Search
Asset 2

سیزدهمین شب متوالی حملات در ایران؛ ترامپ: خسارت‌های جمهوری اسلامی با پول خود ایران جبران خواهد شد

دونالد ترامپ، اعلام کرد که هرگونه خسارت بیشتری که جمهوری اسلامی به کشتی‌ها یا محموله‌های تجاری وارد کند، از محل پول‌های ایران جبران خواهد شد.
(Kevin Dietsch/Getty Images)

ارتش آمریکا سیزدهمین شب متوالی حملات در ایران را در ۲۳ ژوئیه (یکم مرداد) تکمیل کرد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در ۲۳ ژوئیه اعلام کرد که هرگونه خسارت بیشتری که جمهوری اسلامی به کشتی‌ها یا محموله‌های تجاری وارد کند، از محل پول‌های ایران که در اختیار و تحت کنترل آمریکاست، جبران خواهد شد.

این اظهارات ترامپ پس از آن مطرح شد که پیت هگست، وزیر جنگ آمریکا، در ۲۱ ژوئیه به سنا گفته بود که جنگ با ایران تاکنون حدود ۳۷.۵ میلیارد دلار هزینه برای آمریکا داشته است. اندکی پس از سخنان ترامپ در روز پنجشنبه، ارتش آمریکا حملات خود را ادامه داد و سیزدهمین شب متوالی ضربات خود را علیه اهدافی نظامی در ایران آغاز کرد.

ترامپ شب پنجشنبه در پستی در شبکه تروث سوشیال نوشت: «لطفاً این اعلامیه را چنین در نظر بگیرید که، تا اطلاع ثانوی، از این پس هرگونه خسارتی که به کشتی‌ها، محموله‌ها یا هر چیز مرتبط با آن‌ها وارد شود، با پول‌های ایران که در اختیار و تحت کنترل ایالات متحده است، جبران خواهد شد.»

او افزود: «این خسارات ممکن است بسیار سنگین باشند، اما در هر صورت این کار منصفانه و عادلانه است.»

فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) شب پنجشنبه در پستی در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد که نیروهای آمریکایی از ساعت ۶:۴۵ بعدازظهر به وقت شرق آمریکا، حملات خود علیه اهداف نظامی ایران را آغاز کرده‌اند.

سنتکام گفت هدف از حملات ۲۳ ژوئیه، «مسئول دانستن حکومت ایران و کاهش تهدیدهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه کشتیرانی تجاری» بوده است.

اندکی پس از اعلام سنتکام، رسانه‌های داخلی از وقوع انفجارهایی در نزدیکی اندیمشک و امیدیه و همچنین در طول تنگه در بندرعباس و قشم خبر دادند.

پیش‌تر در همان روز، ترامپ گفته بود که در حال بررسی یک «حمله گسترده» علیه حکومت ایران است و این اقدام نظامی احتمالی را «بزرگ‌تر از هر زمان دیگری» توصیف کرد.

ترامپ همچنین روز پنجشنبه گفت که ایالات متحده، جمهوری اسلامی را مسئول حملات انجام‌شده توسط حوثی‌ها خواهد دانست؛ گروهی که او آن را «نیروی نیابتی» و «بازوی حکومت ایران» توصیف کرد. این هشدار پس از آن مطرح شد که حوثی‌ها به دو کشتی متعلق به عربستان سعودی حمله کردند.

رئیس‌جمهور آمریکا هشدار داد که در صورت ادامه حملات این گروه تروریستی وابسته به جمهوری اسلامی ایران در یمن، هر دو با «مجازات نظامی سنگین» روبه‌رو خواهند شد.

حوثی‌ها در ۲۰ ژوئیه از یک محاصره دریایی علیه عربستان سعودی خبر داده و تهدید کرده بودند که تنگه باب‌المندب، آبراه مهمی که دریای سرخ را به خلیج عدن در اقیانوس هند متصل می‌کند، را مسدود خواهند کرد. حدود ۱۲ درصد از تجارت جهانی از طریق تنگه باب‌المندب انجام می‌شود.

ترامپ در ۲۱ ژوئیه گفته بود که اگر حوثی‌ها تهدید خود مبنی بر مسدودسازی این تنگه را عملی کنند، ایالات متحده «به آن رسیدگی خواهد کرد.»

او گفت: «اگر چنین اتفاقی بیفتد، ما به آن رسیدگی می‌کنیم. ما پیش‌تر هم همین کار را با حوثی‌ها انجام داده‌ایم و از زمانی که این کار را کردیم، مدتی است خبری از آن‌ها نشنیده‌ایم.»

هگست در جلسه استماع ۲۱ ژوئیه در برابر کمیته تخصیص بودجه سنا، از سناتورها خواست تا با درخواست بودجه تکمیلی ۸۶.۷ میلیارد دلاری دولت ترامپ موافقت کنند. این درخواست شامل ۶۷.۱ میلیارد دلار برای وزارت جنگ بود.

هگست به این کمیته گفت که این بودجه تکمیلی به حفظ آمادگی نظامی برای «پاسخ‌گویی به نیازهای جدید امسال» کمک خواهد کرد و روند جایگزینی توانمندی‌های حیاتی مورد استفاده ارتش در شرایط اضطراری را تسریع می‌بخشد.

او گفت: «ما با کمبودهای جدی‌ای روبه‌رو هستیم که حتی توانایی ما برای پرداخت حقوق نظامیان، بازسازی سریع تجهیزات و مهمات، و ادامه عملیات‌های حیاتی بدون وقفه را نیز تهدید می‌کند.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی