محمدعلی آخوندی، مدیرکل مدیریت بحران خراسان جنوبی در گفتگو با یک برنامه تلویزیونی تایید کرد که «تمامی افراد محبوس در معدن فوت شده و تاکنون فوت ۴۹ نفر قطعی است.»
آخوندی درباره عملیات آواربرداری با بیان اینکه «در منطقه آخر تونل معدن حجم زغال بالاست»، ابراز امیدواری کرد که با حضور تیمهای متخصص تا امشب آواربرداری تمام شود و افراد جانباخته را از محل کارگاه خارج کنند.
مدیرعامل زیرزمینی معدن طبس نیز در گفتگو با خبرنگار صداوسیما گفت که در سومین روز بعد از حادثه معدن شهرستان طبس در خراسان جنوبی، عملیات جستجو همچنان ادامه دارد.
او افزود که با تخلیه گاز موجود در تونلهای معدن، عملیات امدادی از صبح امروز به مرحله پایانی وارد شده است.
آژیر مرکزی معدن یا خراب بوده یا وجود نداشته است
زهرا سعیدی، سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس در گفتگو با رسانهها گفته است: «علت حادثه انفجار در معدن طبس رعایت نکردن مسائل ایمنی است. آژیر مرکزی معدن یا خراب بوده یا اصلاً وجود نداشته است. به همین دلیل، حتی کارشناسان ایمنی جان خود را از دست دادند.»
او افزود: «این حادثه نشاندهنده ضعف در رعایت استانداردها به دلایلی مانند بیتوجهی، کمبود بودجه و مشکلات دیگر است. آژیر مرکزی معدن طبس یا نبوده یا خراب بوده است. متهم اصلی در جایگاه نظارتی، کارگران نیستند، چون آموزش ندیده بودند. فردا کارگر و گاز و سیستم را مقصر اعلام نکنند.»
در روزهای گذشته، نشت گاز متان به وقوع انفجار در معدن زغال سنگ در طبس انجامید که جان دهها کارگر را گرفت. این انفجار یکی از مرگبارترین حوادث کاری ایران در سالهای اخیر بود.
خبرگزاری ایلنا در گزارشی نوشت که وقوع حادثه انفجار معدن زغالسنگ معدنجوی طبس دوباره نشان داد که مشکلات ایمنی استخراج زغالسنگ همچنان پابرجاست.
با وجود رویدادهای مشابه در سالهای گذشته، مرگ دهها نفر از کارگران این معدن در طبس، نشان داد تغییرات خاصی از نظر فنی و ایمنی در معادن رخ نداده است.