Search
Asset 2

برنامه چین برای احداث بزرگ‌ترین سد نیروگاه آبی جهان در تبت؛ نگرانی از تأثیرات این پروژه بر اکولوژی محلی

چین در حال ساخت بزرگ‌ترین سد نیروگاه آبی جهان در تبت است. این پروژه با تولید ۳۰۰ میلیارد کیلووات‌ساعت برق در سال، نگرانی‌هایی درباره تأثیرات زیست‌محیطی و جابه‌جایی مردم ایجاد کرده است.
این عکس که در ۲۸ مارس ۲۰۲۱ گرفته شده است، نمایی از دره بزرگ یارلونگ زانگبو در شهر نینگچی، واقع در منطقه خودمختار تبت در غرب چین را نشان می‌دهد. (STR/AFP via Getty Images)

چین ساخت بزرگ‌ترین سد نیروگاه آبی جهان را در تبت آغاز کرده است. این پروژه ممکن است بر زندگی میلیون‌ها نفر در هند و بنگلادش که در پایین‌دست قرار دارند، تأثیر بگذارد.

به گزارش رویترز، این سد که در بخش‌های پایینی رود یارلونگ زانگبو احداث خواهد شد، انتظار می‌رود سالانه ۳۰۰ میلیارد کیلووات‌ساعت برق تولید کند. این میزان بیش از سه برابر ظرفیت تولید برق سد سه‌دره، بزرگ‌ترین سد کنونی جهان در مرکز چین، است.

خبرگزاری رسمی شینهوا روز چهارشنبه گزارش داد که این پروژه نقشی کلیدی در دستیابی به اهداف چین در زمینه کاهش انتشار کربن و کربن‌زدایی ایفا خواهد کرد. اما مقامات هنوز اعلام نکرده‌اند که این پروژه چه تعداد افراد را مجبور به جابه‌جایی خواهد کرد و چگونه بر اکوسیستم محلی، که یکی از غنی‌ترین و متنوع‌ترین اکوسیستم‌ها در فلات تبت است، تأثیر خواهد گذاشت.

هند و بنگلادش نگرانی‌هایی درباره تأثیرات احتمالی این پروژه بر اکولوژی محلی و جریان آب رودخانه مطرح کرده‌اند.

سال گذشته تبتی‌ها اعتراض مسالمت‌آمیزی را علیه ساخت سد در بخش گارزه تبت انجام دادند که نهایتا منجر به بازداشت هزاران تبتی از جمله راهبان بودایی شد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی