Search
Asset 2

بی‌ثباتی بازار داروهای اعصاب و روان؛ ۳۰درصد ایرانیان در معرض یا مبتلا به اختلالات روان‌شناختی هستند

بازار داروهای اعصاب و روان و رشد اختلالات روانشناختی در ایران دچار بی ثباتی شده است. خودکشی به عنوان یکی از پیامدهای اساسی این اختلالات روانشناختی، در سال‌های اخیر افزایش یافته است.
(Irna)

گزارش یکی از رسانه‌های داخل ایران حاکی از بی‌ثباتی بازار داروهای اعصاب و روان در کشور است، تا جایی که بسیاری از بیماران یا مجبور به تحمل عوارض جانبی داروهای جایگزین داخلی می‌شوند یا به بازار سیاه پناه می‌برند تا با پرداخت مبالغ هنگفت، دارو تهیه کنند. این در حالی رخ می‌دهد که برای افراد مبتلا به اختلالات اعصاب و روان، «داروها از نان شب نیز واجب‌تر است.»

بر اساس گزارش روزنامه «شرق»، میزان شیوع اختلالات روانی در ایران افزایش چشمگیری داشته است و حدود ۳۰ درصد از مردم کشور در معرض ابتلا یا مبتلا به نوعی از اختلالات روان‌شناختی هستند.

از سویی دیگر، خودکشی به عنوان یکی از پیامدهای اساسی این اختلالات روانشناختی، در سال‌های اخیر افزایش یافته است. با این حال، بسیاری از داروهای روان‌پزشکی ضروری به‌ویژه داروهای خارجی به اندازه کافی در دسترس نیستند.

این روزنامه به نقل از منابع حوزه داروسازی نوشت که در داروخانه‌ها نیز نسخه‌های مرتبط با داروهای اعصاب و روان به شدت افزایش یافته‌اند.

یکی از متصدیان داروخانه‌ای در تهران اشاره کرده است که از هر پنج نسخه‌ای که به داروخانه ارجاع می‌شود، یکی از آنها مربوط به داروهای اعصاب و روان است. این شرایط نگران‌کننده باعث شده که بیماران و خانواده‌های آنها برای تهیه داروهای ضروری، با چالش‌های زیادی روبه‌رو شوند.

از طرف دیگر، طبق این گزارش، سامانه‌های دولتی مانند ۱۹۰ که برای پاسخگویی به نیازهای دارویی مردم راه‌اندازی شده‌اند، در ارائه اطلاعات دقیق و به موقع ناکام بوده‌اند.

این وضعیت ناپایدار و کمبود داروها نه‌تنها روند درمان بیماران را مختل می‌کند، بلکه تنش‌ها و مشکلات روانی آنها را نیز افزایش می‌دهد. این مشکلات نشان‌دهنده اهمیت بالای تأمین پایدار داروهای روان‌پزشکی در کشور است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی