Search
Asset 2

وزیر خارجه آمریکا با رهبر رژیم چین در پکن دیدار کرد 

دیدار آنتونی بلینکن با شی جین‌پینگ
آنتونی بلینکن (L) وزیر امور خارجه ایالات متحده در 19 ژوئن 2023 با شی جین پینگ رهبر چین در تالار بزرگ مردم در پکن دست می دهد.(Leah Millis/POOL/AFP via Getty Images)

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در پایان سفر دو روزه خود به پکن، امروز دوشنبه با شی جین‌پینگ، رئیس جمهور چین کمونیستی دیدار کرد. 

سفر بلینکن به چین برای حصول اطمینان از حفظ خطوط ارتباطی دولت بایدن با حزب کمونیست چین در ۱۷ ژوئن انجام شد. 

بلینکن روز گذشته با وزیر امور خارجه چین، «کین گانگ» ملاقات کرد و مذاکرات آنها توسط مقامات دو طرف «صادقانه» و «سازنده» توصیف شد. 

همچنین ساعاتی قبل از دیدار بلینکن و شی، وزیر خارجه ایالات متحده با وانگ یی مدیر دفتر کمیسیون امور خارجه حزب کمونیست چین دیدار و گفت‌وگو کردند. 

به دنبال این دیدار، وزارت خارجه ایالات متحده با انتشار بیانیه‌ای عنوان کرد بلینکن در دیدار با مدیر دفتر کمیسیون امور خارجه حزب کمونیست چین بر اهمیت مدیریت مسئولانه رقابت بین ایالات متحده و جمهوری خلق چین از طریق کانال‌های باز ارتباطی برای اطمینان از اینکه رقابت به سمت درگیری منحرف نمی‌شود، تأکید کرد. 

از سوی دیگر و طبق بیانیه‌ای که از سوی وزارت امور خارجه چین منتشر شده، وانگ یی طی این گفتگو آمریکا را به داشتن «دیدگاهی نادرست» نسبت به چین متهم کرده که باعث شده روابط دو طرف به سمت تنش برود. او همچنین از آمریکا خواست «به طور عمیق تأمل کند» و با پکن همکاری کند. 

بر اساس بیانیه چین، وانگ همچنین خواستار لغو تحریم‌های آمریکا علیه چین و حمایت از ادعای ارضی این کشور بر تایوان شده است. 

دولت ایالات متحده در سال‌های اخیر محدودیت‌های تجاری علیه شرکت‌ها و نهادهای چینی اعمال کرده است. نمونه‌های اخیر آن شامل افزودن ۲۸ نهاد چینی به لیست سیاه تحریم‌های ایالات متحده در ماه مارس به دلیل ارتباط این نهاد‌ها با صنایع موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی است. 

«سفر بلینکن به چین اشتباه است»

قبل از سفر بلینکن به چین، گروهی از قانون‌گذاران جمهوری‌خواه به وزیر امور خارجه ایالات متحده نامه نوشتند و از او خواستند دیدار از تایوان را به برنامه سفر خود اضافه کند. رژیم کمونیستی بارها تهدید کرده است که از نیروی نظامی برای الحاق جزیره خودگردان استفاده خواهد کرد. 

سفر بلینکن به چین با انتقاد برخی جمهوری‌خواهان و کارشناسان روبرو شد و با اشاره به اقدامات تحریک‌آمیز پکن علیه آمریکا طی ماه‌های اخیر از این سفر به عنوان یک اشتباه یاد کردند. 

در همین رابطه مک مستر، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا عنوان کرد: «من فکر می‌کنم ما بسیار مشتاق بودیم که این گفتگو را با چینی‌ها داشته باشیم فکر می‌کنم آنچه آنها امیدوارند قصد دارند این دیدگاه را به نمایش بگذارند که نماینده دولت آمریکا برای احترام به حزب کمونیست چین آنجا رفته است.» 

گوردون چانگ، یکی از همکاران ارشد مؤسسه گیت استون نیز، این سؤال را مطرح کرد که چرا ایالات متحده می‌خواهد گفتگو با چین را ادامه دهد. 

او در توییتر نوشت: «چرا باید سعی کنیم ارتباطات را حفظ کنیم؟ چین زمانی که بخواهد صحبت میکند و وقتی نخواهد صحبت نمیکند. ما نباید برای ارتباط التماس کنیم

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی