Search
Asset 2

تجلیل از فرشچیان، دُردانه هنر ملی ایران

تجلیل از فرشچیان، دُردانه هنر ملی ایران
تجلیل از فرشچیان، دُردانه هنر ملی ایران (mehrnews.com)
تجلیل از فرشچیان، دُردانه هنر ملی ایران
تجلیل از فرشچیان، دُردانه هنر ملی ایران
(mehrnews.com)

هفته گذشته مراسم نکوداشت و رونمایی از آثار جدید استاد محمود فرشچیان در تالار وحدت تهران برگزار شد. طی این مراسم جدیدترین نقاشی‌های وی در دیوان حافظ ، کتاب «سلطان سریر صبح خیزان» نوشته اسرافیل شیرچی و لوح فشرده «گنجینه شاهکارهای فرهنگ و هنر ایران» به نویسندگی و کارگردانی امیر صبوری رونمایی شد.

به گزارش هنرآنلاین، در ابتدای مراسم نماهنگی از سخنان محمود فرشچیان درباره پرداختنش به تعلیم نقاشی در کودکی و نزد میرزا آقا امامی پخش شد که او به این اشاره کرد که اولین مشقی که استاد به او داد کشیدن تصویری از آهو بود که به گفته وی یک شب تا صبح بیش از دویست آهو نقاشی کرد. فرشچیان، هم اکنون در نیوجرسی آمریکا ساکن است و سفرهای دوره‌ای و فصلی به ایران دارد.

محمود فرشچیان ، نقاش و مینیاتوریست شهیر ایرانی زادهٔ بهمن ۱۳۰۸ در اصفهان است که آثار وی تأثیر عمیق و قابل توجهی در روند نقاشی سنتی ایرانی و دیگر هنرهای سنتی داشته است و بسیاری از آثار او زینت بخش گالری‌های مشهوری در پاریس، نیویورک، شیکاگو و دیگر شهرهای مطرح دنیا شده است.

امبرتو بالدینی، استاد فقید تاریخ هنر و رئیس دانشگاه بین‌المللی هنر فلورانس ایتالیا معتقد بود برای دریافت باطنی آثار فرشچیان دیدی ژرف‌نگر لازم است و صبری زمان‌گیر؛ و فرشچیان در حوزه نقاشی ایرانی یک نقطه عطف و پدیده‌ای شگرف به‌شمار می‌آید.

پدر محمود فرشچیان که نماینده فرش اصفهان بود با دیدن استعداد فرزندش، وی را به کارگاه نقاشی حاج میرزا آقا امامی برد. فرشچیان نزد او و عیسی بهادری توانست نقش قالی، مینیاتور، نقاشی رنگ روغن و اصول و مبانی طراحی نقوش سنتی را به خوبی بیاموزد و در پایان مدرک دانش آموختگی را از این مدرسه به دست آورد و پس از دانش‌آموختگی از مدرسه هنرهای زیبای اصفهان، برای گذراندن دوره هنرستان هنرهای زیبا به اروپا سفر کرد و چندین سال به مطالعهٔ آثار هنرمندان غربی در موزه‌ها پرداخت. بنا بر گفته خودش، در اروپا اولین کسی بود که وارد موزه می‌شد، با بسته‌ای از کتاب و قلم، و آخر از همه باز خود او بود که از موزه خارج می‌شد.

محمود فرشچیان می‌گوید، استاد بهادری مشق‌هایی از روی کاشی‌های اصفهان برای شاگردانش تعیین می‌کرد و طرح‌های آنها را با اصل نقش‌ها مقایسه می‌نمود. سپس پیش از آنکه آنان را به ‌طور مستقیم از اشکال‌هایشان آگاه کند، از آنها می‌خواست که خود با مقایسه طرح و اصل نقش، اشکال‌های خود را بیابند.

یدالله کابلی از پیشکسوتان عرصه خوشنویسی که از سخنران‌های مراسم نکوداشت فرشچیان بود گفت: «استاد فرشچیان کارنامه درخشانی دارد و دردانه هنر ملی ماست. هنرمندی معنوی با شهرتی جهانی که بیش از نیم قرن در حوزه هنر تلاش کرد. هنر عامل صلح همه جنگ هاست و درخشش استاد نتیجه فردیت و خلاقیت فردی وی است.»

مطالب دیگر:

اجرای «ارکستر سمفونیک شن‌‌‌‌‏یون» به زودی در تورنتو

بانوی زیبای سینمای ایران در بین بهترین بازیگران زن قرن

زن کانادایی که با رهاکردن کودک سه ساله در اتومبیل باعث مرگ او شد

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی