
کمیتهی تحقیق کنگرهی آمریکا، از توضیحات «هیلاری کلینتون» مبنیبرعلت حذف ۳۰ هزار ایمیل شخصی و دلایلش در استفاده از این حساب برای امور کاری، قانع نشد و وی را به چالشی عمیقتر کشاند.
خانم کلینتون که برخلاف قوانین فدرال آمریکا در زمان مسئولیت خود از یک حساب کاربری شخصی برای ارسال ایمیلهای رسمی استفاده کرده، اظهار داشته است، علت این اقدام وی سهولت و راحتی در انجام کارها بوده، اما در این رابطه مرتکب تخلفی نشده است.
ماجرای استفادهی خانم کلینتون از ایمیل شخصی، در روند رسیدگی به پروندهی حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی لیبی که در سال ۲۰۱۲ رخ داد، مورد توجه قرار گرفت. حادثهای که طی آن سفیر ایالات متحده و ۳ دیپلمات دیگر جان خود را از دست دادند.
هفتهی گذشته، کمیتهی مسئول رسیدگی به این پرونده، از وزارت امور خارجه درخواست کرد تا کلیهی ایمیلهای دولتی هیلاری کلینتون را که مربوط به زمان تصدی سمت وزارتش بوده برای بررسی در دسترس آنان قرار دهد.
بنابر اظهار وزارت امور خارجه آمریکا، خانم کلینتون در دوران وزارت خود از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳، از آدرس ایمیل رسمی دولتی استفاده نکرده است. اقدامی که اکنون به دستآویزی برای جمهوریخواهان کنگرهی آمریکا برای زیر سؤال بردن وی بدل شده است.
خانم کلینتون که به احتمال زیاد نامزد حزب دموکرات آمریکا برای انتخابات سال آینده ریاستجمهوری این کشور خواهد بود، از سوی جمهوریخواهان به اهمال در جلوگیری از حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی متهم شده و ماجرای استفادهی وی از ایمیل شخصی هم بر چالشهایش افزوده است.
پس از درخواست کمیتهی تحقیق، کلینتون متن حدود ۳۰ هزار ایمیل کاری شامل ۵۵ هزار صفحه را به وزارت امور خارجه تحویل داد و پساز آن اعلام کرد که ۳۰ هزار ایمیل دیگر را که به علت شخصی بودن آنان حذف کرده است.
هیلاری کلینتون روز سهشنبه گفت: «من تصمیم گرفتم ایمیلهای شخصی خود را حذف کنم، چراکه آنها مربوط به حریم خصوصی من بودند و من هیچ دلیلی برای نگه داشتن این ایمیلها و اطلاعات مخاطبانش بهویژه درمورد افرادی که هیچ ارتباطی به شغل من ندارند نمیبینم.»
کلینتون اظهار داشت بهکارگیری ایمیل شخصی کار غیر قانونی و نامناسبی نبوده و پیشاز استفاده از آن موافقت وزارت امور خارجه را جلب کرده است؛ اما در همین حال از انجام این کار ابراز پشیمانی کرد.
«تری گودی» نمایندهی جمهوری خواه که در کمیتهی تحقیق مسئول رسیدگی به پروندهی بنغازی است، اظهار داشته که توضیحات خانم کلینتون پرسشها و ابهامات بیشتری را بهوجود آورده است؛ درعین حال از لحاظ امنیت ملی و ایمنی تردیدهای بسیاری در مورد سروری که وی بهکار میبرده وجود دارد.
این در حالی ست که سرور مربوط به ایمیل خانم کلینتون، یک سرور شخصی است که وی به اتفاق همسرش بیل کلینتون در محل سکونتشان در نیویورک راهاندازی کرده و تحت حفاظت پلیس مخفی است.
به گفتهی خانم کلینتون این سرور از زمان ریاست جمهوری بیل کلینتون به صورت سفارشی و محفوظ از حملات سایبری ساخته شده و محتویات آن همچنان امن و خصوصی باقی خواهد ماند.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.