جو بایدن رأی زودهنگام خود را برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ۲۸ اکتبر در حومه ویلمینگتون در دلاور به صندوق انداخت.
رئیسجمهور آمریکا قبل از رأیگیری در انتهای صفی که بیش از ۱۰۰ نفر در آن ایستاده بودند منتظر ماند و با بعضی از آنها صحبت کرد.
به گفته کاخ سفید، رئیسجمهور آمریکا با پوشیدن کتوشلوار تیره و کراوات قرمز در حوالی ساعت ۱۱:۴۸ صبح به حوزه رأیگیری نیوکسل رسید. لیزا بلانت روچستر، نماینده دموکرات دلاور، که نامزد مجلس سنا شده، بایدن را همراهی میکرد.
رئیسجمهور آمریکا در انتهای صفی که بیش از ۱۰۰ نفر در آن ایستاده بودند منتظر ماند. به گزارش کاخ سفید، او درحالیکه در صف ایستاده بود با برخی از رأیدهندگان صحبت کرد و سلفی گرفت.
بایدن بیش از ۳۰ دقیقه در صف منتظر ماند تا رأی خود را به صندوق بیاندازد. بایدن پس از رأی دادن در پاسخ به اینکه آیا احساس تلخ و شیرینی دارد یا خیر، گفت: «شیرین است.»
بایدن در ۲۱ ژوئیه از طریق نامهای رسمی در شبکه اجتماعی ایکس به حضور خود در رقابتهای انتخاباتی پایان داد و گفت که این کار به نفع حزب دموکرات و کشور آمریکا است.
از زمان کنارهگیری لیندون بی. جانسون در سال ۱۹۶۸، اولینبار بود که رئیسجمهور وقت از رقابتهای انتخاباتی کنارهگیری میکرد.
تنها چند هفته پس از کنارهگیری بایدن از دور رقابتها، معاون او، کامالا هریس، نامزدی دموکراتها را با فراخوان مجازی نمایندگان که در ۵ اوت به پایان رسید برعهده گرفت.
رئیسجمهور ۸۱ ساله آمریکا پیشتر گفته بود که قصد کنارهگیری ندارد و پس از مناظره ۲۷ ژوئن با دونالد ترامپ، ریسجمهور سابق آمریکا، تا چند هفته به مردم اطمینان داد که همچنان نامزد دموکراتها خواهد بود. با اینحال، او در پی فشار شدید حامیان مالی و دموکراتهایی که معتقد بودند در انتخابات آتی موفق نخواهد شد، تغییر موضع داد.
نانسی پلوسی، رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا (دموکرات، کالیفرنیا)، در مصاحبه با گاردین در اواسط اکتبر گفت که از زمان کنارهگیری بایدن با او صحبت نکرده است.
پلوسی گفت: «برای او بیشترین احترام ممکن را قائل هستم. فکر میکنم او یکی از رؤسایجمهور مهم کشور ما بوده است.»
پلوسی افزود که شاید برخی از مشاوران کارزار بایدن او را بابت فشاری که برای کنارهگیری از دور رقابتها به رئیسجمهور آمریکا آورده نبخشیده باشند.»
تقریبا یک هفته تا انتخابات باقی مانده و رقابت بین هریس و ترامپ، نامزد جمهوریخواه ریاستجمهوری، در کل آمریکا دچار وقفه شده است.
نظرسنجیهای اخیر از رقابتی نزدیک حکایت دارند اما سیر صعودی هریس تا حد زیادی کند شده و میانگین نظرسنجیهای ایالتی در مناطق حساس به نفع ترامپ چرخیده است.