Search
Asset 2

بایدن فرمان اجرایی محدودیت پذیرش پناهجو در مرز جنوبی را امضا کرد

جو بایدن از امضای فرمان اجرایی جدیدی خبر داد که براساس آن می‌تواند از پذیرش درخواست‌های پناهندگی در مرز جنوبی ممانعت کند.
سخنرانی جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، درباره فرمان اجرایی محدودیت پذیرش پناهجو در اتاق شرقی کاخ سفید، ۴ ژوئن ۲۰۲۴. (Kevin Dietsch/Getty Images)

جو بایدن در روز ۴ ژوئن از امضای فرمان اجرایی جدیدی خبر داد که براساس آن می‌تواند در مواردی که تعداد ورود روزانه مهاجران از ۲۵۰۰ نفر فراتر می‌رود، از پذیرش درخواست‌های پناهندگی در مرز جنوبی ممانعت کند.

مرز تا زمانی که میانگین روزانه ورود مهاجران دست‌کم به مدت یک هفته زیر ۱۵۰۰ نفر بماند، بسته خواهد ماند.

مقامات ارشد دولت گفتند که این فرمان تندترین اقدام یکجانبه رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا بوده است.

از آن‌جا که تعداد ورودی‌های روزانه در حال حاضر از حد مجاز فراتر رفته است، فرمان اجرایی بلافاصله به اجرا درمی‌آید. این فرمان یکی از آخرین اقدامات دولت برای مهار بحران مهاجرت است که بسیاری از رأی‌دهندگان ماه نوامبر آن را به‌عنوان یکی از مسائل مهم کشور تلقی می‌کنند.

بایدن این فرمان اجرایی را در کنار چند تن از نمایندگان جوامع ساکن در مرز مکزیک و آمریکا به امضا رساند.

او گفت: «من موانع جمهوری‌خواهان را کنار می‌زنم و از قدرت اجرایی خود به‌عنوان رئیس‌جمهور استفاده می‌کنم تا در حد توان به بحران مرزی رسیدگی کنم.»

الخاندرو مایورکاس، وزیر امنیت میهن و مریک گارلند، دادستان کل آمریکا، نیز به‌طور مشترک قانونی را به‌طور موقت به امضا می‌رسانند که امکان دریافت پناهندگی را در دوره‌هایی که تعداد ورود مهاجران غیرقانونی یا بدون مجوز از حد مجاز می‌گذرد، محدود می‌کند.

این اقدام با توجه به بخش‌های ۲۱۲(اف) و ۲۱۵(آ) قانون مهاجرت و ملیت انجام می‌گیرد و مهاجرانی را که به‌طور غیرقانونی از مرز جنوبی وارد می‌شوند از دریافت پناهندگی منع می‌کند. یکی از مقامات ارشد دولت گفت: «سطح بالای ورود مهاجران از مرز جنوبی از حد توانایی ما در رسیدگی به درخواست‌ها خارج است.»

این همان قانونی است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در دوران ریاست‌جمهوری خود از آن صحبت می‌کرد.

مقامات ارشد دولت بایدن از رویکرد دولت قبلی فاصله گرفتند و گفتند که اقدامات دولت موقتی بوده و فقط در مورد مهاجران غیرقانونی اعمال می‌شوند و ربطی به مذهب ندارند و می‌توان گفت این اقدامات انسانی‌تر هستند.

بایدن ضمن تأکید بر تفاوت‌ها گفت: «من هرگز از مهاجران شیطان نمی‌سازم. من هرگز بچه‌ها را در مرزها از خانواده‌هایشان جدا نمی‌کنم. من مردم را به دلیل باورهای مذهبی‌شان از ورود به کشور منع نمی‌کنم.»

قانون جدید زمانی اجرایی می‌شود که میانگین ورود روزانه مهاجران غیرقانونی در مبادی ورودی در امتداد مرز جنوبی در ۷ روز متوالی از ۲۵۰۰ نفر فراتر برود و تا ۱۴ روز تقویمی پس از کاهش میانگین تعداد ورودی‌های روزانه به کمتر از ۱۵۰۰ نفر در ۷ روز متوالی به قوت خود باقی خواهد بود.

با این‌حال، استثنائاتی هم وجود دارد.

آن دسته از مهاجران غیرقانونی که «از بازگشت به کشورشان می‌ترسند یا در این‌باره ابراز نگرانی می‌کنند»، کسانی که از پیگرد قانونی یا شکنجه می‌ترسند و این مسئله را به اطلاع افسر پناهندگی می‌رسانند و کودکان زیر سن قانونی که کسی را ندارند، جزو استثنائات هستند.

قانون جدید همچنین در مورد کسانی که از «مبادی قانونی» مانند برنامه پناهندگی سی‌اچ‌ان‌وی (برای شهروندان کوبا، هائیتی، نیکاراگوئه و ونزوئلا) برای ورود به آمریکا استفاده می‌کنند، و به گفته مقامات تعدادشان در ماه به ۳۰هزار نفر می‌رسد، و کسانی که از طریق اپلیکیشن سی‌بی‌پی وان درخواست می‌دهند و تعدادشان به ۱۴۰۰ نفر در روز می‌رسد، اعمال نمی‌شود.

قانون جدید در مورد مهاجران غیرقانونی چین و دیگر کشورهای نیمکره غربی نیز اعمال خواهد شد. مقامات می‌گویند صرف‌نظر از کشور مبدأ مهاجران، قوانین لازم را به‌صورت فوری در مورد آن‌ها به اجرا درمی‌آورند.

بایدن همچنین از همکاری دولت آمریکا با مکزیک و دیگر کشورهای آمریکای لاتین برای مهار موج مهاجران خبر داد و افزود که با رئیس‌جمهور منتخب مکزیک، کلودیا شینبام، به اندازه رئیس‌جمهور قبلی این کشور، آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، همکاری خواهد کرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی