Search
Asset 2

شرایط بد کاری زنان در شرکت‌‏های هواپیمایی قطر و امارات

(KARIM JAAFAR/AFP/Getty Images)
(KARIM JAAFAR/AFP/Getty Images)

شرکت‌‏های هواپیمایی قطر و امارات، به‌‏دلیل اعمال تبعیض در خصوص زنان کارمند خود، مورد باز‌‏خواست فعالان حقوق زنان قرار گرفتند.

فدراسیون بین‌المللی کارکنان بخش حمل و نقل در روز جهانی زن، از فعالان حقوق زنان در سراسر جهان خواستار جمع امضاء شدند. این امضاء برای توقف اعمال تبعیض حقوق کارمندان زن در شرکت‌‏های هواپیمایی قطر و امارات می‎‌‏باشد.

به گزارش رویترز، خدمه‌ی شرکت‌‏های هواپیمایی قطر و امارات، در ۵ سال نخست کار خود اجازه‌ی ازدواج ندارند و اگر در ۳ سال اول ازدواج خود نیز باردار شوند، مجبور به ترک شغل خود می‎‌‏شوند.

یک روزنامه‌ی سوئدی نیز سال گذشته، برای تشریح محدودیت‌‏های کارکنان زن در کابینه‌ی این‌‏ شرکت‌‏ها، گزارشی با عنوان «حقایق پنهان هواپیمایی باشکوه قطر» منتشر کرد.

«اکبر الباکر»، مدیر اجرایی هواپیمایی قطر، در مقابل گزارش روزنامه‌ی سوئدی واکنش شدیدی نشان داده و بیان کرد: «همه‌‏ی این حساسیت‌‏ها و تلاش‌‏ها که کشورمان را مورد هدف قرار داده است، به این دلیل است که قطر توانسته میزبانی جام جهانی ۲۰۲۰ را به ‌دست آورد.»

وی ضمن بیان اینکه خدمه‌ی پرواز باید در ازای سرمایه‌گذاری‌‏های شرکت، بازدهی خوبی ارائه دهند؛ بیان کرد: «سال گذشته ۱۲۹ هزار تقاضای کاری برای این شرکت ارسال شده و همچنین شرکت‌‏های ما هر ماهه ۲۵۰ تا ۳۰۰ کارمند استخدامی دارد که ما تمامی شروط همکاری کارمندان را قبل از انعقاد قرارداد به آنها می‌‏گوییم ولی از طرفی به دلیل اینکه قوانین، اجازه ادامه کار را در کابینه پرواز به زنان باردار نمی‌‏دهد و در دفاتر پرواز نیز فرصت شغلی چندانی برای زنان وجود ندارد، در اغلب اوقات این اشخاص شغل خود را ترک می‌‏کنند.

یک کارمند مرد اروپایی که در این شرکت مشغول به کار است می‌‏گوید: « زنان کارمند این شرکت‌‏ها، اگر تصمیمی برای ازدواج دارند، باید شرکت را مطلع کنند یا زنان به محض باردار شدن، باید شرکت را در جریان بگذارند که شرکت هم در مقابل، آنها را با توجه به مقرراتی که وضع کرده، در مورد زمان برکناری این زنان تصمیم گیری می‌‏کند.» وی همچنین افزود: «علاوه برآن هیچ کدام از کارمندان حق استعمال دخانیات، حتی در حریم خصوصی هم ندارند. همچنین می‌‏گوید: «این شرکت‌‏ها فشار زیادی را به کارکنان خود اعمال می‌‏کنند، یک روز به دلیل ترافیک با تأخیر به محل کارم رسیدم ولی شرکت مرا شش ماه از کشورش ممنوع الخروج کرد.»

وی در گفته‌‏هایش اظهار داشت اگر خود شرکت متوجه تخلف نشود در تمامی سطوح کادری خبرچینانی دارد که به شرکت خبر دهند.

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی