جو بایدن روز چهارشنبه پیشنهاد افزایش تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم چین را مطرح کرد؛ اقدامی که آن را حرکتی راهبردی برای جلب حمایت رأیدهندگان یقه آبی در انتخابات ۲۰۲۴ قلمداد میکنند.
رئیسجمهور آمریکا از دفتر نماینده تجاری آمریکا میخواهد که در جریان بازنگری چهارساله، نرخ تعرفه در مورد فولاد و آلومینیوم چین را سهبرابر کند.
به گزارش کاخ سفید، میانگین تعرفه فعلی فولاد و آلومینیوم طبق بخش ۳۰۱ معادل ۷.۵ درصد است.
لائل برینارد، مدیر شورای اقتصاد ملی کاخ سفید، این کار را حمایت از فولاد و کارگران فولاد آمریکا نامید.
او گفت: «چین نمیتواند برای بهبود اوضاع اقتصادی خود به صادرات تکیه کند. این کشور بسیار بزرگتر از آن است که به قانون خود پایبند باشد. چین در بخشهای تولید مانند فولاد، بیش از نیاز خودش و جهان تولید میکند. اعطای یارانه و سایر رویکردهای حمایتی چین به سیل صادرات فولاد به بازارهای جهانی با قیمتهای بشدت پایین منجر شده که زیر قیمت فولاد آمریکا به فروش میرسد.»
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در سال ۲۰۱۸، یک تعرفه ۲۵ درصدی برای فولاد وارداتی چین و یک تعرفه ۱۰ درصدی برای آلومینیوم وارداتی این کشور تعیین کرد که به دلایل امنیت ملی وضع شد. رئیسجمهور سابق آمریکا بر لزوم حمایت از تولیدکنندگان داخلی در برابر تولید مازاد جهانی تأکید داشت.
چین بیش از یک دهه بازار جهانی را با فولاد ارزانقیمت قرق کرده و کسبوکارها را در سراسر جهان و آمریکا به نابودی کشانده بود.
وقتی بایدن روی کار آمد، تعرفههای چین را برای حمایت از صنایع فولاد و آلومینیوم آمریکا ثابت نگهداشت. دفتر نماینده تجاری آمریکا تعرفههای دوران ترامپ را ارزیابی میکند تا ببیند آیا این نرخها نیاز به بازنگری دارند یا خیر.
طبق گزارشها، بایدن از سوی اتحادیههای کارگری تحت فشار قرار گرفته تا تعرفه کالاهای چینی را تمدید کند.
از این گذشته، اتحادیه کارگران فولاد ماه گذشته از بایدن خواست تا درخصوص اقدامات ناعادلانه چین در بخشهای حیاتی دریایی، لجستیک و کشتیسازی تحقیق کند. پنج اتحادیه کارگری، از جمله اتحادیه کارگران فولاد، ضمن ارائه دادخواست خود به دفتر نماینده تجاری آمریکا به تشریح اقدامات ناعادلانه چین برای سلطه بر صنعت کشتیسازی جهان پرداختند.
دولت بایدن همچنین در حال مذاکره با دولت مکزیک است تا چین را از دور زدن تعرفههای آمریکا به واسطه صادرات کالاهای چینی از مکزیک به آمریکا بازدارد.
چین به تنهایی حدود نیمی از تولید فولاد جهان را در اختیار خود دارد و بهای فولاد صادراتی این کشور ۴۰ درصد کمتر از بهای فولاد آمریکا است.