Search
Asset 2

رهبران چین در مبارزه با فساد با انتقامی تلخ مواجه می‌شوند

گفته می‌شود که حداقل پنج تن از بستگان نزدیک به رهبران ارشد چین، چه اعضای فعلی باشند یا اعضای سابق، شرکت‌های دریایی مخفی در فرار از مالیات دراختیار دارند که این شرکت‌‌‏ها حافظ مقدار بسیار عظیمی از منافع و ثروت نخبگان کمونیست است. (Marty Melville/AFP/GettyImages)
گفته می‌شود که حداقل پنج تن از بستگان نزدیک به رهبران ارشد چین، چه اعضای فعلی باشند یا اعضای سابق، شرکت‌های دریایی مخفی در فرار از مالیات دراختیار دارند که این شرکت‌‌‏ها حافظ مقدار بسیار عظیمی از منافع و ثروت نخبگان کمونیست است. (Marty Melville/AFP/GettyImages)

کنسرسیوم پژوهشی بین‌المللی روزنامه‌نگاران مستقر در ایالات متحده (ICIJ) به‌تازگی فاش کرد که حداقل پنج تن از بستگان نزدیک به رهبران ارشد چین، چه اعضای فعلی باشند یا اعضای سابق، شرکت‌های دریایی مخفی در فرار از مالیات دراختیار دارند که این شرکت‌‏ها حافظ مقدار بسیار عظیمی از منافع و ثروت نخبگان کمونیست است.

دنگ جیاگویی، برادر همسر شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین؛ ون یون‌سونگ و لیو چون‌هانگ پسر و داماد ون جیابائو، نخست‌وزیر سابق؛ هو یی‌شی، برادرزاده هو جین‌تائو، رئیس‌جمهور سابق؛ لی شیائولین، دختر لی پنگ، نخست‌وزیر سابق؛ وو چانگ، پسر دنگ‌ شیائوپینگ، رئیس کمیته مرکزی ارتش دربین این افراد هستند.

این اخبار از آخرین خبرهایی است که همانند یک بمب در جامعه‌‏ی چین منفجر شد. از قضا، شی دور دیگری از سلسله عملیات در مبارزه با فساد را رهبری می‌کند و متعهد می‌شود که مقامات حکومتی، صرف‌نظر از مقام آنها در حزب، شامل تحقیق دراین خصوص ‌شوند.

ون جیابائو اخیراً با ارسال نامه‌ای به رسانه‌های هنگ کنگ، ضمن اعلام بی‌گناهی خود می‌گوید که، «من هرگز اعمالی را که به منزله سوءاستفاده از قدرت باشد انجام نمی‌دهم و نخواهم داد.»

دقیقاً در همان زمان، محاکمه شو ژیانگ، دانشمند برجسته و فعال حقوق بشر در پکن به پایان رسیده بود. شو و وکیل او، هر دو، در اعتراض به روش‌های غیرقانونی که طی محاکمه در دادگاه‌ اعمال شد، سکوت اختیار کردند.

آنچه که خشم حزب کمونیست چین (CCP) را برانگیخت، تقاضای شو بود مبنی‌براینکه تمامی مقامات حکومتی باید دارایی‌های شخصی خود را به اطلاع عموم برسانند.

شو اظهار داشت که، «اگر مقامات دولتی حاضر به علنی‌کردن دارایی‌های شخصی خود نباشند، پس مبارزه حزب کمونیست با فساد چه اهمیتی دارد؟»

سایر فعالان حقوق بشر مانند لیو پینگ از استان جیانگشی، وی ژونگ‌پینگ، و لی سیهوآ که تقاضایی همانند شو داشتند، در زندان حبس شدند.

تمام این وقایع مایه‌‏ی حیرت مردم چین می‌شود ازاینکه آیا مبارزه علیه فساد به رهبری شی واقعی است یا جعلی؟ اگر واقعی است، شی با اعضای خانواده خود چگونه برخورد خواهد کرد؟ آیا او بستگان خود را به‌خاطر فساد مجازات می‌کند؟ با خانواده‌های سایر مقامات فاسدی که ارتباط نزدیکی با او دارند چگونه برخورد خواهد کرد؟ آیا برخورد یکسانی با همه آنها خواهد داشت؟ بدیهی است که پاسخ منفی است.

بنابراین، هنگامی که مقامات رسمی دست به بازداشت آن دسته از شهروندان چینی می‌زنند که خواستار علنی‌شدن دارایی‌های شخصی مقامات حکومتی هستند، باید متوجه شویم که مسئولین در این عملیات علیه فساد صرفاً انتخابی عمل می‌کنند. در همان زمان، تحت لوای این عملیات، دشمنان سیاسی خود را از بین می‌برند.

ارسال تیم‌هایی از کمیسیون مرکزی برای بازرسی انضباطی به مناطق مختلف، شبیه عملکرد امپراطوران دوران فئودالی است که وزرایی را به مناطق دورافتاده می‌‏فرستادند. آنها «حکومت انسان» را ترجیح می‌دهند و به‌طور متحجرانه‌ای با «حکومت قانون» مخالفت می‌کنند. درواقع، حکومت امروز چین سرخ به‌وضوح یک نسخه‌‏ی کپی از سلسله‌های فئودالی در روزگاران قدیم است.

نقش رسانه‌های خارجی دراین بازی

به‌نظر می‌رسد رسانه‌های خارجی و برخی از سازمانهای مستقل بین‌المللی نیز در گزارش این رسوایی‌های سیاسی که در چین اتفاق می‌افتد، انتخابی عمل می‌کنند. بااین‌حال، ممکن است چاره‌ای جز این کار نداشته‌اند.

به‌عنوان مثال، درخصوص رسوایی مربوط به جیانگ زمین هیچ‌گونه گزارشی ارائه نشده است؛ اما همه می‌دانند که نیمی از صنعت مخابرات چین تحت کنترل دو پسر او بود. این واقعیت که جیانگ زمانی که رهبری چین را دراختیار داشت، به میزانی هنگفت سرمایه اندوخته بود، سطح فساد در چین را تسریع کرده است.

درخصوص سایر اعضای باند جیانگ، ‌«باند چهار» جدید شامل وو بانگوئو، جیا چینگ‌لین، لی چانگ‌چون، و ژو یونگ‌کانگ، و یا جدیدترین «باند چهار» شامل  ژانگ دجیانگ، یو ژنگ‌شنگ ، لیو یون‌شان، و ژانگ گائولی نیز گزارشی در دست نیست.

در میان آنها، جیا چینگ‌لین در ایجاد فساد بسیار شناخته‌شده بود و با لای چانگ‌شینگ، قاچاقچی  معروف و گروه او به‌نام یوان هوآ ارتباط داشت. لیو لفی، پسر لیو یون‌شان، کنترل شرکت بین‌المللی اعتماد و سرمایه‌گذاری چینCITIC  را برعهده داشت، که شرکتی خصوصی بود و ثروت شخصی او بالغ بر ۱۰ میلیارد یوان، (در حدود ۱.۶۵ میلیارد دلار) برآورد می‌شود.

ژو یونگ‌کانگ، که در رده بزرگترین «جنگ‌طلب» قرار داشت، کنترل شرکت نفت چین، وزارت اراضی و منابع، و استان سیچوان را دراختیار داشت. او از زمانی‌که آماج سلسله عملیات علیه فساد قرار گرفت، درصدد است تا توجه برخی از رسانه‌های بین‌المللی را به خود جلب کند.

واضح است که رسانه‌های خارجی و سایر سازمان‌ها در گزارش‌های خود «انتخابی» عمل نکرده‌اند. به احتمال زیاد، افراد در داخل حزب کمونیست چین در دادن اطلاعات معتبر به بیرون دست به «انتخاب» زده‌اند. از مدت‌ها پیش، افشای اعمال کثیف یک دشمن سیاسی، از تاکتیک‌های اعضای حزب کمونیست چین بوده است.

هم‌اکنون مبارزه با فساد انتخابی، دست در دست اطلاعاتی که به‌صورت انتخابی به بیرون درز پیدا می‌کند، به جلو می‌رود. این مبارزه فقط به جلو و عقب می‌رود. این موضوع نشان می‌دهد که اختلافات سیاسی در داخل حزب کمونیست چین به‌طور فزاینده‌ای شدت می‌یابد، و مرحله‌‏ی نهایی نبرد قهرمانی در راه است. آیا هر کسی از راه می‌رسد یک برنده خواهد بود و یا کل این کشتی به پایین کشیده‌خواهد شد؟

چن پوکونگ که هم‌اکنون در ایالات متحده زندگی می‌کند، یک نویسنده و مفسر سیاسی است.

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی