سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد تصویب قطعنامه مجمع عمومی مبنی بر آتشبس فوری در مناقشه سرائیل و حماس را بهعنوان قطعنامهای «ریاکارانه» محکوم کرد و آن را کاملاً در راستای کمک به هدف این گروه تروریستی برای نابودی اسرائیل دانست.
مجمع عمومی سازمان ملل روز سهشنبه قطعنامهای غیرالزامآور را تصویب کرد که خواستار آتشبس فوری بشردوستانه، آزادی گروگانهای اسرائیلی اسیر شده توسط حماس و رعایت قوانین بشردوستانه بینالمللی برای حمایت از غیرنظامیان شد.
این قطعنامه که در آن نامی از حماس برده نشده است، با ۱۵۳ رای موافق، ۱۰ رای مخالف و ۲۳ رای ممتنع، حمایت قابل توجهی را بهدست آورد. ایالات متحده و اسرائیل جزو ده کشور مخالف این قطعنامه بودند.
گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، که بر «اقدامات فجیع خشونت جنسی» تروریستهای حماس در حمله ۷ اکتبر خود در جنوب اسرائیل تاکید کرد، این اقدام مجمع عمومی را بهعنوان «یک قطعنامه ریاکارانه دیگر» محکوم کرد. قطعنامه مجمع عمومی پس از آن صادر شد که روز جمعه قطعنامه الزام آور آتشبس شورای امنیت سازمان ملل توسط ایالات متحده وتو شد.
اردان در سخنرانی خود در صحن سازمان ملل قبل از رای گیری، تاکید کرد که حماس باید پاسخگوی حمله خود باشد و تاکید کرد که اسرائیل در حال حاضر «هر اقدامی» را برای تسهیل ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه انجام میدهد و این آتشبس را بهعنوان اقدامی «که هیچ ربطی به انسانیت ندارد» اعلام کرد.
اردان گفت: «این قطعنامه نه تنها حماس را به دلیل جنایت علیه بشریت محکوم نمیکند، بلکه اصلاً به حماس اشاره نمیکند…این فقط مرگ و ویرانی در منطقه را طولانی خواهد کرد. این دقیقاً بهمعنای آتشبس است.»
وی افزود: «راستش نمیدانم چگونه ممکن است کسی در آینه نگاه کند و از قطعنامهای حمایت کند که حماس را محکوم نمیکند و حتی نام حماس را ذکر نمیکند.»
اردان تاکید کرد که حماس قصد نابودی اسرائیل را دارد و از کشورهای عضو پرسید که چرا «میخواهند به حماس در ادامه حکومت ترور و تحقق برنامه شیطانی خود کمک کنند؟»
او در طول سخنرانی خود پوستری را در دست داشت که شماره تلفن دفتر حماس در غزه را نشان میداد و از اعضای سازمان ملل خواست که اگر خواهان «آتشبس واقعی» هستند با آن تماس بگیرند.
او گفت: «به حماس بگویید سلاحهای خود را زمین بگذارد، خود را تسلیم کند و گروگانهای ما را برگرداند…این یک آتشبس کامل را به ارمغان خواهد آورد که برای همیشه ادامه خواهد داشت.»
هفته گذشته، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، با استناد به ماده ۹۹ منشور سازمان ملل متحد، شورای امنیت را مجبور به رسیدگی به مناقشه اسرائیل و حماس کرد. ماده ۹۹ که برای اولین بار از زمان روی کار آمدن گوترش در سال ۲۰۱۷ مورد استناد قرار گرفت، مختص بحرانهایی است که صلح و امنیت بین المللی را تهدید میکند.
در همین حال، دنیس فرانسیس، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، بر اهمیت قطعنامه در پایان دادن به خونریزی در غزه تأکید کرد.
فرانسیس در سخنرانی خود در سازمان ملل گفت: «در حال حاضر، آنچه ما می بینیم یورش به غیرنظامیان، ناکام ماندن ارسال کمکهای بشردوستانه و بیاحترامی عمیق به قوانین بین المللی است. حتی جنگ هم قوانینی دارد و ضروری است از هرگونه انحراف از این اصول و ارزشها جلوگیری کنیم.