Search
Asset 2

به‌دلیل آگهی ضدتعرفه‌ای دولت انتاریو که حاوی سخنان ریگان بود، ترامپ مذاکرات تجاری با کانادا را متوقف کرد

ترامپ مذاکرات تجاری با کانادا را به‌دلیل آگهی جنجالی دولت انتاریو که با صدای رونالد ریگان علیه تعرفه‌های آمریکا ساخته شده بود، متوقف کرد.
(Anna Moneymaker/Getty Images)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرد که تمام مذاکرات تجاری با کانادا را به‌دلیل پخش یک کارزار تبلیغاتی تلویزیونی از سوی دولت استانی انتاریو، که مخالف تعرفه‌های آمریکا است، متوقف می‌کند. در این آگهی، از صدا و تصاویر رونالد ریگان، رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه اسبق آمریکا در انتقاد از سیاست‌های حمایت‌گرایانه استفاده شده است.

ترامپ در پیامی در شبکهٔ تروث‌سوشال در اواخر ۲۳ اکتبر (۱ آبان) نوشت: «بنیاد رونالد ریگان اعلام کرده که کانادا به‌طور متقلبانه از یک آگهی جعلی استفاده کرده است که در آن رونالد ریگان دربارهٔ تعرفه‌ها به‌صورت منفی صحبت می‌کند. هزینه این آگهی ۷۵ میلیون دلار بوده است. آنها فقط برای تأثیرگذاری بر تصمیم دیوان عالی ایالات متحده و سایر دادگاه‌ها این کار را انجام داده‌اند.»

او افزود :«تعرفه‌ها برای امنیت ملی و اقتصاد ایالات متحده بسیار مهم هستند. بر اساس این رفتار فریبکارانه، تمام مذاکرات تجاری با کانادا از هم‌اکنون لغو می‌شود. از توجه شما به این موضوع سپاسگزارم!»

کارزار تبلیغاتی ۷۵ میلیون دلاری که از سوی دولت انتاریو در ماه جاری آغاز شده، با هدف مخالفت با تعرفه‌های آمریکا علیه کانادا طراحی شده است. این آگهی یک‌دقیقه‌ای تصاویری از قلب صنعتی آمریکا و مرز کانادا و آمریکا را نشان می‌دهد و شامل سخنانی از نطق سال ۱۹۸۷ ریگان در دفاع از اصول تجارت آزاد است.

در این آگهی، ریگان می‌گوید: «می‌دانید، در ابتدا وقتی کسی می‌گوید “بیایید بر واردات خارجی تعرفه بگذاریم”، به نظر می‌رسد کاری میهن‌پرستانه برای حمایت از محصولات و مشاغل آمریکایی انجام می‌دهد. و گاهی هم برای مدتی کوتاه مؤثر است؛ اما فقط برای مدتی کوتاه.»

او ادامه می‌دهد: «تعرفه‌های زیاد ناگزیر منجر به اقدام تلافی‌جویانه کشورهای خارجی و آغاز جنگ‌های تجاری شدید می‌شود. سپس بدترین اتفاق می‌افتد: بازارها کوچک و نابود می‌شوند، کسب‌وکارها و صنایع تعطیل می‌گردند و میلیون‌ها نفر شغل خود را از دست می‌دهند.»

ترامپ در پیام شبکه اجتماعی خود در ۲۳ اکتبر (۱ آبان) بیانیه‌ای از «بنیاد و مؤسسه ریاست‌جمهوری رونالد ریگان» منتشر کرد که در آن آمده است این آگهی با استفاده گزینشی از صدا و تصویر ریگان، سخنان رئیس‌جمهور فقید را به‌صورت نادرست بازنمایی کرده است. این بنیاد همچنین اعلام کرد که ممکن است علیه دولت انتاریو اقدام قانونی انجام دهد.

در بیانیهٔ بنیاد آمده است: «بنیاد و مؤسسه ریاست‌جمهوری رونالد ریگان مطلع شده است که دولت انتاریو در کانادا، کارزاری تبلیغاتی‌ ساخته که در آن از بخش‌های گزینش‌شدهٔ صدا و تصویر رئیس‌جمهور رونالد ریگان در هنگام ایراد سخنرانی رادیویی‌اش با عنوان “خطاب به ملت درباره تجارت آزاد و عادلانه” در تاریخ ۲۵ آوریل ۱۹۸۷ استفاده شده است.»

«این آگهی محتوای سخنرانی رادیویی رئیس‌جمهور را تحریف کرده است و دولت انتاریو نه برای استفاده از این مطالب و نه برای ویرایش آنها، هیچ‌گونه اجازه‌ای دریافت نکرده است.»

اپک تایمز برای دریافت نظر دولت انتاریو و دفتر نخست‌وزیر کانادا تماس گرفته، اما هنوز پاسخی دریافت نکرده است.

تعرفه‌های تجاری ترامپ که محور اصلی سیاست بازرگانی او به‌شمار می‌روند، با چالش‌های قضایی روبه‌رو شده‌اند و دیوان عالی ایالات متحده با بررسی سریع فرجام‌خواهی دولت ترامپ نسبت به احکام دادگاه‌های پایین‌تر که بخش عمده‌ای از این تعرفه‌ها را لغو کرده بودند، موافقت کرده است.

ترامپ در برابر فورد
این دومین بار است که دولت انتاریو هدف انتقاد رئیس‌جمهور آمریکا قرار می‌گیرد.

در ماه آوریل پس از آنکه داگ فورد، نخست‌وزیر انتاریو، در واکنش به تعرفه ۲۵ درصدی آمریکا بر واردات فولاد و آلومینیوم، مبلغی معادل ۲۵ درصد عوارض اضافی بر صادرات برق به ایالت‌های میشیگان، نیویورک و مینه‌سوتا وضع کرد، ترامپ اعلام کرد که تعرفه‌های فلزات کانادایی را به ۵۰ درصد افزایش خواهد داد.

در نهایت، فورد اجرای عوارض برق را تعلیق کرد و ترامپ نیز از افزایش بیشتر تعرفه‌ها بر فولاد و آلومینیوم صرف‌نظر کرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی