Search
Asset 2

رویترز: تهران و واشنگتن مذاکرات فنی درباره آتش‌بس پایدار و تنگه هرمز برگزار کردند

ایالات متحده و جمهوری اسلامی روز چهارشنبه در دوحه مذاکرات فنی درباره ازسرگیری تردد کشتی‌ها از تنگه هرمز و دستیابی به یک آتش‌بس پایدار برگزار کردند.
(Nathan Howard-Pool/Getty Images)

خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع آگاه از مذاکرات و یک مقام جمهوری اسلامی گزارش داد که ایالات متحده و جمهوری اسلامی روز چهارشنبه در دوحه مذاکرات فنی درباره ازسرگیری تردد کشتی‌ها از تنگه هرمز و دستیابی به یک آتش‌بس پایدار برگزار کردند.

بر اساس این گزارش، جرد کوشنر، مشاور رئیس‌جمهور آمریکا و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا با نخست‌وزیر قطر دیدار کردند تا زمینه را برای مذاکرات فنی در دوحه فراهم کنند، اما خودشان در این گفت‌وگوها حضور نداشتند.

قطر به همراه پاکستان، میانجی مذاکرات میان تهران و واشنگتن است.

این نشست در حالی برگزار شد که دو مقام ارشد جمهوری اسلامی به رویترز گفته‌اند تهران مصمم است کنترل خود بر تنگه هرمز و حق دریافت عوارض از کشتی‌های ورودی و خروجی خلیج فارس را به رسمیت بین‌المللی برساند و در صورت لزوم، برای تحقق این هدف به «زور» متوسل شود.

رویترز افزود این مذاکرات بر پایه تفاهم‌نامه موقت ۱۴ ماده‌ای برگزار می‌شود که ماه گذشته به امضای رؤسای جمهور دو کشور رسید.

این خبرگزاری همچنین به نقل از یک مقام جمهوری اسلامی گزارش داد: «مذاکرات دوحه به‌صورت نشست‌های مشترک میان مذاکره‌کنندگان ارشد و کارشناسان تخصصی برگزار می‌شود. این گفت‌وگوها از شامگاه سه‌شنبه، نهم تیر، آغاز شده و روز چهارشنبه نیز ادامه یافت.»

به گفته این مقام، جمهوری اسلامی در این مذاکرات بر دو موضوع آزادسازی شش میلیارد دلار از دارایی‌های مسدودشده ایران و مدیریت تنگه هرمز تمرکز دارد، در حالی که اولویت طرف آمریکایی تضمین آزادی تردد کشتی‌ها از تنگه هرمز است.

این مذاکرات در شرایطی برگزار می‌شود که رسانه‌های داخلی ایران گزارش داده‌اند یک کشتی کانتینربر خارجی پس از ورود به آب‌های کم‌عمق خارج از مسیر کشتیرانی تعیین‌شده از سوی جمهوری اسلامی، در تنگه هرمز به گل نشسته است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی