آکنه یا جوش غرور جوانی، عارضهایست که با پانهادن نوجوانان به سن بلوغ در چهره اکثر افراد پدیدار میشود. پدیدهای ناخوشایند و نازیبا که باعث میشود بسیاری از نوجوانان بهخصوص دختران درپی راه حلی برای پنهان کردن و یا خلاصی یافتن از آن باشند.
یک متخصص پوست در گفتوگویی با پایگاه اطلاع رسانی وبدا ضمن تشریح علل بروز آکنه، به دختران نوجوان توصیه کرد از مصرف کرمهایی که فقط با تبلیغ در بازار عرضه میشوند و به عنوان سفیدکننده، ضدچروک و جوانکنندهها از آنها یاد میشوند، بپرهیزند.
به گفته دکتر نصرت پورسینا، در سن نوجوانی تغییرات عمدهای در پوست اتفاق میافتد که مربوط به افزایش هورمون آندروژن میباشد. از سن ۱۲ تا ۱۶ سالگی (برحسب زمینه ارثی و ژنتیکی) این هورمونها افزایش یافته و باعث چربی پوست و آکنه (جوشهای غرور جوانی) میشود.
دکتر پورسینا گفت: “دختران نوجوان باید این مساله را به عنوان یک امر طبیعی بپذیرند و به شکل بیماری به آن نگاه نکنند.” و درادامه توصیه کرد: “دختران در سنین نوجوانی سعی کنند روزانه ۲ تا ۳ مرتبه شستشوی صورت داشته باشند و در طول شبانه روز، یک مرتبه سر را بشویند.”
وی با تاکید براینکه آکنهها نباید دستکاری شوند افزود: “مشاهده میشود برخی دوستان همکلاسی به عنوان تفریح جوشهای غرور را با فشار خالی میکنند که این امر باعث میشود قسمتهای عمقی فولیکولهای مو آسیب ببیند و بعدها ایجاد لک و تیرگی روی پوست کند.”
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد همچنین درباره نحوه انتخاب پاک کنندهها و سایر محصولات بهداشتی، آرایشی اظهار داشت که هر نوجوان باید تحت نظر متخصص پوست نسبت به جنس و نوع پوست از پاک کنندههای مخصوص خود استفاده کند. چنانچه از کرم مرطوبکننده یا ضدآفتاب استفاده میکنند حتما باید این کرمها فاقد چربی (oil free) باشد. چنانچه دختران جوان برای مجالس علاقه دارند از کرمپودر و لوازم آرایش استفاده کنند، اینها نیز باید فاقد چربی باشد.
این متخصص پوست ضمن تاکید بر عدم مصرف غذاهای پرادویه و کاهش مصرف فست فودها و نوشابههای گازدار و شکلات کاکائویی، از دختران نوجوان خواست در رژیم غذایی خود بیشتر از میوه و سبزیجات استفاده نمایند.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.