اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه بحثها درباره موافقت جمهوری اسلامی با انتقال بخشی از اورانیوم غنیشده به خارج از کشور را «گمانهزنی» خواند و گفت که جمهوری اسلامی در این مرحله از مذاکرات درباره مساله هستهای خود گفتگو نمیکند.
او روز دوشنبه، ۱۸ خرداد در نشست هفتگی با خبرنگاران، ضمن بیان این مطلب افزود: «مذاکرات ما متمرکز بر خاتمه جنگ است. بارها گفتهایم که صحبت درباره جزئیات برنامه هستهای ایران، از جمله درباره ذخیره اورانیوم غنیشده ایران، گمانهزنی است.»
بقایی مساله هستهای و بحث انتقال اورانیوم به خارج از ایران را بخشی از جزئیات مذاکرات نامید و بیان کرد: «در این مرحله در مورد جزئیات صحبتی نداریم. این موضوع، اگر این مرحله به نتیجه برسد، یکی از موضوعات مورد مذاکره در مرحله بعدی خواهد بود.»
رافائل گروسی هفته گذشته گفته بود که مسئله ذخایر اورانیوم با غنای بالا در ایران محور اصلی هرگونه توافق احتمالی آینده و مذاکرات مربوط به برنامه هستهای جمهوری اسلامی است.
به گفته او تمامی سناریوهای مطرحشده، از جمله انتقال مواد هستهای به خارج از کشور، رقیقسازی ذخایر در داخل ایران یا نگهداری آنها تحت نظارت آژانس، از نظر فنی امکانپذیر هستند.
بقایی همچنین با اشاره به توجه جمهوری اسلامی به حملات اسرائیل به حزبالله در لبنان گفت که مقام های آمریکایی میگویند که از حملات اسرائیل به لبنان اطلاعی نداشتند، اما «شائبه» جمهوری اسلامی این است که میان آمریکا و اسرائیل نوعی «تقسیم کار» وجود دارد.

















