Search
Asset 2

کارزار انتخاباتی بایدن درباره محکومیت ترامپ: «هیچ کس بالاتر از قانون نیست»

سخنرانی جو بایدن در گردهمایی انتخاباتی خود در محوطه کالج منطقه‌ای دیل مابری هیلزبورو در تامپای فلوریدا، ۲۳ آوریل ۲۰۲۴. (Joe Raedle/Getty Images)

کاخ سفید در بیانیه‌ای کوتاه یادآور شد که به حاکمیت قانون احترام می‌گذارد.

متعاقب آن‌که هیأت منصفه دادگاه منهتن، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، را در ۳۴ فقره اتهام جنایی جعل سوابق تجاری محکوم دانست، کارزار انتخاباتی بایدن در ۳۰ مه بیانیه‌ای صادر کرد.

مایکل تایلر، مدیر ارتباطات بایدن-هریس ۲۰۲۴، در این بیانیه گفت: «امروز در نیویورک شاهد بودیم که هیچ کس بالاتر از قانون نیست.»

با این‌حال، تیم بایدن گفت این محکومیت کمترین تأثیر را بر رقابت‌های ریاست‌جمهوری آتی خواهد داشت.

تایلر گفت: «دونالد ترامپ همیشه به اشتباه فکر می‌کرده که هرگز با عواقب نقض قانون برای منافع شخصی خود مواجه نخواهد شد. اما حکم امروز این واقعیت را تغییر نمی‌دهد که مردم آمریکا با یک حقیقت ساده روبه‌رو هستند. هنوز یک راه برای دور نگه‌داشتن دونالد ترامپ از دفتر بیضی وجود دارد: صندوق‌های رأی. خواه مجرم باشد یا نه، ترامپ نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری خواهد بود.»

دفتر بیضی نام دفتر و محل کار رسمی رئیس‌جمهور آمریکا در بال غربی کاخ سفید در واشینگتن دی‌‏سی است.

جمع ۱۲ نفره هیأت منصفه به دنبال بیش از ۱۱ ساعت رایزنی در دادگاه کیفری منهتن، نامزد احتمالی جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری را به اتفاق آرا در۳۴ فقره اتهام جعل سوابق تجاری مجرم دانست. این اتهامات مربوط به مبلغی بودند که در جریان انتخابات ۲۰۱۶ به استورمی دنیلز، بازیگر فیلم‌های بزرگسال، پرداخت شد.

کاخ سفید در ۳۰ مه سکوت خود را شکست و در بیانیه‌ای کوتاه درباره این حکم اظهار نظر کرد.

یان سامز، مشاور سخنگوی کاخ سفید، در بیانیه‌ای گفت: «ما به حاکمیت قانون احترام می‌گذاریم و هیچ نظر دیگری نداریم.»

کارزار انتخاباتی بایدن برای استفاده از فرصت و جمع‌آوری کمک‌های مالی بیشتر در پیامی مکتوب از حامیان خود درخواست کمک مالی کرد.

کارزار انتخاباتی بایدن در این پیام نوشت: «اگر برای اولین کمک مالی خود به کارزار انتخاباتی جو بایدن منتظر فرصت مناسب بودید، به شما می‌گوییم که امروز همان روز است.»

تیم بایدن همچنین هشدار داد که حامیان دونالد ترامپ آن‌قدر پرشور و انرژی هستند که احتمالاً رکورد بی‌سابقه‌ای را در جمع‌آوری کمک‌های مالی برای کارزار انتخاباتی او به ثبت می‌رسانند.

در این پیام آمده است: «درحالی‌که راست ماگا (جنبش عظمت را دوباره به آمریکا بازگردانیم) به کمک ترامپ می‌آید، جو بایدن و تمام کسانی که به دموکراسی اهمیت می‌دهند نیازمند شما هستند.»

کارزار انتخاباتی بایدن در ۲۸ مه در‌حالی‌که جلسه جمع‌بندی در جریان بود، در بیرون از دادگاه یک کنفرانس مطبوعاتی برگزار کرد. رابرت دنیرو، هنرپیشه و فیلم‌‏ساز آمریکایی و دو مأمور سابق پلیس که در حادثه ۶ ژانویه در کنگره حضور داشتند، به این کنفرانس پیوستند.

با این‌حال، دنیرو و دو مأمور سابق پلیس کنگره، مایکل فانون و هری دان، در سخنان خود اشاره‌ای به محاکمه ترامپ نکردند.

کارزار انتخاباتی بایدن هفته قبل در ویدئویی تبلیغاتی از این بازیگر «پدرخوانده ۲»، «راننده تاکسی» و «رفقای خوب» برای انتقاد از ترامپ و انتخاب مجدد او استفاده کرد.

کنفرانس مطبوعاتی جلوی دادگاه لحظه‌ای کلیدی برای کارزار انتخاباتی بایدن بود، چرا که آن‌ها در ۶ هفته گذشته از اظهار نظر درباره محاکمه ترامپ خودداری کرده بودند.

ترامپ معتقد است که دولت بایدن پشت کیفرخواست دادگاه نیویورک بوده است، اگرچه این پرونده ایالتی محسوب می‌شود.

مشاوران ترامپ در کنفرانس مطبوعاتی جداگانه‌ای گفتند که حضور کارزار انتخاباتی بایدن در جلوی دادگاه از ابعاد سیاسی ماجرا حکایت دارد.

تایلر گفت آن‌ها فقط برای گفت‌و‌گو با رسانه‌ها در محل دادگاه حضور داشتند تا درباره «کلیت رأی مردم در انتخابات» قبل از اولین مناظره ریاست‌جمهوری در ماه ژوئن صحبت کنند.

تایلر در بیانیه‌ای پس از صدور حکم به تکرار نظرات خود پرداخت.

او گفت: «تهدیدی که ترامپ برای دموکراسی ما ایجاد می‌کند، هرگز به این شدت نبوده است. او رهبر کارزار انتخاباتی عنان‌گسیخته‌ای است که برمبنای تلافی و انتقام‌جویی عمل می‌کند. او می‌خواهد «در روز اول» دیکتاتورمأبانه عمل کرده و قانون اساسی ما را ملغی کند تا بتواند بر سر قدرت بماند.»

«آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ به منزله هرج‌و‌مرج، سلب آزادی شهروندان آمریکایی و دامن زدن به خشونت‌های سیاسی است که مردم آمریکا در نوامبر سال جاری به آن نه خواهند گفت.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی