجود از عوارض واکسن‌ها در این شرایط، نشان دهنده نرخ بالاتری است.

بولور می‌گوید برای به حداقل رساندن این عوارض احتمالی، بهتر است که فرد بهبودیافته حداقل تا شش ماه پس از بهبودی، واکسن دریافت نکند.

مطالب دیگر:

دیدگاه: شستشوی مغزی کودکان آمریکایی؛ خطر نظریه انتقادی نژاد

نماینده کنگره خواستار پایان دادن به خرید زمین‌های کشاورزی آمریکا توسط چین شد

دیدگاه: پکن فعالیت‌های پروپاگاندای خود را در آفریقا گسترش می‌دهد

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی