Search
Asset 2

رنگ قرمز در سال نوی چینی نماد حزب کمونیست است

رنگ قرمز در سال نوی چینی نماد حزب کمونیست است
رقصندگان اژدها در مقابل سوپرمارکتی در محله‎ی چینی‎های مانیل به‎مناسب آغاز سال نوی چینی درحال اجرا هستند، ۱۹ فوریه ۲۰۱۵، مانیل، فیلیپین. امسال در تقویم قمری چینی، «سال بز» است. (AP Photo/Bullit Marquez)
رنگ قرمز در سال نوی چینی نماد حزب کمونیست است
رقصندگان اژدها در مقابل سوپرمارکتی در محله‎ی چینی‎های مانیل به‎مناسب آغاز سال نوی چینی درحال اجرا هستند، ۱۹ فوریه ۲۰۱۵، مانیل، فیلیپین. امسال در تقویم قمری چینی، «سال بز» است. (AP Photo/Bullit Marquez)

در سال نوی چینی، رنگ قرمز در سراسر نمایش‎گرها و آگهی‎ها حضور داشته است. این رنگ همیشه در جشن‎ها وجود دارد و اغلب به‎همراه رنگ طلایی است.

بسیاری نمی‎دانند که استفاده‎ی رنگ قرمز جایگزینی مدرن برای سنت‌های چین است و تنها بعد سال ۱۹۴۹ یعنی زمانی‎که کمونیست‎ها آن را به‎عنوان نماد خون‎ریزی رواج دادند، استفاده شده است.

در چین باستان، از رنگ قرمز به مقدار کم، تنها برای تأکید‎بر جزئیات استفاده می‎شد. به‎گفته‎ی دکتر «ژانگ تیان‎لیانگ»، استاد تاریخ چین در کالج «فی تیان»، حتی در زمان «سلسله‎ی هان» که با عنصر آتش در‎ارتباط بودند، به‎صورت ترکیب از آن استفاده می‎شد.

به‎گفته‎ی دکتر ژانگ، حزب کمونیست چین، از رنگ قرمز در هر جنبه از جامعه‎ی چین و به‎همان شیوه‎ی گستردگی تبلیغاتش از آن استفاده می‎کند.

امروز، مردم جمع می‎شوند و در طول تعطیلات به تماشای رقصندگان اژدهای قرمز که بر طبل می‎کوبند، می‎نشینند و تقویم‎هایی سراسر قرمز را آویزان می‎کنند و از معنای تلویحی سیاسی این رنگ که بیش‎از اندازه از آن استفاده می‎شود، غافل‎اند.

در سرزمین اصلی چین، قرمز، تنها یک رنگ نیست؛ بلکه نماد حزب کمونیست است.

دکتر ژانگ تیان‎لیانگ، استاد تاریخ چین در کالج فی‎تیان

دکتر ژانگ می‎گوید: «در سرزمین اصلی چین، قرمز تنها یک رنگ نیست؛ بلکه نماد حزب کمونیست است و هنگامی که از آن استفاده می‎کنید، به‎طور نامحسوس به این معناست که طرفدار رژیم کمونیستی چین هستید.»

برای مثال، دانش آموزان مدارس مجبورند تا دستمال گردن‎هایی به رنگ قرمز بپوشند تا وفاداری خود را به رژیم نشان دهند. همچنین، افرادی که در دهه‎ی ۶۰ و ۷۰ میلادی، به‎طور وحشیانه فرهنگ چین را در خلال انقلاب فرهنگی نابود کردند، خود را گارد سرخ می‎نامیدند.

کتاب «نه شرح و تفسیر درباره‎ی حزب کمونیست» که اولین‎بار به‎صورت مجموعه‎ای از مقالات در اپک‎تایمز منتشر شد، در فصل هشتم خود درباره‎ی رنگ قرمز می‌‏گوید: « رنگ قرمزِ پرچم سرخ، از خون کسانی است که برای عقیده‌ی خود کشته می‌شوند.» حزب، رنگ سرخ را می‌پرستد؛ چرا که به خون و کشتار معتاد شده است.

پرستش خون، حتی در کشور کمونیستی کره‎ی شمالی دیده می‎شود که طولانی‎ترین تولید در‎حال اجرای آن، اپرای «دریای خون» است که توسط گروه نمایشی «دریای خون» اجرا می‎شود و درباره‎ی کشتار جمعی کره‎ای‌های تحت اشغال ژاپن است.

و در شکلی انتقادی، برنده‎ی جایزه‎ی صلح نوبل، «لیوشیائوبو»، شاعر و دگراندیش چینی، از رنگ قرمز در یکی‎ازاشعار خود به‎نام «تجربه‎ی مرگ» که به توصیف خشونت در قتل‎عام «میدان تیان آن من» در سال ۱۹۸۹ می‎پردازد، استفاده کرده است. بر‎طبق تحقیقات اخیر، تانک‎های دولتی در این میدان به روی ۳۰۰۰ دانش‎جو آتش گشودند.

لیو این شعر را در سال ۱۹۹۰ در زندان سرود و تا به امروز به اتهام « تلاش برای براندازی رژیم» در زندان به‎سر می‎برد.

درخواست صلح،

دستانی غیرمسلح،

عصای یک پیرمرد،

ژاکت پاره‎ی یک کودک،

جلاد هرگز تحت‎تأثیر قرار نخواهد گرفت،

چشم‎ها از قرمزی می‎سوزند،

تفنگ‎ها شلیک می‎کنند،

دست‎ها قرمز می‌‏شوند.

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی