Search
Asset 2

«درخت در آغوش ببر»، عکسی حیرت‌‌‏آور که برنده عکاسی حیات وحش سال ۲۰۲۰ شد

ببر تصویری زیبا از یک ماده ببر سیبری در اعماق جنگلی دور افتاده در روسیه که درختی پیر را در آغوش گرفته، به تازگی موفق به کسب یکی از معتبرترین
«آغوش»، عکس از سرگئی گورشکوف (Courtesy of Sergey Gorshkov/Wildlife Photographer of the Year)

تصویری زیبا از یک ماده ببر سیبری در اعماق جنگلی دور افتاده در روسیه که درختی پیر را در آغوش گرفته، به تازگی موفق به کسب یکی از معتبرترین جوایز عکاسی در جهان شده است.

چندی پیش سرگئی گورشکوف، عکاس روسی، با غلبه بر ۴۹ هزار اثر دیگر از سراسر جهان، برنده جایزه برتر مسابقه عکاسی حیات وحش سال ۲۰۲۰ شد. کیت میدلتون، دوشس کمبریج، طی مراسمی ویژه در موزه تاریخ طبیعی لندن پیروزی وی را اعلام کرد.

با این حال ثبت این عکس با عنوان «آغوش» خیلی هم به آسانی به دست نیامد. تقریباً یک سال طول کشید تا گورشکوف با بکارگیری دوربین‌های مخفی در جنگل، بتواند آن را بگیرد. ثبت این تصویر زیبا و کسب جایزه نخست، پاداش صبر و شکیبایی این عکاس بود.

طبق گزارش روزنامه گاردین، رز کیدمن کاکس، رئیس هیئت داوران، این عکس را «نگاه اجمالی بی‌‌‏نظیر به لحظه‌‌‏ای عمیق و صمیمانه در جنگلی جادویی» توصیف کرد.

این موجود شگفت انگیز در واقع ببر آموری یا سیبری است. این نوع ببر بیشتر در مناطق جنگلی وسیع شرقی روسیه زندگی می‌کند، تعداد کمی هم در مرزهای چین و احتمالاً کره شمالی سکونت دارند. در حالی که ببرها تقریبا در آستانه انقراض قرار گرفته‌‌‏اند، شکار غیر قانونی و قطع درختان و بعد از آن از بین رفتن زیستگاه‌‌‏های شکار آنها یعنی زیستگاه گراز وحشی و آهو، همچنان حیات این گونه‌ها را تهدید می‌کند. با این حال، بررسی‌های اخیر نشان داده است که افزایش حمایت از این موجودات زیبا و ارزشمند احتمالا به افزایش جمعیت آنها در حدود پانصد تا ششصد قلاده کمک کرده است.

کیدمن کاکس در مورد این تصویر گفت که آن «ظهور دوباره رنگ و نقش باشکوه ببر آمور، نمادی از طبیعت بکر روسیه» را روایت می‌کند.

وی افزود: «این صحنه مانند صحنه‌های دیگر نیست، پرتوهای ملایم آفتاب زمستانی درخت صنوبر پیر را درخشان کرده و پوست ببر تنومند در حالی که او آشکارا با وجد، محکم تنه درخت را در آغوش گرفته، بویش را بر روی صمغ آن پخش می‌کند و نشان خود را به منزله پیامی بر جای می‌گذارد.»

گورشکوف معتقد بود که شانسش برای گرفتن عکسی از این حیوان تحت محافظت بسیار کم بوده، اما او همچنان مصمم باقی مانده است. او جنگل را برای یافتن نشانه‌هایی از زیستن مانند ردپا، مو، یا جای پنجه و خراشیدگی جستجو کرد و سرانجام دوربین خود را روبروی درخت با شکوه مانچوری قرار داد. دوربین در ژانویه ۲۰۱۹ تنظیم شد و در اواخر ماه نوامبر تصویر برنده را شکار کرد.

تیم لیتل وود، عضو هیئت داوران و مدیر اجرایی علوم در موزه تاریخ طبیعی گفت: «رویت شگفت انگیز ماده ببری که با محیط طبیعی‌‌‏اش انس گرفته، به ما امید می‌دهد. قدرت احساس برانگیز و منحصر به فرد عکاسی، زیبایی جهان طبیعی و مسئولیت مشترکمان در محافظت از آن را به ما یادآور می‌‌‏شود.»

امسال پنجاه و پنجمین سال برگزاری این مسابقه و اهدای این جایزه بود و به دنبال آن، آثار همه برندگان این جایزه از جمله عکس «آغوش» گورشکوف در نمایشگاه عکاسی محبوب و مهمی به نمایش عموم گذاشته می‌‌‏شوند. این نمایشگاه ۱۶ اکتبر در موزه تاریخ طبیعی افتتاح شده و تا ششم ژوئن سال ۲۰۲۱ ادامه دارد. پس از آن به توری بین‌المللی، در کشورهایی مانند کانادا، استرالیا و آلمان خواهد رفت. با توجه به محدودیت‌های همه‌گیری کنونی، تعداد بلیط‌ها محدود خواهد بود و رزرو بلیط ضروری است.

چند عکس جالب دیگر از مسابقه عکاس حیات وحش سال ۲۰۲۰ را ببینید:

«رودخانه آتش اتنا» عکس از لوسیانو گائودنزیو (Courtesy of Luciano Gaudenzio/Wildlife Photographer of the Year)
«تماشاگری تو، تماشاگری آنها » عکس از الکس بدیائف (Courtesy of Alex Badyaev/Wildlife Photographer of the Year)

در زیر عکس‌های بیشتری از سرگئی گورشکوف، برنده عکاس حیات وحش سال ۲۰۲۰ می‌بینید:

(Courtesy of Sergey Gorshkov)
(Courtesy of Sergey Gorshkov)

مطالب دیگر:

ویدئو: ارتباط وال استریت و پاندمی

ویدئو: مائوی دوم، آموزش ایدئولوژی شی جین‌پینگ در دانشگاه‌ها

جامعه پزشکی دنیا، چشم خود را روی جنایات برداشت اعضای بدن در چین بسته است

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی