Search
Asset 2

آمریکا سرمایه‌گذاری بزرگ در پروژه اورانیوم نیجر را نهایی کرد

دولت آمریکا تامین مالی تا سقف ۴۱۴ میلیون دلار برای یک پروژه اورانیوم در نیجر را تایید کرده است.
(MONIRUL BHUIYAN/AFP via Getty Images)

دولت آمریکا تامین مالی تا سقف ۴۱۴ میلیون دلار برای یک پروژه اورانیوم در نیجر را تایید کرده است؛ اقدامی که منابع آگاه آن را موفقیتی برای واشنگتن، دو سال پس از آنکه این کشور غرب آفریقا تمامی نیروهای آمریکایی را اخراج کرد، توصیف کردند.

براساس بیانیه این شرکت در روز چهارشنبه، شرکت تامین مالی توسعه آمریکا تسهیلات اعتباری برای پروژه «داسا» متعلق به شرکت معدنی کانادایی «گلوبال اتمیک» را تایید کرده است؛ ذخیره‌ای که این شرکت آن را دارای بالاترین عیار اورانیوم در آفریقا توصیف می‌کند.

این سرمایه‌گذاری می‌تواند دسترسی آمریکا به یک منبع راهبردی اورانیوم را تقویت کند؛ آن هم در شرایطی که نیجر، هفتمین تولیدکننده بزرگ اورانیوم در جهان، درگیر اختلافی با شرکت معدنی «اورانو» تحت حمایت دولت فرانسه است که برای مدت طولانی بر بخش اورانیوم این کشور تسلط داشت.

افراد آگاه از این موضوع، این تامین مالی را یک پیشرفت دیپلماتیک و تجاری برای واشنگتن می‌دانند؛ روابط آمریکا با نیجر پس از آن رو به وخامت گذاشت که دولت نظامی به قدرت رسیده در کودتای سال ۲۰۲۳، در سال ۲۰۲۴ به نیروهای آمریکایی دستور داد این کشور را ترک کنند.

رهبران جدید نیجر برای تامین امنیت، به جای غرب به نیروهای شبه‌نظامی روسیه متکی شده‌اند.

منابعی که در جریان این تلاش‌ها قرار گرفته‌اند، گفتند سفیر آمریکا از واشنگتن خواسته بود پس از روی کار آمدن دولت ترامپ، که بار دیگر بر انجام معاملات در آفریقا تاکید داشت، روابط با این کشور را بازسازی و از این پروژه حمایت کند.

آن‌ها گفتند این پروژه فرصتی برای تضمین دسترسی به یک منبع راهبردی انرژی تلقی می‌شد که در غیر این صورت ممکن بود در حوزه نفوذ قدرت‌های رقیب قرار گیرد.

این پروژه همچنین می‌تواند نقطه روشن کم‌سابقه‌ای در روابط آمریکا و کانادا باشد؛ روابطی که در بحبوحه جنگ تجاری میان دو کشور همسایه تحت فشار قرار گرفته است.

چالش‌های امنیتی و لجستیکی

با وجود تعهد به تامین مالی، این پروژه با خطرات امنیتی و سیاسی قابل‌توجهی روبه‌رو است.

حملات جهادگرایان طی یک سال گذشته بارها دولت و نیروهای امنیتی نیجر را هدف قرار داده است. ماه گذشته، سربازان شورشی به یک پایگاه هوایی نظامی مهم و ساختمان ریاست‌جمهوری حمله کردند.

یک منبع آگاه از مذاکرات گفت شرکت گلوبال اتمیک در حال بررسی مسیرهای جایگزین برای صادرات اورانیوم از این کشور محصور در خشکی است، زیرا مسیرهای حمل‌ونقل به سمت ساحل به‌طور فزاینده‌ای پرخطر شده‌اند.

یکی از ایده‌ها، سرمایه‌گذاری در مسیری به سمت شمال از طریق الجزایر و عبور از صحرای بزرگ آفریقا بوده است.

الجزایر تابستان امسال هواپیماهایی به نیجر اعزام کرد تا به دولت این کشور در واکنش به تازه‌ترین تلاش برای کودتا کمک کند. این اقدام نشان‌دهنده بهبود روابط میان دو کشور همسایه بود.

اورانیوم سال گذشته به فهرست مواد معدنی حیاتی آمریکا افزوده شد و این موضوع باعث افزایش دوباره توجه به ذخایر نیجر شد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی