نیمی از مردم هند در فضای باز قضای حاجت میکنند و این عمل که مورد قبول بیشتر مردم این کشور است، در سنتهای فرهنگی این کشور ریشه دارد.
در حال حاضر، بیش از یک میلیارد نفر در هند، در خانههایشان حتی یک سرویس بهداشتی قابل استفاده هم ندارند.
این آمار بسیاری از مسئولان را در خصوص آیندهی کودکان و دختران این کشور نگران کرده است. تحقیقات نشان میدهد که کودکان به دلیل این فرهنگ نادرست در هند قربانی بسیاری از بیماریها از جمله اسهال و هپاتیت میشوند.
بانک جهانی در اوایل سال جاری طی مقالهای رسمی اعلام کرد که کودکانی که برای قضای حاجت از محیط باز استفاده میکنند، به دلیل قرار گرفتن در معرض انواع میکروبها، کوتاه قدتر از کودکانی هستند که از سرویس بهداشتی استفاده میکنند.
آمارهای سال گذشتهی هند نشان میدهد که تنها ۵۰ درصد خانهها در هند به سرویسهایبهداشتی مجهز هستند و از این مقدار تنها ۱۱ درصد آنها به سیستم فاضلاب وصل است.
انتقال انواع بیماریها به دلیل نداشتن سرویس بهداشتی در هند تنها بخشی از این مشکل محسوب میشود. این مورد برای دختران در هند صدمات بیشتری را نیز به همراه داشته است.
اخیراً دو دختر نوجوان از ایالت اوتار پرادش بهدلیل قضای حاجت در فضای باز مورد تجاوز دسته جمعی جنسی قرار گرفتند و اجسادشان درحالیکه به درختی آویزان بودند، پیدا شده است.
از آنجا که این امر ریشه در فرهنگ و سنت مردم این سرزمین دارد، مسئولان هندی به کمک سازمانهای خارجی با طرح برنامههای مختلف چون دادن یارانه برای خرید دستشویی و برگزار کردن نمایشگاه سعی در آگاه کردن مردم و از بین بردن این سنت دارد.
«سو کوتز»، مدیر بخش نظافت و بهداشت یونیسف فقط کمک مالی را در این زمینه کافی نمیداند و میگوید:«فقط ساختن دستشویی مشکل را حل نمیکند چرا که شما استفاده از فضای باز بهعنوان دستشویی را همزمان با راه رفتن در کودکی میآموزید. وقتی شما در محیطی بزرگ میشوید که همه این کار را انجام میدهند، حتی وقتی بعداً، بزرگ شدید و دسترسی به سرویس بهداشتی درست و حسابی دارید، باز به آنچه آموختهاید، برمیگردید.»
مسئولان در هند نیز علاوه بر فقر، نداشتن آموزش کافی و فرهنگ را در این زمینه مقصر میدانند.
بههمین دلیل مسئولان برای تشویق مردم برای تهیهی سرویس بهداشتی مناسب به کمکهای مالی اکتفا نکرده و آن را از یک مسئلهی اجتماعی به یک موضوع سیاسی تبدیل کردند. یکی از شعارهای انتخاباتی «نارندرا مودی»، نخستوزیر تازه انتخاب شده هند از حزب بهاراتیا جاناتا این بود: «اول دستشویی، بعد معبد.»
«جئرام رامش»، وزیر پیشین کشاورزی از حزب کنگره نیز بهداشت درست را به اندازه بجا آوردن مراسم پوجا (مراسم دینی هندو) مهم میداند.
وزیر بهداشت هند نیز ضمن یک سخنرانی در یکی از روستاهای نزدیک دهلی، از زنان مجرد روستاها درخواست کرد که با خانوادههایی که سرویس بهداشتی ندارند وصلت نکنند.
زمانی میتوان امیدوار بود که مسئلهی قضای حاجت در فضای باز در هند حل شود که هر خانوادهی هندی استفاده از دستشویی را در خانه ضروری بداند.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.