انتخابات پارلمانی کانادا با پیروزی حزب لیبرال پایان یافت و این حزب توانست با کسب ۱۷۸ کرسی از مجموع ۳۳۸ کرسی، به حاکمیت ده ساله محافظه کاران این کشور پایان دهد.
در این انتخابات، جاستین ترودو، ۴٣ ساله، فرزند پیر ترودو نخستوزیر پیشین کانادا، پساز پیروزی حزبش با کسب اکثریت آرا نخستوزیر جدید شد و استیون هارپر هم با تبریک به حزب پیروز و پذیرش شکست حزبش، از سمت رهبری حزب محافظه کاران استعفا داد.
تحلیلگران سیاسی میگویند به قدرت رسیدن دوباره حزب لیبرال بر تمایل رایدهندگان به تغییر سیاستهای یک دهه گذشته دلالت دارد.
جاستین ترودو، افزایش هزینههای دولتی برای بازگرداندن رشد اقتصادی به کانادا و افزایش مالیات بر درآمدهای بالا به منظور تامین بخشی از درآمد لازم برای اجرای سیاست انبساط اقتصادی را از برنامههای خود اعلام کرده است.
او همچنین وعده داده بود که در صورت پیروزی در انتخابات برای عادی کردن روابط دیپلماتیک کانادا با ایران تلاش کند.
در این انتخابات برای نخستین بار کاندیداهایی ایرانیتبار و افغانیتبار به پارلمان این کشور راه یافتند. مریم منصف، کاندیدای افغانستانی و مجید جوهری و علی احساسی ایرانیانی هستند که بر کرسی پارلمان کانادا خواهند نشست.
در کانادا دو مجلس عوام و سنا نظام پارلمانی را تشکیل میدهند. مجلس سنا شامل ١٠۵ سناتور است که اعضای آن توسط فرماندار کل و به توصیه نخست وزیر منصوب میشوند و اعضای مجلس عوام متشکل از ٣٣٨ نماینده با رای مستقیم مردم انتخاب میشوند.
حزب یا ائتلاف حزبی که اکثریت کرسیهای مجلس عوام را بهدست آورند، دولت را تشکیل میدهد.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.