Search
Asset 2

ترامپ تحریم‌های آمریکا علیه کوبا را گسترش داد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز جمعه با امضای یک دستور جدید، تحریم‌های ایالات متحده علیه دولت کمونیستی کوبا را گسترش داد و بار دیگر این کشور را در کانون توجه قرار داد.
رژه روز جهانی کارگر (اول مه) در ۱ مه ۲۰۲۶ در هاوانا، در مقابل سفارت ایالات متحده.(Norlys PEREZ / POOL / AFP via Getty Images)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز جمعه با امضای یک دستور جدید، تحریم‌های ایالات متحده علیه دولت کمونیستی کوبا را گسترش داد و بار دیگر این کشور را در کانون توجه قرار داد.

پس از عملیات نظامی موفق آمریکا در ونزوئلا و ایران، ترامپ و مقام‌های دولت او طی ماه‌های گذشته بارها به احتمال دخالت آمریکا در کوبا اشاره کرده بودند.

بر اساس این دستور، تحریم‌های تازه شامل افراد، نهادها و مجموعه‌های وابسته به حکومت کوبا می‌شود و همچنین هر فردی که در نقض حقوق بشر یا فساد نقش داشته باشد را هدف قرار می‌دهد.

در متن دستور آمده است که سیاست‌های کوبا همچنان «تهدیدی غیرعادی و جدی» برای آمریکا محسوب می‌شود و علاوه بر آسیب به ایالات متحده، با ارزش‌های اخلاقی و سیاسی جوامع آزاد و دموکراتیک نیز در تضاد است.

اسامی افراد یا نهادهای مشمول تحریم در این دستور ذکر نشده و تعیین آن‌ها بر عهده مارکو روبیو، وزیر خارجه، و اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری خواهد بود.

این تحریم‌ها می‌تواند بخش‌هایی مانند انرژی، دفاع، معدن، فناوری، خدمات مالی و امنیت را در بر بگیرد. همچنین رهبران، مقام‌ها و مدیران ارشد دولت کوبا نیز مشمول این محدودیت‌ها خواهند شد.

در این دستور همچنین امکان اعمال «تحریم‌های ثانویه» پیش‌بینی شده است؛ به این معنا که هر فرد یا نهادی که با افراد یا مجموعه‌های تحریم‌شده همکاری مالی یا اقتصادی داشته باشد، ممکن است خود نیز هدف تحریم قرار گیرد. حتی اعضای خانواده بزرگسال افراد تحریم‌شده نیز در این چارچوب قرار می‌گیرند.

فشارهای دولت ترامپ بر کوبا از تابستان گذشته آغاز شد؛ او با امضای یک یادداشت امنیت ملی، سیاست‌های سخت‌گیرانه علیه این کشور را دوباره برقرار کرد و برخی اقدامات دوره قبل را که باعث کاهش فشار بر کوبا شده بود، لغو کرد.

پس از عملیات موفق برای بازداشت نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا، ترامپ اعلام کرد که کوبا ممکن است به‌دلیل از دست دادن متحد اصلی و تأمین‌کننده نفت خود، در موقعیت ضعف قرار بگیرد و از این کشور خواست با آمریکا به توافق برسد.

در آن زمان، میگل دیاز-کانل، رئیس‌جمهور کوبا، اعلام کرده بود که گفت‌وگویی با آمریکا در جریان نیست.

در ادامه، ترامپ در پایان ژانویه با امضای یک فرمان اجرایی، وضعیت اضطراری ملی در قبال کوبا اعلام کرد و هشدار داد کشورهایی که به کوبا نفت بفروشند، ممکن است با تحریم روبه‌رو شوند.

در پی این محدودیت‌ها، کوبا با بحران شدید انرژی مواجه شده و در ماه‌های اخیر خاموشی‌های گسترده‌ای در سراسر کشور رخ داده که برخی از آن‌ها چند روز طول کشیده است.

در عین حال، مواضع تند مقام‌های آمریکایی ادامه داشته است. ترامپ ایده «کنترل دوستانه» کوبا را مطرح کرده و گفته این موضوع در برنامه‌های او قرار دارد. مارکو روبیو نیز پس از بازداشت مادورو به رهبران کوبا هشدار داد و در ماه مارس صراحتاً خواستار تغییر حکومت شد.

با این حال، هر دو طرف اعلام کرده‌اند که در حال گفت‌وگو برای یافتن راه‌حلی هستند.

در همین هفته نیز سنای آمریکا طرحی را رد کرد که هدف آن جلوگیری از اقدام نظامی احتمالی ترامپ علیه کوبا بود.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی