Search
Asset 2

طبیعت، مکانی برای قضای حاجت هندی‌‌‏ها

۱۹ نوامبر ۲۰۱۳ «روز جهانی توالت». زنان‌‏هندی با بنری در دست که پاکیزگی را بخشی از مذهب خود می‌‏دانند. (SAJJAD HUSSAIN/AFP/Getty Images)
۱۹ نوامبر ۲۰۱۳ «روز جهانی توالت». زنان‌ ‏هندی با بنری در دست که پاکیزگی را بخشی از مذهب خود می‌‏دانند. (SAJJAD HUSSAIN/AFP/Getty Images)


نیمی از مردم هند در فضای باز قضای حاجت می‌‌‏کنند و این عمل که مورد قبول بیشتر مردم این کشور است، در سنت‌های فرهنگی این کشور ریشه دارد.

در حال حاضر، بیش از یک میلیارد نفر در هند، در خانه‌هایشان حتی یک سرویس بهداشتی قابل استفاده هم ندارند.

این آمار بسیاری از مسئولان را در خصوص آینده‌‌‏ی کودکان و دختران این کشور نگران کرده است.  تحقیقات نشان می‌‌‏دهد که کودکان به دلیل این فرهنگ نادرست در هند قربانی بسیاری از بیماری‌‌‏ها از جمله اسهال و هپاتیت می‌‌‏شوند.

بانک جهانی در اوایل سال جاری طی مقاله‌‌‏ای رسمی اعلام کرد که کودکانی که برای قضای حاجت از محیط باز استفاده می‌‌‏کنند، به دلیل قرار گرفتن در معرض انواع میکروب‌‌‏ها، کوتاه‌‌‏ قدتر از کودکانی هستند که از سرویس بهداشتی استفاده می‌‌‏کنند.

آمارهای سال گذشته‌‌‏ی هند نشان می‌دهد که تنها ۵۰ درصد خانه‌ها در هند به سرویس‌های‌بهداشتی مجهز هستند و از این مقدار تنها ۱۱ درصد آن‌‌‏ها به سیستم فاضلاب وصل است.

انتقال انواع بیماری‌‌‏ها به دلیل نداشتن سرویس بهداشتی در هند تنها بخشی از این مشکل محسوب می‌‌‏شود. این مورد برای دختران در هند صدمات بیشتری را نیز به همراه داشته است.

اخیراً دو دختر نوجوان از ایالت اوتار پرادش به‌‌‏دلیل قضای حاجت در فضای باز مورد تجاوز دسته جمعی جنسی قرار گرفتند و اجسادشان درحالی‌‌‏که به درختی آویزان بودند، پیدا شده است.

از آن‌‌‏جا که این امر ریشه در فرهنگ و سنت مردم این سرزمین دارد، مسئولان هندی به کمک سازمان‌‌‏های خارجی با طرح برنامه‌‌‏های مختلف چون دادن یارانه برای خرید دستشویی و برگزار کردن نمایشگاه سعی در آگاه کردن مردم و از بین بردن این سنت دارد.

 «سو کوتز»، مدیر بخش نظافت و بهداشت یونیسف فقط کمک مالی را در این زمینه کافی نمی‌‌‏داند و می‌گوید:«فقط ساختن دستشویی‌ مشکل را حل نمی‌کند چرا که شما استفاده از فضای باز به‌‌‏عنوان دستشویی را همزمان با راه رفتن در کودکی می‌آموزید. وقتی شما در محیطی بزرگ می‌شوید که همه این کار را انجام می‌دهند، حتی وقتی بعداً، بزرگ شدید و دسترسی به سرویس بهداشتی درست و حسابی دارید، باز به آن‌‌‏چه آموخته‌اید، برمی‌گردید.»

مسئولان در هند نیز علاوه بر فقر، نداشتن آموزش کافی و فرهنگ را در این زمینه مقصر می‌‌‏دانند.

به‌‌‏همین دلیل مسئولان برای تشویق مردم برای تهیه‌‌‏ی سرویس بهداشتی مناسب به کمک‌‌‏های مالی اکتفا نکرده و آن را از یک مسئله‌‌‏ی اجتماعی به یک موضوع سیاسی تبدیل کردند. یکی از شعارهای انتخاباتی «نارندرا مودی»، نخست‌وزیر تازه انتخاب شده هند از حزب بهاراتیا جاناتا این بود: «اول دستشویی، بعد معبد.»

«جئرام رامش»، وزیر پیشین کشاورزی از حزب کنگره نیز بهداشت درست را به اندازه بجا آوردن مراسم پوجا (مراسم دینی هندو) مهم می‌‌‏داند.

وزیر بهداشت هند نیز ضمن یک سخنرانی در یکی از روستا‌های نزدیک دهلی، از زنان مجرد روستا‌ها درخواست کرد که با خانواده‌‌‏هایی که سرویس بهداشتی ندارند وصلت نکنند.

زمانی می‌‌‏توان امیدوار بود که مسئله‌‌‏ی قضای حاجت در فضای باز در هند حل ‌‌‏شود که هر خانواده‌‌‏ی هندی استفاده از دستشویی را در خانه ضروری بداند.

اپک‏ تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی