مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا اظهار داشت که از شرکتهای فناوری بزرگ خواسته شد تا اطلاعات مربوط به کووید ۱۹ را سانسور کنند، در حالی که در نهایت روشن شد که این اطلاعات صحت داشتند.
مدیر عامل شرکت مادر فیسبوک و اینستاگرام با اشاره به اینکه در اوایل دوران همهگیری زمان برای بررسی کامل یک سری از مفروضات علمی وجود نداشت، گفت: متأسفانه، من فکر میکنم که بسیاری از این نهادها در مورد یک سری حقایق غافلگیر شدند و خواستار سانسورشدن یکسری چیزها شدند که اکنون میدانیم درست هستند.
مستندات پروندههای قضایی که بر اساس قانون آزادی اطلاعات منتشر شدهاند نشان میدهد که مقامات آمریکایی فیسبوک و اینستاگرام را تحت فشار قرار دادهاند که برخی پستها را در این شبکههای اجتماعی سانسور کنند.
افشای این اطلاعات نشان میدهد که راب فلاهرتی، یک مقام کاخ سفید، برای اتخاذ اقداماتی در برابر آنچه که «اطلاعات غلط و ناصحیح» و همچنین «محتواهای تردید برانگیز» خوانده شده، فیسبوک را تحت فشار قرار داده است.
یکی از مقامات فیسبوک در یکی از پیامها اظهار داشت که هدف این شرکت “کمک به سازمانها برای رساندن پیام ایمنی خود به عموم مردم، حذف اطلاعات غلط و پشتیبانی از تلاشهای کلی جامعه در حوزههایی که میتوانیم کمک کنیم” است.
در همین حال، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده، به مدیران فیسبوک و سایر شرکتهای رسانههای اجتماعی پستهای خاصی را نشان داد که به عنوان اطلاعات نادرست توصیف میشد.
زاکربرگ در بخش دیگری از مصاحبه خود با اشاره به اینکه که او «حامی آزادی بیان» است و فیسبوک به منظور اجازهدادن به افراد برای «بیان حداکثری» ایجاد شده است و درخواستهای دولت برای سانسور محتوا را اقدامی «به طور آشکار بد» توصیف کرد گفت که «تصمیم درباره چگونگی برخورد با این درخواستها بر عهده فیسبوک است.»
سخنان زاکربرگ برای حمایت از ازادی بیان در حالی است که رسانه اپک تایمز فارسی بیش از هفت سال است که در شبکه اجتماعی فیس بوک با محدودیتهای شدیدی مواجه است و پست ها و این رسانه توسط افراد اندکی قابل رویت است.
او البته در ادامه تأکید کرد برخی از درخواستهای سانسور «تنبیهی یا انتقام آمیز» هستند، مانند این که «من از شما میخواهم این کار را انجام دهید، و اگر انجام ندهید، زندگی شما را از راههای زیادی سخت میکنم».
زاکربرگ گفت که وقتی نوبت به تصمیمگیری درباره اطلاعاتی میرسد که باید اقدام کرد، «بهتر است به طور کلی موارد را به آسیبهایی که مردم درباره آن توافق دارند خلاصه کنیم» و مثالهایی مانند «استثمار جنسی از کودکان» را فهرست کرد.
او گفت: شما میخواهید سانسور محتوا را به چیزهایی اختصاص دهید که از دستههای شناخته شدهای هستند که عموماً موافق هستند که این موارد بد هستند.
با این حال مصاحبه زاکربرگ در همان روزی منتشر شد که تحقیقاتی که در اینستاگرام انجام شد نشان داد الگوریتمهای این شبکه اجتماعی کاربران را به سمت محتواهای جنسی کودکان هدایت میکند.