ارزش یوآن در برابر دلار آمریکا در اواخر ماه گذشته به پایینترین حد خود در هفت ماه اخیر رسید. این درحالی است که تحلیلگران میگویند عوامل مختلف به ادامه فشار نزولی دلار بر یوآن چین دامن میزنند.
نرخ تبدیل یوآنی که خارج از چین معامله می شود، به دلار آمریکا در ۲۱ ژوئن به ۷.۲۷:۱ رسید که پایینترین نرخ ۷ ماه اخیر محسوب میشود. این کاهش تا حدی، به عملکرد ضعیفتر از حد انتظارِ بانک خلق چین در تثبیت نرخ لحظهای مربوط میشود و این گمانهزنی را ایجاد کرده که شاید مقامات به دنبال کاهش بیشترِ ارزش یوآن باشند. از ابتدای سال جاری تاکنون، ارزش یوآن در برابر دلار بیش از ۲ درصد کاهش داشته است.
جریان سرمایهگذاری خارجی در بازار سهام سرزمین اصلی چین نیز تغییر کرده و سازمانها از خرید به فروش روی آوردهاند. در ماه ژوئن، حدود ۳۳ میلیارد یوآن (۴.۵۴ میلیارد دلار) از طریق شبکه معاملاتی شانگهای-هنگکنگ از بازار سهام چین خارج شد. از ابتدای سال جاری تاکنون، خروج سرمایه از چین و ورود آن به هنگکنگ به ۱۲۹ میلیارد یوآن (۱۷.۸ میلیارد دلار) رسیده است.
ذخیره یوآن هنگکنگ در آوریل به ۱.۰۹ تریلیون (۵۰ میلیارد دلار) رسید؛ بیشترین ذخیرهای که آخرینبار در ژانویه ۲۰۲۲ شاهد آن بودیم. انتظار میرود که افزایش ذخایر هنگکنگ به افزایش فشار نزولی بر یوآن منجر شود.
یکی دیگر از عواملی که غیر از رکود اقتصادی چین در کاهش ارزش یوآن نقش داشته، واگرایی سیاستهای پولی چین در مواجهه با اقتصادهای بزرگ مانند آمریکا بوده است.
بانک خلق چین موضع منعطفتری اتخاذ کرده و نرخ بهره را برای حمایت از رشد داخلی کاهش داده؛ اما بانک مرکزی آمریکا سیاست پولی سختگیرانهتری را برای مبارزه با تورم در پیش گرفته است. تفاوت در نرخ بهره باعث شده که داراییهای چین جذابیت کمتری برای سرمایهگذاران بینالمللی داشته باشد که به نوبه خود باعث فرار سرمایه و تضعیف ارزش یوآن در برابر دلار شده است.