Search
Asset 2

شکایت امارات به سازمان ملل متحد بر‌‏سر جزیره‌‏ی ابوموسی

جزیره ابوموسی )اسکرین‏ شات / یوتیوب)
جزیره ابوموسی )اسکرین‏ شات / یوتیوب)
جزیره ابوموسی (اسکرین‏ شات / یوتیوب)

دولت امارات متحده‌ی عربی طی شکایتی به دبیرکل سازمان ملل متحد، مدعی شده است که ایران پرچم خود را در جزیره‌ی ابوموسی برافراشته است.

به گزارش بی‌‌‌‌‌‏بی‌‌‌‌‌‏سی از خبرگزاری کویت، ‌‌‌‌‌‏«لانازکی نسیبه»، سفیر امارات در سازمان ملل متحد طی نامه‌ای به «بانکی‌‌‌‌‌‏مون»، دبیر کل این سازمان اعتراض خود را به این اقدام بیان کرده است.

نسیبه این اقدام را نقض آشکار تفاهم‌نامه سال ۱۹۷۱ دانست و از ایران خواست که ضمن توجه به این تفاهم نامه کلیه‌ی اقدامات ایران در این کشور ملغی شود و پرچم ایران نیز پایین کشیده شود.

این در حالی‌‌‌‏ست که «حسین‌دهقانی»، سفیر ایران و سرپرست دفتر نمایندگی ایران در مقر سازمان ملل متحد نیز طی نامه‌ای به بان‌کی‌مون  بر حق حاکمیت بر جزایر سه‌گانه تاکید کرده و نامه‌ی خانم نسیبه را دخالت در امور داخلی ایران دانست.

وی گفت که ایران برای مذاکره دوجانبه با هدف رفع هرگونه سوتفاهم با امارات آماده است.

در بخشی از این نامه امارات به سازمان ملل آمده است: «براساس تفاهم نامه ۱۹۷۱ حاکمیت جزیره ابوموسی یا هر قسمت دیگری از آن به جمهوری اسلامی ایران منتقل نشده است. از سال ۱۹۸۰، ایران اقداماتی در جزیره ابوموسی انجام داده که تفاهم‌‌‏نامه را زیر پا گذشته و جزیره را در اختیار این کشور نشان می‌‌‌‌‌‏دهد.»

به گزارش این خبر گزاری در سال ۱۹۰۳ که هنوز امارت شارجه تحت حمایت انگلستان بود،‌‌‌‌‌‏ بر روی سه جزیره‌ی تنب یزرگ، تنب کوچک و ابوموسی که متعلق به ایران بود دست گذاشت. دولت وقت ایران به مدت ۶۸ سال اعتراضات خود را به این عمل ادامه داد، تا این‌که در سال ۱۹۷۱ قبل  از تأسیس دولت امارات متحده‌ی عربی، بین کشور ایران و انگلستان توافق نامه‌ای امضا شد که طی آن دو جزیره‌ی تنب بزرگ و کوچک به ایران بازپس داده شد و جزیره‌ی ابوموسی  تحت حاکمیت مشترک ایران و شارجه باشد.

اما پس از ایجاد امارات متحده‌ی عربی، این کشور تفاهم‌نامه را موقتی دانست و مدعی شد ایران باید برای اعاده‌ی حاکمیت با این کشور مذاکره نماید.

به گفته‌ی خانم نسیبه، همه ساله دولت امارات از طریق مجمع عمومی سازمان ملل از ایران می‌خواهد تا موضوع جزایر سه‌‌‌‌‌‏گانه را از طریق دیوان بین المللی دادگستری در لاهه و یا از طریق انجام مذاکرات در چارچوب زمانی مورد توافق، حل و فصل کند.

اپک‌‌‌‌‌‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی