Search
Asset 2

در پی نگرانی‌ها از تعطیلی دولت آمریکا و تضعیف ارزش دلار، طلای جهانی بار دیگر رکورد تازه‌ای ثبت کرد

بهای طلا امروز با رسیدن به ۳۸۷۱ دلار برای هر اونس رکورد تازه‌ای ثبت کرد و رکورد روز قبل را پشت سر گذاشت.
(David Gray/AFP via Getty Images)

بهای طلا امروز با رسیدن به ۳۸۷۱ دلار برای هر اونس رکورد تازه‌ای ثبت کرد و رکورد روز قبل را پشت سر گذاشت. اما پس از آن با کاهش دوباره در ساعت ۶:۴۰ صبح به وقت شرق آمریکا به ۳۸۰۸ دلار رسید.

طلا در این ماه بیش از ۱۰ درصد رشد کرده است.

رشد اخیر قیمت طلا هم‌زمان با کاهش ارزش دلار و احتمال تعطیلی دولت فدرال آمریکا رخ داده است.

بودجه دولت فدرال آمریکا قرار است پس از نیمه‌شب ۸ مهر به پایان برسد و کنگره باید پیش از این موعد، یک لایحه موقت تصویب کند تا بودجه دولت تأمین شود.

در صورت عدم تصویب این لایحه، دولت از اول اکتبر (۹ مهر) تعطیل خواهد شد و تمامی کارکنان غیرضروری فدرال مرخصی اجباری خواهند گرفت و تنها وظایف ضروری انجام خواهد شد. این وضعیت تأثیر منفی بر اقتصاد آمریکا خواهد داشت. لایحه تأمین مالی کوتاه‌مدت توسط مجلس نمایندگان در روز جمعه ۲۸ شهریور تصویب شد، اما هنوز در مجلس سنا به تصویب نرسیده است.

ابهام و نگرانی ناشی از احتمال تعطیلی دولت، باعث شده سرمایه‌گذاران به طلا به‌عنوان یک دارایی امن روی بیاورند.

در پستی که بانک «آی‌ان‌جی» در تاریخ ۳۰ سپتامبر منتشر کرد، آمده است که: «قیمت طلا طی سال جاری تقریباً ۴۵ درصد افزایش یافته است که این رشد تحت تأثیر خریدهای بانک‌های مرکزی، از سرگیری کاهش نرخ‌های بهره، ورود صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس و تنش‌های ژئوپلیتیک بوده است.»

پیش‌تر، شورای جهانی طلا در گزارشی که روز چهارشنبه ۱۲ شهریور منتشر شد، اعلام کرد که صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله طلا در سطح جهان برای سومین ماه متوالی در ماه اوت با ورود سرمایه مواجه بوده‌اند، نشان‌دهنده استقبال چشمگیر سرمایه‌گذاران از این فلز گران‌بها است.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری در آمریکای شمالی ماه گذشته ۴.۱ میلیارد دلار به ورود سرمایه خود افزودند.

شورای جهانی طلا افزایش تقاضا در این منطقه را به عواملی مانند ادامه تنش‌های تجاری، عدم‌قطعیت بازار و انتظار کاهش نرخ بهره پس از اظهارات جروم پاول، رئیس فدرال رزرو در همایش جکسون هول، که از سوی بازار به عنوان نشانه‌ای حمایت‌گرایانه تلقی شد، نسبت داد.

شرکت مدیریت دارایی «یو‌بی‌اس» در پستی در روز جمعه ۲۸ شهریور اعلام کرد که قیمت طلا پتانسیل افزایش بیشتری دارد.

شرکت مدیریت دارایی «یو‌بی‌اس» اعلام کرد که ادامه تورم پایدار و کاهش‌های بیشتر نرخ بهره از سوی فدرال رزرو در سال جاری می‌تواند باعث شود نرخ‌های بهره واقعی وارد محدوده منفی شوند؛ امری که برای طلا سیگنال صعودی محسوب می‌شود.

یو‌بی‌اس در این گزارش همچنین اعلام کرد: «طلا معمولاً در جهت عکس دلار آمریکا حرکت می‌کند، زیرا با دلار قیمت‌گذاری می‌شود و وقتی ارزش دلار کاهش می‌یابد، برای دارندگان سایر ارزها ارزان‌تر می‌شود. با توجه به این‌که فدرال رزرو سیاست‌های خود را با سایر بانک‌های مرکزی همسو می‌کند، پیش‌بینی می‌کنیم دلار آمریکا طی ۱۲ ماه آینده بیش از پیش به‌ویژه با ادامه نگرانی‌ها درباره وضعیت مالی ایالات متحده تضعیف شود.»

یو‌بی‌اس افزود: «انتظار برای بازده پایین‌تر و تضعیف دلار آمریکا امسال باعث افزایش چشمگیر تقاضای سرمایه‌گذاران برای طلا شده است و ما بر این باوریم که تقاضای سرمایه‌گذاری می‌تواند بیش از پیش رشد کند، چراکه مجموع دارایی‌های صندوق‌های قابل معامله در بورس و موقعیت خالص سفته‌بازان هنوز به سطح رکوردهای قبلی نرسیده است.»

یو‌بی‌اس پیش‌بینی کرده است که تقاضای جهانی برای طلا در سال ۲۰۲۵ حدود ۴۸۵۰ تن خواهد بود که بالاترین میزان از سال ۲۰۱۱ به شمار می‌آید.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی