Search
Asset 2

با تصویب مجلس ایران همه‌‌‌‏ی جراحی‌های پیشگیری از بارداری ممنوع شد

با تصویب مجلس ایران همه‌‏ی جراحی‌های پیشگیری از بارداری ممنوع شد (اسکرین‏شات/یوتیوب)
با تصویب مجلس ایران همه‌‏ی جراحی‌های پیشگیری از بارداری ممنوع شد (اسکرین‏شات/یوتیوب)
با تصویب مجلس ایران همه‌‏ی جراحی‌های پیشگیری از بارداری ممنوع شد (اسکرین‏شات/یوتیوب)

 

مجلس ایران با اصلاح ماده‌‏ی قبلی، کلیه‌‏ی جراحی‌های پیشگیری از بارداری از جمله وازکتومی و توبکتومی را به‎صورت مشروط ممنوع کرده است.

براساس این مصوبه که روز یک‌‏شنبه ۱۹ مرداد، در راستای برنامه‌‏ی افزایش باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت به رأی گذاشته شد، جراحی‌های دائمی پیشگیری از بارداری غیرقانونی اعلام شده، مگر آن‌که با تشخیص پزشک سلامت فرد در خطر باشد.

همچنین وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی هم موظف است موارد مشمول «تهدید سلامت» را اعلام نماید.

در ماده‌‏ی اول طرح اصلاحی بعد تغییرات آمده است: «کلیه اعمال جراحی که به منظور پیشگیری دائمی از بارداری انجام می‌شود، به استثنای موارد مرتبط با تهدید سلامت ممنوع است. عدم رعایت این حکم توسط شاغلین حرفه پزشکی، تخلف محسوب می‌شود و متخلفین متناسب با عمل ارتکابی و تکرار آن به مجازات‌های مندرج در تبصره یک ماده ۲۸ قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۶ /۸۳/۸ محکوم می‌شوند.»

طرح مذکور با رأی موافق ۱۴۳ نفر از مجموع ۲۳۱ نماینده‌‏ی حاضر مجلس به تصویب رسید. ۳۲ نفر هم رأی مخالف و ۱۱ نفر نیز رأی ممتنع داده‌اند.

در طرح پیشین، بدون درنظر گرفتن موارد استثناء، برای کلیه‌‏ی افراد نقض کننده‌‏ی قانون منع جراحی‌‏های وازکتومی و توبکتومی، مطابق قانون مجازات اسلامی، مجازات حبس در نظر گرفته شده بود که با انتقادات شدیدی روبه‌‏رو شد.

طبق ماده‌‏ی ۲۸ قانون سازمان نظام پزشکی ایران، مجازات توبیخ کتبی و محرومیت‌های موقت ۳ ماهه تا محرومیت دائم از طبابت برای تخلف‌های پزشکی، پیش‌‏بینی شده است.

اپک‌‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‌‏شود.

 

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی