رژیم کمونیستی چین از زمان آغاز حملات گروه تروریستی حماس به اسرائیل روز شنبه گذشته، کشتار غیرنظامیان اسرائیلی را محکوم نکرده است.
در همین حال، رسانه رسمی حزب کمونیست چین با انتشار مقالهای به ایالات متحده هشدار داد: «اگر شما در موضوع تصاحب تایوان توسط ما دخالت کنید، ما نیز در مورد اسرائیل شما دخالت خواهیم کرد.»
در حالی که کشورهای دموکراتیک در سرتاسر جهان حملات و جنایات حماس را محکوم کردهاند، وزارت امور خارجه حرب کمونیست چین در ۸ اکتبر گفت که عمیقاً از «تشدید تنشها و خشونتها بین فلسطین و اسرائیل» نگران است و خواستار «آتشبس فوری» شد.
حکومت چین همچنین بار دیگر به «راه حل دو کشوری» اشاره کرد و خواستار ایجاد یک کشور مستقل فلسطین شد.
سفارت اسرائیل در چین در ۸ اکتبر در شبکه اجتماعی ایکس از مقامات حزب کمونیست چین خواست تا حملات حماس را محکوم کنند. وزارت خارجه چین نپذیرفت.
از سوی دیگر ژای جون، فرستاده ویژه حزب کمونیست چین در امور خاورمیانه در ۱۱ اکتبر، با امل جادو، معاون اول وزیر امور خارجه فلسطین، در مورد وضعیت بین اسرائیل و فلسطین به صورت تلفنی گفتگو کرد.
به گزارش رسانههای رسمی چین، آقای ژای نسبت به وضعیت امنیتی و انسانی در فلسطین ابراز نگرانی و از تشکیل کشور فلسطینی حمایت کرد.
وبسایت Ifeng.com که بهعنوان رسانه رسمی حزب کمونیست چین در هنگکنگ فعالیت دارد روز ۷ اکتبر مقالهای با عنوان «اگر شما به در موضوع تصاحب تایوان توسط ما دخالت کنید، ما نیز در مورد اسرائیل شما دخالت خواهیم کرد؛ چین در سه جنبه در سوریه در حال پیشرفت است» منتشر کرد.
این مقاله از اقدامات ایالات متحده در دریای چین جنوبی انتقاد کرد و گفت که ایالات متحده مانع «بازگشت» تایوان به چین شده است و چین آن را برای مدت طولانی تحمل کرده است.
در این مقاله آمده است: «این بار چین آماده مقابله با ایالات متحده و ایجاد همکاری نزدیک با سوریه و حمله به اسرائیل به عنوان مهره آمریکا است.»
در همین حال کای شنکون، نویسنده و تحلیلگر سیاسی، در ۹ اکتبر به اپک تایمز گفت که حمله حماس بادقت طرح ریز شده بود و ادامه داد: «این یک حمله بزرگ و پرخطر بود که میتواند به عنوان مرجعی بزرگ برای برنامهریزی حزب کمونیست چین جهت حمله به تایوان باشد.»
کای شنکون گفت که حزب کمونیست چین ممکن است از موفقیت حمله ناگهانی حماس درس گرفته باشد تا در مورد رفتار بعدی با تایوان از آن استفاده کند.
او تأکید کرد: «آشفتگی در اسرائیل و کل منطقهٔ خاورمیانه بر استراتژی ایالات متحده در منطقه هند – اقیانوسیه و نقش آن در تنگه تایوان تأثیر خواهد گذاشت. بحران اسرائیل حواس کشورهای غربی را به خود مشغول کرده و اگر چین به تایوان حمله کند آنها فرصتی برای پاسخ دادن ندارند و اگر بحران در خاورمیانه و جنگ بین روسیه و اوکراین به خوبی حل نشود، به زودی خطر جدی جنگ [بر سر تنگه تایوان] وجود خواهد داشت.»
او ادامه داد: «حماس توانست هزاران موشک تحت تحریم تسلیحاتی همهجانبه به دست آورد که نشان میدهد قطعاً توسط قدرتهای بزرگتر حمایت میشود. فقط ایران نیست؛ من معتقدم چین و روسیه در این امر نقش داشتهاند.»
همچنین سو تزه یون، مدیر مؤسسه استراتژی و منابع دفاعی در مؤسسه دفاع و امنیت ملی تایوان، در ۹ اکتبر به اپک تایمز گفت: «جامعه بینالملل اکنون بیش از پیش در مورد اینکه آیا حزب کمونیست چین به طور غیرمستقیم با واسطههایی مانند حکومت ایران، موشکهایی که توسط حماس استفاده میشوند را فراهم میکند، مشکوک شده است. زیرا رسانههای آلمانی زمانی گزارش دادند که موشکهای حماس ساخت چین هستند و این سؤال مطرح میشود که آیا چین مواد اولیه برای ساخت موشک به حماس داده است؟»
او ادامه داد: «چین دارای ظرفیت بزرگی برای تولید اسلحه در ایران است که تجهیزات نظامی زیادی در اختیار روسیه قرار داده است. با این حال، ظرفیت تولید تسلیحات ایران به تنهایی برای تامین حماس کافی نیست. باید بررسی شود که واقعاً رژیم کمونیستی چین چه نقشی در این موضوع داشته است.»