Search
Asset 2

ستاره شناسان می‌‏گویند تمدن پیشرفته موجودات فرازمینی وجود داشته است

(NASA)
(NASA)

اپک تایمز در بخش ماورای دانش، در جستجوی تحقیقات و گزارش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏هایی است که به تصورات ما بال و پر دهد و راه را برای مسائل امکان‌پذیر جدید باز می‌‌‌‌‏کند. در بخش نظرات، افکار و عقاید خودتان را درباره این موضوعات بحث‌برانگیز با ما به اشتراک بگذارید.

ستاره شناسان «آدام فرانک» و «وودرافت سالیوان»، از دانشگاه روچستر و دانشگاه واشنگتن، مقاله مهمی در مجله «Astrobiology» را با عنوان «سوال‌‏های باستان شناسی کیهانی» منتشر کرده‌‏اند: «چند بار در تاریخ کیهان، تکامل به ایجاد یک نوع فن آوری، کوتاه مدت و یا طولانی مدت انجامیده است؟ »

فرانک نتیجه گیری خود را در نیویورک تایمز منتشر کرد: «اگرچه در حال حاضر نمی‌‏دانیم که آیا تمدن پیشرفته‌‏ای خارج از زمین در کهکشان وجود دارد، اما اطلاعات کافی برای اثبات قطعی اینکه تمدن پیشرفته در برخی از نقاط در تاریخ کیهانی وجود دارد را در اختیار داریم.»

در حال حاضر اطلاعات کافی برای اثبات قطعی اینکه تمدن پیشرفته در برخی از نقاط در تاریخ کیهان وجود دارد را در اختیار داریم.

آدام فرانک، ستاره شناس، دانشگاه روچستر

اخترشناسان به این نتیجه رسیدند که معادله معروف دریک را از دیدگاه دیگر دوباره پردازش کنند، همچنین با اطلاعات جدید به روز کنند. این معادله در ابتدا توسط فرانک دریک، اخترشناس در سال ۱۹۶۱ تهیه شد تا شانس وجود موجودات بیگانه در کیهان را محاسبه کند.

دریک، نجوم رادیویی را در دانشگاه هاروارد مطالعه کرد و پست‌‏های مختلفی در این زمینه از جمله آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا بر عهده داشت. او در معادلات خود عوامل مختلفی مانند سرعت تشکیل ستارگان، مناسب برای توسعه زندگی هوشمند و تعداد سیارات در هر منظومه شمسی با محیطی مناسب برای زندگی گنجانده است. (اگر می‌‏خواهید کل معادله دریک را ببینید، تصویر زیر را مشاده کنید)

تمرینی که هماهنگی و آرامش را به ارمغان می‌آورد

واردات جسد به ایران شاید از چین

فرانک نوشت: «سه تا از هفت اصطلاح موجود در معادله دریک، درحال حاضر شناخته شده است. ما می‌‏دانیم که تعداد ستاره‌‏ها هر سال افزایش می‌‏یابد و درصد ستاره‌‏های میزبان سیارات حدود ۱۰۰ عدد است. همچنین می‌‏دانیم که حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از این سیارات در جای مناسبی برای زندگی قرار گرفته‌‏اند. این ما را در موقعیتی قرار می‌‏دهد که بتوانیم برای تمدن فرازمینی قطعی سخن بگوییم.»

با نگاهی به احتمال وجود تمدن بیگانه که تا به حال نیز این احتمال وجود داشته است، فرانک و سالیوان محدودیت‌‏های زمانی را از عوامل موجود در معامله دریک، کنار گذاشتند.

فرانک در این باره گفت: «این مسئله باعث می‌‏شود که سه عامل ناشناخته باقی بماند که ما آن را به یک احتمال بیوتکنولوژی تبدیل می‌‏کنیم: احتمال ایجاد زندگی، نوعی زندگی هوشمندانه با ظرفیت‌‏های تکنولوژیکی. او نتیجه گرفت که احتمال اینکه ما اولین تمدن تکنولوژیکی نباشیم، واقعا بالا است. مگر اینکه احتمال تکامل تمدن در یک سیاره قابل سکونت کمتر از ۱۰ میلیارد تریلیون باشد، (که اینگونه نیست) پس ما نخستین تمدن نیستیم.»

در سال ۲۰۱۳، ریاضیدانان دانشگاه ادینبورگ، بیانیه مشابهی در مورد احتمال وجود فرهنگ‌‏های بیگانه‌‏ای که کاوشگر‌‏های خود را به زمین فرستاده‌‏اند، ارائه کردند.

«آرون نیکلسون» و «دانکن فورگانا» عوامل دیگری را مورد توجه قرار دادند. از جمله می‌‏توان به سرعتی که کاوشگرها از انرژی حرکت ستاره‌‏‌‏ها به خود می‌‏گیرند اشاره کرد.

آن‌‏ها در خلاصه‌‏ای از مطالعه خود بیان کردند: « نتیجه می‌‏گیریم که یک ناوگان از کاوشگرهای خود تکرار می‌‏توانند کهکشان را در مدت زمانی کوتاه کاوش کنند که این مورد به نوعی تأیید «Fermi Paradox» است.»

«Fermi Paradox» به نام فیزیکدان، انریکو فرمی نامگذاری شده و با وجود تمدن‌‏های بیگانه برخلاف نبود شواهدی از وجود آن‌‏ها در کیهان، مرتبط است. بنابراین زمانی که نیکولسون و فورگانا با محاسبات خود «وجود پارامتر فرمی» را تأیید کنند به این معنی است که آن‌‏ها احتمال بسیار بالایی، وجود تمدن‌‏های بیگانه را تایید کرده‌‏اند.

این فیزیکدانان از پیشرفت کاوشگر ویجر ۱ ناسا الهام گرفته‌‏اند. این کاوشگر قرار است به ستاره‌‏ای با نام «AC+79 3888» با فاصله ۴۰ هزار سال نوری از اینجا نزدیک شود. آن‌‏ها می‌‏خواهند بدانند که آیا ممکن است تمدنی بیگانه حدود ۴۰ هزار سال پیش به طرقی مشابه به سوی ما یک کاوشگر ارسال کرده باشد که هم اکنون به ما رسیده است!

مطالب دیگر:

ماجرای راز کهن کشیدن دندان بدون درد و خونریزی

مدیتیشن می‌‌‏تواند مغز را در مدت ۸ هفته بازسازی کند

با حس ششم شاید بتوانیم میدان‌‏های مغناطیسی زمین را حس کنیم

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی