مارک میلر گفت تصمیم دولت مبنی بر لغو امکان درخواست مجوز کار پس از تحصیل در مرز باعث کاهش «فلگپولینگ» شده است (به فرایندی اطلاق میشود که افراد برای تغییر وضعیت مهاجرتی خود از کانادا به آمریکا سفر میکنند و بلافاصله به کانادا بازمیگردند تا وضعیت جدید مهاجرتی خود را فعال کنند) و ساکنان موقت دیگر نمیتوانند الزامات مربوط به ویزا را دور بزنند. این افراد پیشتر میتوانستند از کانادا خارج شوند و همانروز به کانادا بازگردند و در مرز درخواست مجوز کار بدهند.
آقای میلر در بیانیه ۲۱ ژوئن خود گفت: «ما از زحماتی که فارغالتحصیلان بینالمللی در بازار کار کانادا میکشند حمایت میکنیم اما «فلگپولینگ» ضرورتی ندارد. زمان و تلاش لازم برای پردازش درخواستهای مربوط به «فلگپولینگ» باعث میشود که مأموران مرزی در هردو سمت از وظیفه خطیر حفاظت از ایمنی، امنیت و رفاه کاناداییها و آمریکاییها غافل شوند.»
او افزود: «جلوگیری از این درخواستها یکپارچگی سیستم مهاجرت کانادا را حفظ میکند.»
براساس دادههای دولتی، در حد فاصل ۱ مارس ۲۰۲۳ تا ۲۹ فوریه ۲۰۲۴، درخواستهای «فلگپولینگ» حدود یکپنجم یا ۲۰ درصد از درخواستهای مربوط به مجوز کار پس از تحصیل را تشکیل میدادند.
دومینیک لبلانک، وزیر امنیت عمومی کانادا، در بیانیهای گفت: «با این تغییر، رویکردی سنجیده برای مقابله با این موضوع اتخاذ میکنیم و تمرکز بیشتری روی حفظ یکپارچگی مرز مشترک خود با آمریکا خواهیم داشت.»
افزایش مهاجرت
این آمار همزمان با اطلاعیههای اخیر دولت فدرال درخصوص تنظیم فرایند مهاجرت منتشر شده است.
آقای میلر در ماه ژانویه گفت که دولت تعداد مجوزهای تحصیلی صادره را با ۳۵ درصد کاهش به ۳۶۰ هزار مورد میرساند.
براساس اطلاعاتی که اخیراً منتشر شده، در سال ۲۰۲۳ بیش از ۹۸۰ هزار مجوز تحصیل برای دانشجویان خارجی صادر شده است.
آقای میلر گفت صدور مجوزهای تحصیلی در سال ۲۰۲۵ پس از ارزیابی وضعیت متقاضی انجام میگیرد.
اداره آمار کانادا پیشتر گزارش داده بود که جمعیت این کشور به دلیل مهاجرت سریعترین رشد را در بین کشورهای گروه هفت داشته و کانادا در بین کشورهای گروه بیست در رتبه هفتم قرار دارد. جمعیت این کشور در حال حاضر بیش از ۴۱ میلیون نفر است.
مطالعه اداره آمار کانادا نشان میدهد که این کشور شاهد افزایش قابلتوجه نرخ مهاجران بوده اما آمار شهروندی تغییری نکرده است. تعداد مهاجرانی که شهروندی کانادا را اخذ کردهاند، از سال ۱۹۹۶ نزدیک به ۳۰ درصد کاهش داشته است.
در سال ۲۰۲۱، ۴۵.۷ درصد از مهاجران به دنبال اخذ اقامت بودند اما نرخ شهروندی کانادا از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱ سریعتر از هر دوره پنج ساله دیگری از سال ۱۹۹۶ کاهش پیدا کرد.
از این گذشته، گزارشها نشان میدهند که ۱۵ درصد از مهاجران طی ۲۰ سال پس از ورود به کانادا از این کشور خارج میشوند و اکثر آنها طی ۳ تا ۷ سال پس از ورود به کانادا اقدام به ترک این کشور میکنند.
انتظار میرود حدود ۵۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۴ به کانادا مهاجرت کنند.
براساس نظرسنجی آباکوس دیتا، این آمار با توجه به دغدغههای مربوط به کمبود مسکن و دسترسی به مراقبتهای بهداشتی، به افزایش ناراحتی کاناداییها دامن زده است.
محققان میگویند: از هر ۵ کانادایی ۲ نفر معتقدند که تعداد مهاجران «بسیار زیاد» است و فقط ۲ درصد معتقدند که تعداد مهاجران بسیار ناچیز است.
این نظرسنجی نشان داد که کمتر از یکچهارم کاناداییها معتقدند که مهاجرت تأثیر خوبی روی این کشور میگذارد و ۴۳ درصد گفتند که مهاجرت پیامدهای نامطلوبی دارد.