در پانزدهم نوامبر، کمیته اجرائی جدید حزب کمونیست چین پا به عرصه وجود نهاد. بهجز شی جینپینگ رهبر حزب، و لی کِچیانگ، معاون و رئیس امور اقتصادی وی، تقریبا اسامی پنج نفر در آن جدید بود. وانگ چیشان یکی از آن اسامی جدید بود.
وانگ چیشان در جولای سال ۱۹۴۸ در شهرستان تیانجِن از استان شانگسی متولد شد. پدرش استاد دانشگاه تسینگهُوا در پکن بود. او در سال ۱۹۶۹ از دبیرستان شماره ۳۵ پکن فارغالتحصیل شد، و بهعنوان “جوانی تحصیلکرده” به حومه شهر یانان از استان شانگسی فرستاده شد. در طی این دوره، با دختر یائو ییلین رهبر رده بالای حزب که نامش یائو مینگشان بود آشنا شد و بعدها با وی ازدواج کرد. وانگ در طی دوره انقلاب فرهنگی (۱۹۷۶- ۱۹۶۶)، در سال ۱۹۷۳، به عنوان به اصطلاح دانشجوی کارگر- کشاورز- سرباز برای تحصیل در رشته تاریخ به دانشگاه شمال غرب راه یافت. وی پس از اینکه در سال ۱۹۷۶ از دانشگاه فارغالتحصیل شد، به مدت سه سال در موزه شانکسی کار کرد، سپس رشته اصلی خود را از تاریخ جمهوری چین به اقتصاد کلان نوین تغییر داد.
یائو ییلین در سال ۱۹۸۲، به عنوان عضو عَلیالبَدل کمیته اجرایی حزب، به دبیرخانه کمیته مرکزی حزب کمونیست چین راه یافت، و به این ترتیب وانگ چیشان در اداره تحقیقات سیاستهای روستایی وابسته به دبیرخانه کمیته مرکزی حزب کمونیست چین به کار گمارده شد. این موضوع نقطه عطفی برای ورود وانگ چیشان به دنیای سیاست بود.
در ماه مارس ۱۹۹۳، ژو رونگجی به عنوان معاون نخستوزیر به جای یائو ییلین قبول مسئولیت کرد. ژو از تجربیات و تواناییهای وانگ چیشان در زمینه امور بانکی و مالی قدردانی کرد. سه ماه بعد وانگ به عنوان نایب رئیس در بانک خلق چین برگزیده شد.
وانگ پس از آن به سرعت ارتقا یافت. وی در سال ۱۹۹۶ به مقام ریاست و دبیری حزب در بانک ساختمان چین دست یافت، سپس در سال ۱۹۹۷ یکی از اعضای کمیته اجرائی حزب کمونیست چین در کمیته استانی گوانگدونگ شد، درسال ۱۹۹۸ به مقام معاونت فرماندار گوانگدونگ رسید، درسال ۲۰۰۰ مقام مدیر و دبیر اداره بازسازی اقتصادی حزب در شورای حکومتی را کسب کرد، درسال ۲۰۰۲ دبیر استان هاینان و رئیس کمیته اجرایی استانی خلق شد، در سال ۲۰۰۳ به عنوان قائممقام دبیر حزب در شهرداری پکن و مدیر ارشد منصوب شد، در سال ۲۰۰۷عضو کمیته اجرایی، و سپس قائممقام نخستوزیر در شورای حکومتی در سال ۲۰۰۸ شد. هرچند او به پشتوانه هویی لیانگیو که مسئول امور کشاورزی بود و جانگ دِجیانگ که مسئول کلیدی در صنایع اقتصادی بود، این مقامها را کسب کرد، اما وانگ چیشان و لی کِچیانگ هردو همچون دو نیروی محرکه همزاد در بین این معاونان نخستوزیر به چشم میآیند.
وانگ شاید این فرصت را بدست نمیآورد که بر روی رشد و توسعه اقتصادی تمرکز کند، اما این فرصت را پیدا کرده است که جزئی از بدنه حزب جهت جلوگیری از اضمحلال آن شود.
یادداشت ویراستار: وقتی وانگ لیجون رئیسپلیس پیشین شهر چونگچین، در ۶ فوریه برای نجات جان خود به کنسولگری ایالات متحده در چنگدو گریخت، طوفانی سیاسی به راه انداخت که هنوز فروکش نکرده است. جدالهای پشت پرده حاکی از این بود که مقامات رژیم چه موضعی را در قبال فالون گونگ اتخاذ کنند. جناح مقاماتی که دستانشان آلوده به خون است-جیانگ زِمین رهبر سابق حزب کمونیست چین که آزار و شکنجه را رهبری کرده است- به دنبال شانه خالی کردن از زیر بار جنایات خود بوده و مبارزه انتخاباتی خود را ادامه میدهند. سایر مقامات نیز از ادامه شرکت در آزار و شکنجه امتناع میکنند. این وقایع انتخاب واضح و آشکاری را جلوی روی مقامات رسمی و شهروندان چینی و همچنین مردم سراسر دنیا قرار میدهد: یا حمایت و یا مخالفت با آزار و شکنجه فالون گونگ. تاریخ انتخاب تکتک افراد را به ثبت میرساند.