Search
Asset 2

انجمن قلب آمریکا: تا سال ۲۰۵۰ از هر ۶ نفر بزرگسال آمریکایی ۱ نفر دچار بیماری‌های قلبی‌عروقی خواهد بود

پژوهش‌گران آمریکایی پیش‌بینی می‌کنند که بیماری‌های قلبی‌عروقی طی سه دهه آتی افزایش یابد و دست‌کم ۶ نفر از هر ۱۰ بزرگسال آمریکایی را درگیر خود کنند.
پزشکان در حال انجام عمل قلب باز روی یک بیمار جوان در بیمارستان کودکان لس‌آنجلس، کالیفرنیا، ۲۴ مارس ۲۰۰۸. (Bob Riha, Jr./Children's Hospital Los Angeles via Getty Images)

پژوهش‌گران آمریکایی پیش‌بینی می‌کنند که بیماری‌های قلبی‌عروقی طی سه دهه آتی افزایش یابد و دست‌کم ۶ نفر از هر ۱۰ بزرگسال آمریکایی را درگیر خود کنند.

انجمن قلب آمریکا در بیانیه مطبوعاتی ۴ ژوئن خود گفت که انتظار دارد بیش از ۱۸۴ میلیون بزرگسال یا ۶۱ درصد از جمعیت بزرگسالان تا سال ۲۰۵۰ به بیماری‌های قلبی‌عروقی مبتلا شوند. در سال ۲۰۲۰، ۵۱.۲ درصد از آمریکایی‌ها با بیماری‌های قلبی‌عروقی دست‌و‌پنجه نرم می‌کردند. این محاسبه برحسب شرایط مختلفی که از نظر بالینی با بیماری‌های قلبی‌عروقی مرتبط هستند انجام گرفته که از جمله می‌توان به سکته، نقص مادرزادی قلب، بیماری‌های عروقی و فشار خون بالا اشاره کرد. همچنین گفته می‌شود که افزایش فشار خون بالا، دیابت و چاقی به شیوع بیماری‌های قلبی‌عروقی دامن می‌زنند.

صرف‌نظر از فشار خون بالا، پیش‌بینی می‌شود که نرخ بیماری‌های قلبی‌عروقی از ۱۱.۳ درصد در سال ۲۰۲۰ به ۱۵ درصد در سال ۲۰۵۰ افزایش یابد که یعنی تعداد مبتلایان بزرگسال از ۲۸ میلیون نفر به ۴۵ میلیون نفر خواهد رسید. همچنین پیش‌بینی می‌شود که فشار خون بالا در افراد بالای ۸۰ سال شایع‌تر باشد.

با این‌حال، ابتلا به فشار خون بالا در بین بزرگسالان و میانسالان بین ۲۰ تا ۶۴ سال شایع‌تر خواهد بود.

پیش‌بینی می‌شود که نرخ سکته قلبی از ۱۰ میلیون نفر به حدود ۲۰ میلیون نفر برسد و تقریباً دوبرابر شود. گفته می‌شود که نرخ چاقی از ۴۳.۱ درصد به ۶۰.۶ درصد افزایش یافته و بیش از ۱۸۰ میلیون نفر را تحت تأثیر قرار خواهد داد. همچنین پیش‌بینی می‌شود که نرخ دیابت از ۱۶.۳ درصد به ۲۶.۸ درصد افزایش یابد.

دکتر کرن ای. جوینت مدوکس در بیانیه مطبوعاتی انجمن قلب آمریکا می‌گوید این کشور «دستاوردهای قابل‌توجهی» در مقابله با بیماری‌های قلبی‌عروقی داشته است.

او افزود که نرخ مرگ‌و‌میر ناشی از بیماری‌های قلبی در یک قرن گذشته به نصف رسیده است. مرگ‌و‌میر ناشی از سکته قلبی از سال ۱۹۸۸ تاکنون به یک‌سوم کاهش یافته است. با این‌حال، این عوامل هنوز جزو علل اصلی مرگ‌و‌میر و ازکارافتادگی در آمریکا هستند.

دکتر مدوکس افزود: «ما تصمیم گرفتیم که ببینیم طی ۳۰ سال آتی چه چیزی در انتظارمان است و نکات خاصی را که می‌بایست برای اطمینان از ادامه پیشرفت خود یاد می‌گرفتیم، مد نظر قرار دادیم. با در اختیار داشتن این یافته‌ها می‌توانیم در راستای تغییر روند کنونی گام برداریم.»

از سال ۱۹۲۴ که انجمن قلب آمریکا تأسیس شد، بیماری‌های قلبی عامل اصلی مرگ‌ومیر در آمریکا بوده‌اند. در حال حاضر سکته قلبی پنجمین عامل مرگ‌ومیر است. در مجموع، این‌دو عارضه بیشتر از انواع سرطان‌ها و بیماری‌های مزمن تنفسی جان آمریکایی‌ها را می‌گیرند.

انجمن قلب آمریکا می‌گوید: «مرگ‌ومیر سالانه ناشی از بیماری‌های قلبی‌عروقی در کشور به مرز یک میلیون نفر رسیده است.»

این سازمان روند نگران‌کننده‌ای را درخصوص بیماری‌های قلبی‌عروقی در کودکان شناسایی کرده است. پیش‌بینی می‌شود که نرخ چاقی در کودکان ۲ تا ۱۹ سال از ۲۰.۶ درصد در سال ۲۰۲۰ به ۳۳ درصد در سال ۲۰۵۰ افزایش یابد. بیشترین افزایش در کودکان ۲ تا ۵ سال و ۱۲ تا ۱۹ سال پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش انجمن قلب آمریکا، پیش‌بینی می‌شود که ۶۰ درصد از کودکان فعالیت فیزیکی ناکافی و رژیم غذایی نامناسب داشته باشند و تعدادشان تا سال ۲۰۵۰ از مرز ۴۵ میلیون نفر بگذرد.

جنبه مثبت قضیه این است که انجمن قلب آمریکا می‌گوید مردم ترجیح می‌دهند سالم‌تر زندگی کنند. پیش‌بینی می‌شود که میزان فعالیت فیزیکی ناکافی از ۳۳.۵ درصد به ۲۴.۲ درصد کاهش یابد و میزان مصرف سیگار تقریباً به نصف برسد.

براساس بیانیه مطبوعاتی انجمن قلب آمریکا، جوزف سی. وو، رئیس فعلی انجمن قلب، می‌گوید: «این‌که شاهد بهبود رفتارهای سلامت‌محور هستیم، بسیار نویدبخش است؛ زیرا نشان می‌دهد که مردم سعی دارند کنترل سلامتی خود را به دست بگیرند و تغییرات مثبتی در زندگی خود ایجاد کنند.»

«شخصاً از این‌که می‌بینم نرخ مصرف سیگار به شکل قابل‌توجهی کاهش یافته خوشحالم، زیرا اعتیاد به دخانیات یکی از مهلک‌ترین عوامل دخیل در شیوع بیماری‌های قلبی‌عروقی در قرن گذشته بوده است.»

عوامل مؤثر در ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی

عوامل مختلفی در ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی دخیل هستند که از جمله می‌توان به نقص مادرزادی قلب، افزایش سن و سبک زندگی پرخطر مانند مصرف سیگار و چاقی اشاره کرد. دکتر مایلز وارن، مدیر ارشد پزشکی سان‌لایف و رئیس پیناکل‌کر، در بیانیه‌ای گفت: «شواهد جدید نشان می‌دهند که عفونت پساکووید و کووید طولانی‌مدت خطر عوارض قلبی‌عروقی را افزایش می‌دهند.»

خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی با افزایش سن و براساس شاخص توده بدنی تغییر می‌کند. اخیراً مطالعه‌ای روی افراد ۶۵ ساله و کوچک‌تر انجام شد که نشان می‌داد افرادی که اضافه‌وزن داشتند در مقایسه با افرادی که شاخص توده بدنی طبیعی- بین ۱۸.۵ تا ۲۴.۹- داشتند، ۱۳ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی‌عروقی قرار داشتند.

در افراد بالای ۶۵ سال، همه چیز برعکس می‌شود. خطر مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی‌عروقی در افرادی که اندکی اضافه‌وزن داشتند، ۱۸ درصد کمتر از همسالانی بود که از وزن طبیعی برخوردار بودند.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۳ انجام شد که نشان می‌داد مصرف طولانی‌مدت داروهای اختلال کم‌توجهی و بیش‌فعالی می‌تواند به افزایش خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی منجر شود. هرچه مدت مصرف دارو بیشتر باشد، میزان خطر نیز بیشتر خواهد بود.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی