یک مقام دفاعی ایالات متحده گفته که آمریکا دستکم ۱۲ کشتی جنگی را به خاورمیانه اعزام کرده است. این اقدام در پی کشته شدن مقامات ارشد حماس و حزبالله و نگرانی از انتقامجویی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است.
این مقام دفاعی آمریکا که نامش فاش نشده به روزنامه «واشنگتن پست» گفته است که ناوهای جنگی آمریکایی که به خاورمیانه اعزام شدهاند شامل ناو هواپیمابر «یواساس تئودور روزولت» و کشتیهای همراه آن هستند.
به گفته او گروه «واسپ (W.S.A.P)» که یک نیروی متشکل از سه کشتی و دارای بیش از چهارهزار تفنگدار دریایی و ملوان است نیز به این منطقه اعزام شده است.
این مقام دفاعی آمریکا افزود که با وجود افزایش تنشها در خاورمیانه، پنتاگون هنوز تصمیم به اعزام نیروهای مازاد نگرفته است. اما نیروی دریایی آمریکا به طور موقت حداقل دوازده کشتی جنگی را در نزدیکی منطقه مستقر کرده است.
ناو هواپیمابر «یواساس تئودور روزولت» به همراه شش ناوشکن آمریکایی از روز چهارشنبه در خلیج فارس استقرار دارد.
در شرق مدیترانه نیز سه کشتی و دو ناوشکن دیگر حضور داشتهاند. در حال حاضر هیچ کشتی جنگی آمریکایی در دریای سرخ حضور ندارد، جایی که ارتش آمریکا اخیراً با گروه حوثیها در یمن درگیر شده است.
تهدیدهای ایران درباره انتقامجویی و تلاشهای دیپلماتیک برای ممانعت از درگیری
نیویورک تایمز به نقل از سه منبع ایرانی نوشته است که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، به تلافی کشته شدن رهبر حماس، اسماعیل هنیه، دستور حمله مستقیم به اسرائیل را صادر کرده است.
در حالی که گروه حزبالله لبنان نیز به تلافی کشته شدن فرمانده خود «فؤاد شکر» وعده انتقام داده است.
همزمان دیپلماتهای غربی در تلاش هستند تا هر چه سریعتر از جنگی تمامعیار در خاورمیانه جلوگیری کنند.
یک دیپلمات غربی به وبسایت «فایننشال تایمز» گفته است: «از شب گذشته همه در حال فشار بر تهران هستند تا واکنش نشان ندهد و اوضاع را کنترل کند.»
گزارشها حاکی از آن است که انریکه مورا، یکی از بلندپایهترین دیپلماتهای اتحادیه اروپا، دیروز در تهران مذاکراتی داشته است.
همزمان برت مکگرک، مسئول ارشد کاخ سفید در امور خاورمیانه، در سفری از پیش برنامهریزی شده برای مذاکرات در عربستان سعودی حضور دارد.