Search
Asset 2

تغییرات در بستر زمین دارای نظم ریاضی بوده و تصادفی نیست

channel-shutterstock-123514189-WEBONLY-676x450 - Copy
تغییرات در بستر زمین دارای نظم ریاضی بوده و تصادفی نیست. ( Shutterstock)

اخیرا محققین دانشگاه استانفورد تشخیص داده‌‏اند کانال‌هایی که بر روی زمین در نتیجه‌ی جریان آب شکل می‌گیرد، با نظم و الگوهای ریاضی مطابقت می‌کند. همچنین نشان داده شده که مناظر زمینه‌ی آن مطابق الگوی ریاضی می‌باشد.

بر طبق کنفرانس خبری ۱۱ جولای استانفورد، این یافته ۵۰ سال تحقیق را در مورد تحولات در بستر زمین به چالش می‌کشد.

قبلاً دانشمندان تصور می‌کردند که کانال‌ها از نظر ریاضی به طور تصادفی شکل گرفته‌اند؛ ولی دکتر «ایتان شلف» و «جورج هلی» استادیار دانشگاه استانفورد ابزار ریاضی جدیدی را برای مقایسه‌ی شبکه‌های طبیعی و شبکه‌هایی که توسط کامپیوتر به طور تصادفی تولید شده‌اند، به کار بردند. یک معیار اندازه‌گیری ساده به وضوح تمایز این دو را از هم تشخیص می‌دهد.

تجزیه و تحلیل شبکه‌های شاخه‌ای را می‌توان به سیستم گردش خون انسان، کانال‌های روی سیاره‌ی مریخ، برگ‌های گیاهان و موارد دیگر نیز تعمیم داد. این به زمین‌شناسان کمک می‌کند که فرآیندهایی که  در دنیا می‌بینیم را رمزگشایی کنند.

این تحقیق در ماه می در مجله‌ی Geophysical Research Letters منتشر شد.

ریاضی در طبیعت

دانشمندان پی برده‌‏اند اعداد فیبوناچی تماما در تار و پود طبیعت تنیده شده‌‏اند.

در دنباله‌ی فیبوناچی هر عدد مجموع دو عدد قبل از خود است. آن با ۰، ۱، ۱، ۲، ۳، ۵، ۸، ۱۳، ۲۱، ۳۴، ۵۵ شروع شده و تا بی‌نهایت ادامه می‌یابد. نسبت طلایی، نسبت بین اعداد متوالی در این دنباله است (به عنوان مثال ۵:۸ و یا ۸:۱۳). این اعداد و این نسبت در بسیاری از الگوها در طبیعت، از پوسته‌ی حلزون گرفته تا ملکول‌های دی‌ان‌ای و تناسب‌های صورت انسان شناسایی شده است.

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی