Search
Asset 2

زلزله بم؛ بیش از ۲۱ سال تأخیر در تکمیل پروژه درمانی

علی صدیقی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان بم می گوید که پروژه ساخت بیمارستان بم بعد از زلزله ۲۱ سال پیش در این شهر، تنها ۳۰ درصد پیش رفته است و هنوز به سرانجام نرسیده است.
ایرانیان در چادرهای هلال احمر زندگی می‌کنند بعد از اینکه خانه‌های آن‌ها در زلزله‌ی دسامبر در شهر جنوب شرقی ایران، بم، تخریب شد، ۹ فوریه ۲۰۰۴. (BEHROUZ MEHRI/AFP via Getty Images)

بیش از دو دهه از زلزله مهیب بم می‌گذرد، اما همچنان مردم این شهرستان با مشکلات جدی در دسترسی به خدمات درمانی مواجه‌اند. پروژه ساخت بیمارستان تخصصی بم که پس از زلزله به‌عنوان یک ضرورت فوری آغاز شد، حالا پس از ۲۱ سال هنوز در مراحل ابتدایی خود باقی‌مانده است. وعده‌های مکرر مسئولان برای تأمین منابع مالی و تکمیل این پروژه در این مدت به معضلی دائمی برای مردم تبدیل شده است.

علی صدیقی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان بم می گوید که پروژه ساخت بیمارستان بم بعد از زلزله ۲۱ سال پیش در این شهر، تنها ۳۰ درصد پیش رفته است و هنوز به سرانجام نرسیده است.

در ۵ دی‌ماه ۱۳۸۲، زلزله‌ای به شدت ۶.۶ ریشتر، شهر بم و شهرستان‌های اطراف را لرزاند. در این زلزله دست‌کم ۳۴ هزار تن جان باختند و بیش از ۲۰۰ هزار نفر دیگر مجروح شدند.

این حادثه مرگبار، زیرساخت‌ها، از جمله بیمارستان‌های این منطقه را به طور کامل تخریب کرد. پیش از این حادثه، شهرستان بم سه واحد درمانی شامل بیمارستان‌های امام خمینی، افلاطون و زایشگاه مهدیه داشت، اما ظرفیت این مراکز پاسخگوی نیاز‌های رو به رشد جمعیت نبود.

علی صدیقی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان در گفت‌وگوی خود با دیده‌بان ایران در خصوص تکمیل نشدن پروژه ساخت بیمارستان بم پس از ۲۱ سال، گفت در سال ۱۳۹۶ و پس از ۱۴ سال، مشکلات زمین و مالکیت بیمارستان حل و فصل شد اما تا سال ۱۴۰۲ تنها ۱۵ درصد این پروژه رو به جلو رفت و با روی کار آمدن دولت جدید ۱۵ درصد دیگر پیشرفت داشته است.

اگرچه وعده‌ها و پیگیری‌های مکرر همچنان ادامه دارد، اما مردم بم که بیش از دو دهه است در انتظار تکمیل این بیمارستان هستند، همچنان در شرایط بحرانی به سر می‌برند. بیمارستان تخصصی بم که قرار بود به‌عنوان یک مرکز درمانی مجهز و پاسخگو، به نیاز‌های درمانی مردم بم و مناطق اطراف پاسخ دهد، به دلیل کمبود منابع مالی و تأخیر‌های مداوم هنوز به مرحله بهره‌برداری کامل نرسیده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی