Search
Asset 2

هشدار جامعه اطلاعاتی آمریکا: چین، ایران و روسیه از هوش مصنوعی برای اثرگذاری بر انتخابات آمریکا استفاده می‌کنند

گزارش مدیریت اطلاعات ملی آمریکا می‌گوید در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ قدرت‌های خارجی به شکل فزاینده‌ای از هوش مصنوعی برای اثر گذاری روی رأی شهروندان آمریکایی استفاده می‌کنند.
اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی روی تلفنی در نیویورک، ۱۳ مارس ۲۰۲۴. (Michael M. Santiago/Getty Images)

براساس گزارش جدیدی که جامعه اطلاعاتی آمریکا ۴۵ روز مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ منتشر کرده، قدرت‌های خارجی به شکل فزاینده‌ای از هوش مصنوعی برای اثرگذاری روی رأی شهروندان آمریکایی استفاده می‌کنند.

دفتر مدیریت اطلاعات ملی آمریکا در اطلاعیه امنیتی ۲۳ سپتامبر هشدار داد که چین، ایران و روسیه اقدامات خود را برای اعمال نفوذ در افکار عمومی آمریکا با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی افزایش داده‌اند. این تلاش‌ها با هشدار قبلی جامعه اطلاعاتی در اوایل سپتامبر مطابقت دارند، زیرا عوامل خارجی در پی تشدید شکاف‌های اجتماعی و تحت تأثیر قرار دادن رأی‌دهندگان هستند.

در اطلاعیه ۲۳ سپتامبر آمده است: «این عوامل به احتمال زیاد گمان می‌کنند که دامن زدن به مسائل بحث‌انگیز و لفاظی‌های نفاق‌افکن با ضعیف جلوه دادن آمریکا و نظام دموکراتیک این کشور و برهم زدن تمرکز دولت آمریکا در مسائل داخلی و عدم پاسخگویی به رفتار خصمانه آن‌ها در دیگر نقاط جهان، به تحقق منافع آن‌ها کمک می‌کند.»

برخی از اقدامات قدرت‌های خارجی شامل ارائه محتوای فریبنده از دهان شخصیت‌های برجسته یا «افشاگری‌های» ساختگی برای ایجاد جنجال می‌شوند. هوش مصنوعی باعث تسریع جوانب خاصی از عملیات نفوذ خارجی در آمریکا شده است، اما جامعه اطلاعاتی معتقد است که هوش مصنوعی باعث ایجاد یک تحول انقلابی در این تاکتیک‌ها خواهد شد.

درحالی‌که چین تلاش می‌کند روی دیدگاه جهان در قبال چین و دامن زدن به مسائل سیاسی تفرقه‌انگیز در آمریکا کار کند، ایران و روسیه به‌طور مستقیم از هوش مصنوعی برای ایجاد محتوای مرتبط با انتخابات آمریکا استفاده می‌کنند.

در گزارش جامعه اطلاعاتی آمده که روسیه بیشترین محتوای مبتنی بر هوش مصنوعی را در رابطه با انتخابات آمریکا تولید کرده است. اقدامات مسکو در قالب رسانه‌های متنی، تصویری، صوتی و ویدئویی انجام می‌گیرند. کرملین از طریق انتشار روایت‌های توطئه‌آمیز و محتوای مبتنی بر هوش مصنوعی از شخصیت‌های برجسته آمریکایی کار می‌کند که هدف از همه آنها دامن زدن به اختلافات در مسائلی مانند مهاجرت است.

در سوی مقابل، ایران از هوش مصنوعی برای تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی و انتشار مقالات خبری نامعتبر برای وبسایت‌هایی استفاده می‌کند که در قالب منابع خبری معتبر فعالیت می‌کنند. این محتوا که به دو زبان انگلیسی و اسپانیایی منتشر می‌شود، رأی‌دهندگان آمریکایی را در طیف‌های سیاسی مختلف هدف می‌گیرد و بویژه روی موضوعات تفرقه‌انگیز مانند جنگ اسرائیل و غزه و نامزدهای ریاست‌جمهوری آمریکا متمرکز است.

براساس این گزارش، استفاده چین از هوش مصنوعی در عملیات نفوذ به‌طور کلی روی اثرگذاری بر دیدگاه دیگران در قبال این کشور متمرکز است و با تأثیر مستقیم روی انتخابات آمریکا سروکار ندارد. از این گذشته، عوامل چینی از محتوای مبتنی بر هوش مصنوعی مانند مجریان اخبار جعلی و صفحه‌های کاربری جعلی در شبکه‌های اجتماعی برای دامن زدن به مشکلات سیاسی داخلی آمریکا نظیر مواد مخدر، مهاجرت و سقط جنین استفاده کرده و از نامزد خاصی حمایت نکرده‌اند.

جامعه اطلاعاتی در اطلاعیه امنیت انتخاباتی خود در ۶ سپتامبر اعلام کرد که چین بیشتر روی اثرگذاری بر رقابت‌های ماقبل انتخابات متمرکز است و تلاشی برای اثرگذاری روی انتخابات ریاست‌جمهوری ندارد.

براساس آخرین گزارش، هدف بازیگران خارجی نه دخالت مستقیم در روند انتخابات، که اثرگذاری روی دیدگاه دیگران است.

این گزارش هشدار می‌دهد که دشمنان با نزدیک شدن به روز انتخابات به فعالیت‌های خود در قالب کارزار دروغ‌پراکنی مبتنی بر هوش مصنوعی ادامه خواهند داد و فرایندهای دموکراتیک آمریکا را به خطر خواهند انداخت.

اپک تایمز در ماه مارس از افزایش نفوذ میم‌های سیاسی در گفتمان انتخاباتی خبر داد. در آن مقطع، پاملا راتلج، مدیر مرکز تحقیقات روان‌شناسی رسانه‌ها، به اپک تایمز گفت که محتوای دیپ‌فیک- تصاویر، ویدئوها و صداهای واقعی که به کمک نرم‌افزارهای هوش مصنوعی تولید می‌شوند- می‌تواند مخاطب را فریب بدهد و واقعاً نیز چنین کاری می‌کند.

راتلج می‌گوید حتی اگر محتوا به وضوح جعلی یا با بی‌کیفیت باشد، درصورت تأیید سوگیری‌های سیاسی مردم همچنان می‌تواند برای آن‌ها مجاب‌کننده باشد.

نظرسنجی مرکز تصور آینده دیجیتال در دانشگاه الون که در ماه منتشر شد، نشان داد که ۷۸ درصد از شهروندان آمریکایی معتقدند که انتخابات ریاست‌جمهوری تحت تأثیر «سوءاستفاده‌های» مربوط به محتوای مبتنی بر هوش مصنوعی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شوند قرار دارد.

لی راینه، مدیر مرکز تصور آینده دیجیتال، در بیانیه‌ای گفت: «بسیاری گمان می‌کنند که نمی‌شود زباله‌هایی را که محتوای کارزارهای تبلیغاتی را آلوده می‌کنند، کنار زد.»

در راستای تأثیر بالقوه محتوای مبتنی بر هوش مصنوعی بر انتخابات، ۶۹ درصد از پاسخ‌دهندگان در این نظرسنجی گفتند که مطمئن نیستند اکثر رأی‌دهندگان بتوانند بین عکس‌های ساختگی و واقعی تمایز قائل شوند و درصد مشابهی نیز نگران توانایی رأی‌دهندگان در تشخیص صداها و ویدئوهای جعلی بودند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی