Search
Asset 2

مرگ کودک در آمریکا بر اثر لیستریا؛ فراخوان جمع‌آوری گوشت و مرغ

یک کودک در آمریکا به‌دلیل لیستریا جان باخت؛ جمع‌آوری ۳۲ تن محصولات آماده مصرف آغاز شد.
(Scott Olson/Getty Images)

یو شنگ فود فراخوان جمع‌آوری ۳۲ هزار تن از مواد غذایی حاوی گوشت و مرغ خود را به‌دلیل خطر شیوع لیستریا صادر کرده است.

یک کودک خردسال به‌دلیل ابتلا به لیستریا، که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا آن را با گوشت و مرغ آماده مصرف یو شنگ فود مرتبط می‌داند، جان خود را از دست داد.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا در ۲۲ نوامبر گفت: «۱۱ نفر در چهار ایالت به لیستریا مبتلا شده‌اند. از این ۱۱ نفر ۹ نفر در بیمارستان بستری شده‌اند. یک کودک خردسال نیز در کالیفرنیا جان خود را از دست داده است.»

این مرکز گفت: «مصاحبه با بیماران و یافته‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهند که غذاهای آماده مصرف حاوی گوشت و مرغ شرکت یو شنگ فود باعث بیماری مردم می‌شوند.»

اطلاعیه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا پس از آن منتشر شد که سرویس بازرسی و ایمنی غذایی در ۲۱ نوامبر در بیانیه‌ای اعلام کرد که یو شنگ فود- مستقر در کارولینای جنوبی- به‌دلیل نگرانی از شیوع لیستریا فراخوان جمع‌آوری حجم زیادی از گوشت و مرغ آماده مصرف خود را که در سراسر کشور به فروش می‌روند، صادر کرده است.

به گفته سرویس بازرسی و ایمنی غذایی، فراخوان جمع‌آوری حدود ۳۲ تن محصول را شامل می‌شود. فراخوان قبلی یو شنگ فود که در ۹ نوامبر صادر شده بود، به جمع‌آوری حدود ۲ تن محصول از بازار انجامید.

خوراک گوشت خوک، پای مرغ، پای خوک، گردن اردک، ماهیچه گاو و زبان خوک از جمله اقلامی هستند که باید جمع‌آوری شوند.

خطر شیوع لیستریا پس از آن مطرح شد که آزمایشات معمول سرویس بازرسی و ایمنی غذایی در ماه اکتبر به وجود باکتری در برخی از اقلام تولیدی این شرکت پی برد.

مصرف مواد غذایی آلوده به لیستریا مونوسیتوژنز می‌تواند باعث لیستریوسیس شود؛ عفونتی حاد که در وهله اول افراد سالخورده، افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف، خانم‌های باردار و کودکان خردسال را تحت تأثیر قرار می‌دهد. به گفته سرویس بازرسی، افرادی که جزو گروه‌های خطر نیستند، کمتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

«لیستریوسیس می‌تواند باعث تب، درد عضلانی، سردرد، سفتی گردن، پریشانی، از دست دادن تعادل و تشنج شود و گاهی با اسهال یا دیگر علائم گوارشی همراه است. عفونت‌های تهاجمی از دستگاه گوارش فراتر می‌روند.»

سرویس بازرسی و ایمنی غذایی به مشتریانی که بیشتر در معرض خطر عفونت هستند و اقلام مرتبط با فراخوان را مصرف کرده‌اند و علائمی مشابه آنفلوآنزا دارند، توصیه می‌کند که با ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی تماس بگیرند.

نرخ مرگ‌و‌میر

لیستریوسیس سومین علت مرگ‌و‌میر مرتبط با مواد غذایی در آمریکا است. برآورد می‌شود که سالانه حدود ۲۶۰ نفر بر اثر این بیماری جان‌شان را از دست می‌دهند.

این مرکز می‌گوید نرخ مرگ‌و‌میر لیستریوسیس حدود ۲۰ درصد است. در خانم‌های باردار، عفونت در حدود ۲۵ درصد از موارد منجر به مرگ نوزاد یا سقط جنین می‌شود.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی