محققان بیمارستان دانشگاهی «دوک مدیسین» آمریکا به تازگی دریافتند که زنان مطلقه بسیار بیشتر از زنانی که متاهل باقی میمانند درمعرض خطر حمله قلبی هستند.
در نتیجه این تحقیق، زنانی که دو یا چند طلاق داشتهاند، در مقایسه با افرادی که در ازدواج پایدار بودند، به احتمال زیاد دوبرابر بیشتر دچار حمله قلبی میشوند.
در این تحقیق که توسط مجله «گردش خون: کیفیت قلب و عروق و عواقب آن» مجلهای از انجمن قلب آمریکا، منتشر شده آمده است که حتی در میان زنانی که پس از استرس ناشی از طلاق ازدواج مجدد میکنند، خطر حمله قلبی همچنان بالاست.
«متیو دوپره»، استادیار دانشگاه دوک و محقق این پژوهش گفت: «طلاق یک عامل بزرگ استرسزا است و از مدتها پیش دریافتیم که سلامتی افرادی که طلاق میگیرند، بیشتر در معرض خطر است. اما این اولین مطالعهای است که به طور کامل اثرات طلاق را طی دوره طولانی مورد بررسی قرار میدهد. ما دریافتیم که طلاق میتواند اثرات طولانی مدت بر سلامت افراد بر جای گذارد.»
این تحقیق بر روی ۱۵۸۲۷ نفر از سراسر آمریکا انجام شد. این افراد بین ۴۵ تا ۸۰ سال سن داشتند و حداقل یک بار ازدواج کرده بودند. شرکتکنندگان دوبار در بین سالهای ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۰ در مورد وضعیت تاهل و سلامتشان مصاحبه شدند. حدود یک سوم از شرکت کنندگان حداقل یکبار در طول ۱۸ سال مطالعه طلاق گرفته بودند.
اگر چه معمولاً مردان بیشتر از زنان در معرض خطر حمله قلبی هستند، ولی ظاهراً زنان وضعیت بدتری را پس از طلاق پشت سر میگذارند، گرچه از نظر آماری تفاوتها قابل توجه نبوده است.
خطراتی که سلامت مردان جدا شده را تهدید میکند، تقریباً شبیه همان خطراتی است که در دوران ازدواج دارند. این مطالعه نشان میدهد، تنها زمانی که مردان دو یا چند جدایی داشتهاند، خطر بیشتری آنها را تهدید میکند.
این مطالعه همچنین نشان میدهد مردانی که ازدواج مجدد میکنند، از وضعیت بهتری نسبت به زنان برخوردارند. این مردان به همان اندازه مردانی که در یک ازدواج باقی ماندهاند، خطر حمله قلبی دارند.