Search
Asset 2

کانادا در شاخص اندازه گیری کیفیت زندگی و پیشرفت اجتماعی مقام دوم را کسب کرد

فنلاند با اختلاف کمی از کانادا رتبه اول و دانمارک، اتریش و سوئیس مقام‌‏های سوم تا پنجم را به‌دست آوردند

کانادا ساسکاتون
(Grant Dougall/Photos.com)

بر اساس گزارش شاخص رفاه اجتماعی سال ۲۰۱۶، که روز سه شنبه ۸ تیر توسط گروه «پیشرفت اجتماعی» منتشر شد، کشور کانادا از لحاظ رفع نیاز‌های اجتماعی و زیست‌محیطی شهروندان رتبه دوم را کسب کرد.

این نشان می‌دهد، این کشور نسبت به سال قبل شش رتبه ترقی کرده است، هر چند که وقتی نوبت به دسترسی به اطلاعات و کیفیت محیط زیست می‌‏رسد، کانادا هنوز خیلی عقب است.

با ترکیب داده‌هایی از سازمان‌هایی چون بانک جهانی، سازمان ملل متحد و نظرسنجی جهانی گالوپ، ۱۳۳ کشور بر اساس معیارهای میزان چاقی، تلفات ترافیک، پذیرش مهاجران، آزادی مذهب و دسترسی به آب لوله‌کشی رتبه‌بندی شدند.

فنلاند با اختلاف کمی از کانادا رتبه اول و دانمارک، اتریش و سوئیس مقام‌‏های سوم تا پنجم را به‌دست آوردند.

Parvaneh Laser2

«مایکل گرین»، مدیر اجرایی، سازمان پیشرفت اجتماعی و تهیه کننده این گزارش گفت: «وجود این کشور‌‏ها با عملکرد عالی نشان می‌‏دهد که الگو‌‏های زیادی برای رفاه اجتماعی خوب وجود دارد….. فکر می‌کنم اینکه نشان داد فقط یک الگو وجود ندارد و کشورهای اسکاندیناوی یا شمال اروپا تنها نمونه‌های رسیدن به پیشرفت اجتماعی نیست بسیار مهم است. برای مثال کانادا نشان داد مدل‌های دیگری نیز برای رسیدن به رفاه اجتماعی بالا وجود دارد.»

در این رده بندی کانادا در بخش آموزش عالی بیشترین امتیاز را کسب کرد، که این امتیاز بر اساس فاکتورهایی چون نسبت افرادی که آموزش عالی دیده‌اند، کیفیت آموزش و برابری جنسیتی در آموزش به‌دست آمده است.

گرین در این خصوص گفت: «این دستاوردی موثر برای کانادا در آن منطقه است.» وی در ادامه گفت: «این کشور در سعه صدر و گنجایش نیز امتیاز خوبی گرفته است. این دستاورد با تنوع کشورها درآمیخته و این مجموعه می‌تواند برای سایر کشورها نمونه خوبی باشد….. برخی از کشورها به دلیل یکنواختی قادرند نمره خوبی بگیرند، ولی کانادا با وجود اینکه بزرگ و متنوع است همچنان در بین ۵ رتبه اول قرار دارد. کانادا به نحوی ترکیب و راه حل خوبی برای این مشکل شکل داده و کشورهای دیگر می‌توانند از آن یاد بگیرند.»

با این حال کانادا در مورد عوامل زیست محیطی همچون حفاظت از تنوع زیستی، تصفیه فاضلاب و انتشار گازهای گلخانه‌ای به خوبی عمل نکرده است. همچنین در خصوص اشتراک تلفن همراه نیز به ازای هر ۱۰۰ نفر، ۸۱ مشترک دارد، که این کشور را از بین ۱۳۳ کشور در رتبه ۱۰۲، مابین زیمبابوه و نپال قرار داده است.

به گفته گرین این رتبه به طور قابل توجهی پایین است. این منطقه با وجود پیشرفت اجتماعی قابل توجه به آسانی قادر به رفع این مشکل است. کشورهایی با سطح خیلی پایین تولید ناخالص ملی (GDP)، در این مورد پیشرفت داشته و کانادا عقب مانده است.

گرین گفت: «اینکه کانادا در این خصوص، درمنطقه‌ای از جهان ضعف نشان داده که این مشکل حل شده، کمی عجیب به نظر می‌آید. از سوی دیگر این کشور در فاکتورهای سعه صدر و گنجایش به خوبی عمل کرده که برای سایر مناطق مشکلی جدی است.»

آمریکا در این رتبه بندی در بین ۱۹ کشور اول قرار دارد که نشان‌دهنده عملکرد بسیار ضعیف این کشور است.

اگرچه آمریکا هنوز هم دارای پیشرفت اجتماعی بالایی است، ولی قرار گرفتن بین فرانسه و اسلوونی در این رتبه بندی، در فاکتور سلامتی و بهداشت مقام این کشور را پایین می‌آورد.

این کشور همچنین به نسبت قدرت اقتصادی خود، از لحاظ امنیت شخصی، آموزش و پرورش ابتدایی و کیفیت محیط زیست در سطح پایینی قرار دارد.

گرین گفت: «کاملاً واضح است که آمریکا در خصوص اختصاص دادن ثروت این کشور به رفاه اجتماعی شکست خورده است.»

گروه پیشرفت اجتماعی سازمانی غیر انتفاعی در آمریکاست که اولین شاخص رسمی خود را در سال ۲۰۱۴ منتشر کرد. این سازمان به هدف ارائه اطلاعات بیشتر در کنار تولید ناخالص داخلی طراحی شده است.

گرین گفت: «همواره این مشکل وجود دارد که تولید ناخالص داخلی همه چیز را بیان نمی‌کند و پیشرفت را در زندان و بمب می‌داند و هیچ چیزی در مورد محیط زیست، عدالت یا اجتماع نمی‌گوید.»

شاخص پیشرفت اجتماعی رابطه بین سلامت اقتصادی کشورها با رفاه شهروندان را بررسی می‌کند.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی