Search
Asset 2

فعال صنفی کارگری: کارگران در ایران دیگر توان خرید ندارند و فقط می‌توانند نان خالی بخورند

یک فعال صنفی کارگری گفت با وضعیت کنونی تورم، افزایش قیمت دلار و هزینه‌های زندگی در ایران، کارگران توان خرید ندارند و فقط می‌توانند نان خالی بخورند.
(isna.ir)

یک فعال صنفی کارگری گفت با وضعیت کنونی تورم، افزایش قیمت دلار و صعود هزینه‌های زندگی در ایران، کارگران توان خرید را از دست داده‌اند و فقط می‌توانند نان خالی بخورند.

پرویز زعیمی ضمن بیان این مطلب به ایلنا گفت: «بیش از ۶۰ الی ۷۰ درصد از حقوق کارگران صرف مسکن می‌شود و چیزی از این حقوق برای خوراک، هزینه‌های درمانی و پوشاک باقی نمی‌ماند.»

او افزود: «قرار بود با افزایش تورم، حقوق کارگر هم افزایش پیدا کند اما این‌کار انجام نمی‌شود. کارگر خودش کالا را تولید می‌کند و این کالا هر ماه افزایش قیمت دارد اما حقوقش ثابت می‌ماند و توان خرید همان کالا را ندارد.»

این فعال کارگری با بیان اینکه «کارگران دیگر توان خرید ندارند» افزود: «حقوق و دستمزدهای فعلی برای تهیه مواد غذایی اولیه مانند گوشت و لبنیات کافی نیست. با این حقوق و دستمزدها فقط می‌توان نان خالی خرید و چیزی نمی‌ماند که کارگر بتواند با آن هزینه معیشت خود را تامین کند. وقتی قیمت مرغ در عرض یک شب از ۸۰ هزار به ۱۴۰ هزار تومان می‌رسد، کارگر دیگر توان خرید ندارد.»

ایلنا در بهمن سال گذشته گزارش داده بود: «برای احیای قدرت خریدی که دستمزد کارگران در سال ۱۳۹۳ داشتند، امروز باید هر کارگر حداقل‌بگیر و دارای دو فرزند، نزدیک ۴۹ میلیون تومان حقوق بگیرد اما آنچه به چنین کارگری در پایان ماه پرداخت می‌شود، فقط ۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است.»

این رسانه افزود که دستمزد کارگران نسبت به ده سال گذشته ۴۰۰ درصد کاهش داشته است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی