کارکنان سنا اعلام کردند که در ۲۷ سپتامبر مطلع شدهاند که طی حمله سایبری متمرکز بر مایکروسافت که در ماه ژوئیه فاش شد، در مجموع ۶۰ هزار ایمیل از وزارت خارجه ایالات متحده به دست هکرهای چینی افتاده است.
یکی از کارکنان دفتر سناتور اریک اشمیت به اپک تایمز گفت که این ایمیلها متعلق به ۱۰ حساب وزارت خارجه است و تمرکز هکرها بر تلاشهای دیپلماتیک هند و اقیانوسیه بوده است.
به گفته این منبع ۹ نفر از قربانیان این حمله سایبری در امور شرق آسیا و اقیانوس آرام و دیگری در امور اروپای وزارت خارجه ایالات متحده مشغول به کار بودند.
هکرها همچنین به برنامههای سفر مقامات دسترسی پیدا کردند و لیستی از آدرس ایمیل وزارت امور خارجه را ضبط کردند.
این اطلاعات توسط کلی فلچر، افسر ارشد اطلاعات وزارت امور خارجه ایالات متحده در یک جلسه توجیهی در سنا ارائه شده است.
گزارش این افسر اطلاعانی نگاهی اجمالی به دامنه حمله سایبری یکماهه هکرهای چینی و نفوذ به حسابهای ۲۵ نهاد در سراسر جهان از جمله جینا ریموندو وزیر بازرگانی، نیکلاس برنز سفیر ایالات متحده در چین و دانیل کریتنبرینک دستیار وزیر امور خارجه در آسیای شرقی بود
این حمله زمانی رخ داد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا در حال آمادهسازی سفر خود به چین برای بهبود روابط دوجانبه بود، بنابراین احتمالاً سرنخهایی در مورد استراتژی ایالات متحده به رژیم چین داده است.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ۲۸ سپتامبر به خبرنگاران گفت که «این یک هک سیستمهای مایکروسافت بود که وزارت امور خارجه آن را کشف کرد و مایکروسافت را در مورد آن مطلع کرد.»
البته وزارت خارجه ایالات متحده اعلام نکرد که چه کشوری پشت این حمله سایبری بوده اما ماکروسافت عنوان کرد که سرمنشأ این حمله سایبری چین بوده است.
مقامات وزارت امور خارجه در جلسه توجیهی ۲۷ سپتامبر گفتند که مهاجمان سایبری به یکی از دستگاههای مهندسان مایکروسافت نفوذ کرده و گواهینامهای را دزدیدند که به آنها اجازه میداد به شبکه وزارت امور خارجه و ۲۰ نهاد مورد هدف دیگر نفوذ کنند.
این عملیات نفوذ توجه دولت ایالات متحده را به مایکروسافت به عنوان تنها شرکتی که خدمات امنیت سایبری را به دولت ارائه میدهد جلب کرده است.
در ۲۷ سپتامبر، مقامات وزارت امور خارجه در جلسه توجیهی گفتند که در حال جابجایی به «محیطهای ترکیبی» با چندین ارائهدهنده خدمات امنیت سایبری هستند.
سناتور اریک اشمیت که در اواخر ژوئیه نامهای به وزارت امور خارجه در مورد حمله سایبری چین ارسال کرده بود گفت که او این جلسه را «گامی رو به جلو برای مقابله با حملات سایبری از سوی دشمنان خارجی مانند چین در آینده» میداند، اما تحقیقات او در مورد این موضوع «خاتمه نیافته است.»
این سناتور جمهوریخواه به اپک تایمز گفت: «ما باید دفاعهای خود را در برابر این نوع حملات سایبری و نفوذها در آینده تقویت کنیم و باید به طور جدی به وابستگی دولت فدرال به یک تأمینکننده به عنوان یک نقطهضعف نگاهی کنیم.»
او افزود که «برای اطمینان حاصل کردن از اینکه چین و بازیگران شرور دیگر به اطلاعات حساس دولت فدرال دسترسی ندارند، برای کسب پاسخهای بیشتر فشار خواهد آورد.»