Search
Asset 2

مطالعات نشان می‌دهند واکسن‌های کووید۱۹ آنتی‌بادی‌های کمتری در برابر گونه اومیکرون ایجاد می‌کنند

(Pedro Pardo/AFP via Getty Images)
(Pedro Pardo/AFP via Getty Images)

محققان در مطالعه‌ای جدید می‌گویند واکسن‌های کووید۱۹ آنتی‌بادی‌های کمتری در برابر گونه جدید اومیکرون ایجاد می‌کنند.

محققان دانشگاه آکسفورد با استفاده از نمونه‌های خون افرادی که دو دوز واکسن آکسفورد-آسترازنکا یا فایزر-بیوتک را تزریق کرده بودند، متوجه «افت قابل‌توجه» آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده شدند. در برخی افراد هیچ مقداری یافت نشد.

نویسندگان در این مطالعه در دست چاپ نوشتند: «احتمال دارد این امر منجر به افزایش  عفونت‌های پیش‌رونده در میان افرادی شود که قبلاً مبتلا شده‌اند یا دو بار واکسن زده‌اند که می‌تواند باعث موج‌ جدید ابتلا شود.»

اومیکرون گونه‌ای از ویروس حزب کمونیست چین است که با نام سارس-کووید-۲ نیز شناخته می‌شود و عامل بیماری کووید۱۹ است. دانشمندان آفریقای جنوبی ماه گذشته این ویروس را کشف کردند که براساس توالی ژنومی آزمایش‌های مثبت، حداقل به اکتبر بازمی‌گردد.

مطالعات اولیه، از جمله بررسی فایزر و شریکش، نشان می‌دهند رژیم‌های واکسیناسیون قبلی از نظر پیشگیری از ابتلا به کووید۱۹ تأثیر بسیار کمتری دارند.

مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری‌ها در گزارشی جدید اعلام کرد: «با وجود آن‌که روش‌ها و انواع مختلف سرم‌های انتخابی مورد بررسی قرار گرفتند، نتایج همه آن‌ها نشان می‌دهند ظرفیت خنثی‌سازی سرم‌های کسانی‌که واکسن زده‌اند و از بیماری بهبود یافته‌اند، در برابر ویروس اومیکرون کمتر از سایر انواع سارس-کووید-۲ است.»

برخی تحقیقات نشان می‌دهند دوز تقویت‌کننده واکسن می‌تواند بخشی از محافظت از دست رفته را بازگرداند، در حالی که برخی دیگر نشان‌ می‌دهند مصونیت طبیعی که پس از بهبود فرد از بیماری به دست می‌آید، در برابر بیماری اومیکرون کافی نیست، هرچند مشخص نشده است، میزان محافظت چقدر کاهش یافته است.

معیار اولیه‌ میزان محافظت در برابر ابتلا، سطح آنتی‌بادی‌ها است.

با این حال، آنچه مهم‌تر است میزان محافظت در برابر ابتلای شدید به بیماری است، زیرا بسیاری از موارد ابتلا به کووید۱۹ علائمی ندارند یا علائمشان خفیف تشخیص داده می‌شوند.

دانشگاه آکسفورد می‌گوید این مطالعات نشان نمی‌دهند که اومیکرون ظرفیت بیشتری برای ابتلای شدید واکسینه‌شدگان دارد.

متیو اسنیپ، استاد اطفال و واکسن‌شناسی این دانشگاه که در این بررسی همکاری داشته است، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این داده‌ها مهم هستند اما تنها گوشه‌ای از تصویر را نشان می‌دهند. آن‌ها تنها آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده بعد از دوز دوم را بررسی می‌کنند، اما درباره ایمنی سلولی اطلاعاتی در اختیارمان قرار نمی‌دهند. زمانی‌که امکان آزمایش فراهم آید، این مورد نیز با استفاده از نمونه‌های نگه‌داری‌شده بررسی خواهد شد.»

داده‌های جدید نشان می‌دهند قابلیت انتقال گونه اومیکرون نسبت به سایر گونه‌ها بیشتر است اما باعث بیماری شدیدتر نمی‌شود. توازن داده‌های موجود نشان می‌دهند به‌طور متوسط، موارد ابتلای خفیف‌تری را نسبت به گونه دلتا باعث می‌شود، که گونه غالب در ایالات متحده است.

با این حال، کارشناسان معتقدند برای تعیین جنبه‌های مختلف اومیکرون به مطالعات بیشتری نیاز است. اولین مرگ مرتبط با این گونه روز دوشنبه در بریتانیا گزارش شد. مشخص نبود که این فرد واکسینه شده بود یا خیر.

مطالب دیگر:

بلینکن از رفتارهای تهاجی پکن در منطقه اقیانوس هند-آرام انتقاد کرد

دیدگاه: معامله ۲۷۵ میلیارد دلاری شرکت اپل با حزب کمونیست چین

آمار ابتلا به HIV در چین به ۱ میلیون رسیده و بیشتر در بین جوانان شایع است

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی