Search
Asset 2

کارشناس چین: دولت بایدن برای مقابله با رژیم چین «به قدر کافی سریع عمل نمی‌کند»

چین با گذشت سه ماه از دوران ریاست جمهوری پرزیدنت جو بایدن، بسیاری از سیاست‌های مهم کشور در قبال چین که در دولت ترامپ اجرا شدند، به نقل
گوردون چانگ (The Epoch Times)

به نقل از گوردون چانگ، کارشناس امور چین، دولت بایدن برای اجرای کمپینی جامع برای مقابله با تهدیدات حزب کمونیست چین باید سریعتر دست به کار شود.

چانگ در مصاحبه با برنامه تفکر رهبران آمریکا از رسانه اپک تایمز گفت دولت به‌طور کلی «در مسیر صحیح قرار دارد» اما «سرعت عمل آن کافی نیست».

چانگ گفت این موضوع بسیار خطرناک است چون «چین برای نابودی سیستم ما دست به هر کاری می‌زند».

او گفت: «در استفاده از ابزارها و روش‌های مناسب، سرعت عمل کافی نداریم».

با گذشت سه ماه از دوران ریاست جمهوری پرزیدنت جو بایدن، بسیاری از سیاست‌های مهم کشور در قبال چین که در دولت ترامپ اجرا شدند، به نقل از کاخ سفید، همچنان «تحت بررسی» هستند.

چانگ می‌گوید برخی از سیاست‌های اجرایی بایدن در رابطه با حزب کمونیست «اسفناک» و برخی دیگر «بسیار خوب» بوده‌اند. او گفت از پیشرفت‌های مثبت دولت می‌توان به تحریم شرکت‌های ابررایانه‌ای چین توسط ایالات متحده اشاره نمود.

اما یکی از اقداماتی که چانگ از آن انتقاد کرد اقدام اجرایی بایدن در ماه ژانویه است که با هدف مبارزه با نژادپرستی و بیگانه‌هراسی نسبت به قشر آسیایی-آمریکایی در دوران همه‌گیری کرونا اجرایی شد. این اقدام تا حدودی به عنوان پاسخ متقابل در برابر استفاده رئیس‌جمهور پیشین کشور، پرزیدنت دونالد ترامپ از لفظ «ویروس چینی» برای ویروس حزب کمونیست که از شهر ووهانِ چین شیوع پیدا کرد انجام شد. اقدام مذبور به تمامی سازمان‌های فدرال دستور داد از الفاظی که «به نژادپرستی، بیگانه‌هراسی و نابردباری نسبت به قشر آسیایی-آمریکایی و مردم جزایر پاسیفیک دامن می‌زنند» استفاده نکنند.

چانگ گفت اقدام بایدن در واقع بازتاب همان داستان حزب کمونیست چین است که ادعا می‌کنند استفاده از لفظ «ویروس چینی» یا «ویروس ووهان» منجر به گسترش تبعیض و خشونت نسبت به چینی‌ها و اتباع چین خارج از کشور می‌شود. این داستان بخشی از پروپگاندای رژیم کمونیست برای منحرف کردن اذهان عمومی از سرپوش‌گذاری رژیم بر آغاز شیوع ویروس و احتمال شیوع آن از آزمایشگاهی واقع در شهر ووهان است.

چانگ گفت: «رئیس‌جمهور نباید گفته‌های چین را تکرار کند، علی‌الخصوص چون‌که بیانات چین اصلاً درست نیست. این کار از نظر من وحشتناک است».

چانگ همچنین از اقدام بایدن در تعلیق فرمان اجرایی مِی ۲۰۲۰ ترامپ نیز انتقاد کرد؛ این فرمان اجرایی شرکت‌های خدماتی آمریکا را از خرید تجهیزات از کشورهایی همچون چین که برای امنیت ملی ایالات متحده تهدید قلمداد می‌شوند منع می‌کرد. بایدن در روز ۲۰ ژانویه فرمان ترامپ را به مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق درآورد و از وزیر انرژی و رئیس سازمان مدیریت و بودجه کاخ سفید خواست «به طور مشترک درباره صدور فرمانی برای جایگزینی فرمان مذبور نظر خود را اعلام کنند».

چانگ گفت: «درک می‌کنم که او می‌خواهد سیاست‌های ترامپ را مجدداً بررسی کند… اما حداقل می‌توانست در حین بررسی این سیاست‌ها، تمهیدات محافظتی را فعلاً لغو نکند».

او در ادامه افزود: «چین همواره در حال آسیب‌رسانی به زیرساخت‌های حیاتی ما بوده است. آن‌ها می‌توانند همان بلایی را که پارسال بر سر پایتخت مالی هند آوردند بر سر ایالات متحده بیاورند».

نیویورک تایمز در فوریه در گزارشی عنوان کرد قطعی برق شهر بمبئی هند در ۱۲ اکتبر ۲۰۲۰ بخشی از عملیات سایبری چین علیه هند بود زیرا این دو کشور در مرز خود با یکدیگر درگیری شدیدی دارند. مقامات محلی در زمان وقوع حادثه، علت آن را «مشکلات فنی» عنوان کردند اما یکی از وزراء هند در ماه مارس گفت حادثه یادشده ممکن است بر اثر یک حمله سایبری رخ داده باشد و در ادامه اعلام کرد حادثه در دست بررسی است.

چانگ گفت خودِ بایدن نیز برای برقراری روابط دوجانبه و همکاری با رژیم چین مشتاق است اما به علت رفتار خصمانه پکن در عرصه بین‌الملل و دیدگاه منفی مردم آمریکا نسبت به رژیم کمونیست، مجبور شده است موضع سخت‌گیرانه‌ای در قبال چین اتخاذ کند.

او در ادامه گفت: «چین در حال اجرای اقداماتیست که هیچکس نمی‌تواند واقعاً با آن‌ها کنار بیاید. همین اقدامات نیز بایدن را مجبور کرده سیاست‌های سختگیرانه‌تری را در قبال چین دنبال کند».

مطالب دیگر:

دیدگاه: آیا آمریکا در حال تبدیل شدن به شوروی است؟

تغییرات اقلیمی فرصتی است برای افزایش قدرت پکن در جهان

رئیس پنتاگون: هیچ برنامه‌ای برای سرنگون کردن راکت چین نداریم

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی